Skip to main content

Brandmeldinstallatie voor bedrijven

Hoe veilig is uw pand?

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Brandmeldinstallatie: levering, aanleggen, beheer & onderhoud

Een goed werkende brandmeldinstallatie is een onmisbaar aspect voor elk gebouw. Het is niet alleen essentieel voor de veiligheid van de mensen die in het gebouw wonen of werken, maar het kan ook helpen om de schade bij een brand te minimaliseren.

Een goed werkende installatie kan vroegtijdig een brand detecteren en waarschuwen, waardoor mensen tijdig geévacueerd kunnen worden en de hulpdiensten snel ter plaatse kunnen zijn. Bovendien kan het voorkomen dat een klein brandje uitgroeit tot een grote brand, waardoor de schade aan het gebouw en de eigendommen beperkt blijft. Kortom, een goed werkende installatie is van onschatbare waarde voor de veiligheid van mensen en bezittingen

79%

van de Nederlandse bedrijven (>10 werknemers) beschikt over een brandmeldinstallatie

3617

bedrijfsbranden in 2020

93%

van de gevallen waarin brand uitbrak reageerde een brandmeldinstallatie

Onderhoud brandmeldinstallatie

Brandmeldinstallatie nodig? Wij leveren & installeren!

Onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring in de nieuwste technologieën zorgen voor de installatie van BMI die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Wij begeleiden u vanaf inventarisatie tot oplevering en zorgen dat uw installatie aan wettelijke voorschriften voldoet.

Bij Masset Solutions heeft u alles onder controle met onze totaaloplossing voor uw brandveiligheid. Neem vandaag nog contact op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Vraag een offerte aan

Revisie van uw BMI

Bij Masset Solutions begrijpen we hoe belangrijk brandveiligheid is in elk gebouw. Daarom bieden we onze klanten revisiediensten voor hun brandmeldinstallaties aan, zodat ze altijd kunnen vertrouwen op een optimale werking van hun installatie.

Ons team van gekwalificeerde en gecertificeerde specialisten zorgt ervoor dat uw brandmeldinstallatie voldoet aan alle vereisten en normen. We voeren een grondige controle uit van de installatie, van het visueel inspecteren op beschadigingen tot het testen van de werking van alle componenten. Bovendien analyseren we uw installatie op de huidige wet- en regelgeving om ervoor te zorgen dat u aan alle voorschriften voldoet.

Door te kiezen voor de revisiediensten van Masset Solutions, krijgt u niet alleen gemoedsrust over de veiligheid van uw gebouw, maar verlengt u ook de levensduur van uw brandmeldcentrale en vermindert u de kans op storingen en foutmeldingen.

Meer informatie
Aanleggen bekabeling

Brandmeldcentrale uitbreiden?

Bij Masset Solutions zijn we er trots op dat we onze klanten uitgebreide en betrouwbare oplossingen kunnen bieden om de brandveiligheid van hun gebouwen te verbeteren. Daarom bieden we ook uitbreidingen aan voor bestaande brandmeldcentrale.

Ons team van specialisten kan uw bestaande brandmeldcentrale uitbreiden met de nieuwste componenten en technologieén, om zo de veiligheid van uw gebouw te optimaliseren. We beginnen met het uitvoeren van een grondige analyse van uw huidige installatie en uw specifieke behoeften. Op basis van deze analyse stellen we een oplossing op maat voor u op, inclusief een plan voor de installatie en integratie van de nieuwe componenten.

Bij Masset Solutions zorgen we ervoor dat onze uitbreidingen voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving en normen, en dat ze naadloos integreren met uw bestaande systeem. Onze oplossingen zijn ontworpen om de risico’s op brand in uw gebouw te minimaliseren en de veiligheid van de mensen en het gebouw te maximaliseren.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor het uitbreiden van uw brandmeldinstallatie, dan bent u bij Masset Solutions aan het juiste adres. Neem contact met ons op en ontdek hoe we de brandveiligheid van uw gebouw kunnen verbeteren.

Meer informatie

Beheer & onderhoud aan de brandmeldinstallatie

Een goed onderhouden brandmeldinstallatie kan levens redden en schade beperken in geval van brand. Daarom bieden wij professioneel beheer en onderhoud aan voor uw brandmeldinstallatie. Ons team van specialisten beschikt over de juiste kennis en ervaring om uw brandmeldinstallatie periodiek te controleren en onderhouden. We werken met de nieuwste technologieén en volgen de laatste ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid en wet- en regelgeving. Hierdoor kunnen we garanderen dat uw installatie altijd aan de hoogste eisen voldoet.

Onze beheer- en onderhoudsdiensten omvatten onder andere het controleren van de melders, het vervangen van versleten componenten en het uitvoeren van noodzakelijke reparaties. We kunnen ook uw installatie upgraden naar de nieuwste technologieën en ervoor zorgen dat deze volledig voldoet aan de huidige normen en wetgeving.

Voordelen om het beheer- & onderhoud bij ons uit te besteden:

Expertise en ervaring: Onze specialisten hebben de kennis en vaardigheden om uw brandmeldinstallatie te onderhouden en te beheren volgens de nieuwste normen en richtlijnen.
Betrouwbaarheid: Al ruim 35 jaar hebben wij ervaring op het gebied van brandveiligheid. U kunt erop vertrouwen dat uw installatie goed functioneert.
Kostenbesparing: Door het voorkomen van defecten en het verlengen van de levensduur van de brandmeldinstallatie kan dit voor u kosten op lange termijn besparen.
Tijdbesparing: Door het beheer van de brandmeldinstallatie uit te besteden, kunt u zich richten op uw eigen werkzaamheden.
Voldoen aan wet- & regelgeving: Masset Solutions zorgt ervoor dat uw brandmeldinstallatie volledig voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Door te kiezen voor de professionele beheer- en onderhoudsdiensten van Masset Solutions, kunt u erop vertrouwen dat uw brandmeldinstallatie optimaal functioneert en voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Zo minimaliseert u de risico’s op brand in uw gebouw en maximaliseert u de veiligheid van de mensen en het gebouw.

Certificering brandmeldinstallaties (BMI)

Het certificeren van de brandmeldinstallatie is een belangrijk onderdeel van de wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid. Het doel hiervan is om de veiligheid van mensen en eigendommen te waarborgen en te voldoen aan de gestelde veiligheidseisen. In Nederland is het certificeren van de brandmeldinstallatie verplicht wat staat vastgelegd in het Besluit bouwwerken Leefomgeving (BbL).

Masset Solutions heeft voor diverse klanten de certificering verzorgd. De kosten voor het certificeren van een brandmeldinstallatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de installatie, het type certificering dat vereist is en de complexiteit van de installatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies gebaseerd op uw situatie.

Meer informatie
Brandbeveilging voor bedrijven

Veelgestelde vragen over brandmeldinstallatie

Moet ik een brandmeldinstallatie laten installeren?

Het is afhankelijk van de wet- en regelgeving en de eisen van uw verzekeraar of u verplicht bent om een brandmeldinstallatie te laten installeren. Ook kan het type gebruik van uw pand en de grootte en indeling een rol spelen bij het bepalen van de noodzaak van een brandmeldinstallatie. Wij adviseren u graag over de benodigde maatregelen voor uw pand.

Hoe weet ik welke brandmeldinstallatie geschikt is voor mijn pand?

Bij het kiezen van de juiste brandmeldinstallatie voor uw pand zijn verschillende factoren van belang, zoals de grootte en indeling van het pand, het type gebruik en het risicoprofiel. Ook spelen wet- en regelgeving en eisen van de verzekeraar een rol.

Een specialist kan hierbij helpen door een risicoanalyse uit te voeren en een passende oplossing te adviseren. Masset Solutions heeft ruime ervaring in het adviseren, ontwerpen en installeren van brandmeldinstallaties en helpt graag bij het maken van de juiste keuze.

Wat zijn de onderhoudseisen voor een brandmeldinstallatie?

Brandmeldinstallaties moeten periodiek onderhouden worden om optimaal te functioneren en aan de gestelde eisen te voldoen. Deze eisen zijn vastgelegd in de NEN 2654-1 norm. Deze norm schrijft voor dat de installatie minimaal één keer per jaar door een erkend en gecertificeerd onderhoudsbedrijf onderhouden moet worden. Masset Solutions is een gecertificeerd onderhoudsbedrijf die dit voor u kan uitvoeren.

Wat kost een brandmeldinstallatie?

De kosten van een brandmeldinstallatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het pand, de complexiteit van de installatie en de benodigde functionaliteiten.

Wat moet ik doen als er een storing is in mijn brandmeldinstallatie?

Bij een storing in de brandmeldinstallatie is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Schakel de brandmeldinstallatie uit en neem contact op met een erkend onderhoudsbedrijf om het probleem op te lossen. Zorg er ook voor dat de brandweer op de hoogte is gebracht van de storing en informeer eventuele gebruikers van het pand over de situatie.

Masset Solutions is 24/7 bereikbaar voor storingen via ons telefoonnummer 088 – 77 88 300.

Projecten

31 mei 2023

Zweedse meubelgigant

24 mei 2023

KDV De Dartel

12 januari 2023

Lucid Motors

Bekijk alle projecten