Zweedse meubelgigant laat complete brandmeldinstallatie vervangen door Masset Solutions

April 2023 is Masset Solutions gestart met het vervangen van de installatie in de showroom, magazijn én parkeergarage van locatie Duiven. De oude installatie voldeed niet meer aan de veiligheidseisen en daarom zal er dit jaar een geheel nieuwe, gecertificeerde installatie worden geplaatst door Masset Solutions in samenwerking met Charitech Groep. Masset Solutions is trots en dankbaar voor het vertrouwen voor deze omvangrijke opdracht.

Oude situatie

De aanwezige brandmeldinstallatie is niet gecertificeerd en bevat veel storingen. Er is in de afgelopen jaren meermaals geconstateerd dat de bekabeling niet voldoet en/of niet juist is aangebracht. Er zitten koppelingen middels “kroonstenen” en andere niet goedgekeurde koppelingen in het kabeltracé. Het aanwezige kabeltracé bestaat geheel uit 2×0,8 bekabeling, dat met deze afstanden niet afdoende is. Hierdoor ontstaan er door (minimale) interferentie en overbelasting op de aanwezige bekabeling ondefinieerbare storingen. De gehele installatie is niet gecertificeerd doordat het kabeltracé is afgekeurd en er onoplosbare en ondefinieerbare storingen aanwezig zijn.

Aanpak

Om de brandveiligheid en betrouwbaarheid in en rondom dit pand te verbeteren, zal het gehele kabeltracé worden vervangen en verzwaard naar een 2×1,0 kabel mét het CPR-keurmerk (in totaal maar liefst 22 kilometer kabel). Dit betekent dat de bekabeling bestand zal zijn tegen minimale interferentie en overbelasting, wat de betrouwbaarheid van de installatie aanzienlijk zal verbeteren. Ook worden alle veldcomponenten en andere installatie onderdelen volledig vervangen, zodat de gehele installatie voldoet aan de strengste veiligheidsnormen. De installatie zal tijdens én aan het eind van het traject uitvoerig worden getest en gecertificeerd om te garanderen dat deze betrouwbaar is en volledig functioneel is in geval van een noodsituatie.

Resultaat

Masset Solutions zal uiteindelijk een geheel nieuwe, gecertificeerde brandmeldinstallatie opleveren die voldoet aan de strengste veiligheidsnormen. Het vervangen van het kabeltracé, de installatie van verzwaarde bekabeling en de vervanging van alle veldcomponenten zullen resulteren in een betrouwbare installatie zonder storingen. Dit zal de Zweedse meubelgigant gemoedsrust geven, een veiligere werkomgeving bieden en voldoen aan de vereiste veiligheidsvoorschriften, waardoor Masset Solutions trots kan zijn op het succesvol afronden van deze belangrijke opdracht.

Is uw pand brandveilig?

Ontdek de expertise van Masset Solutions met meer dan 35 jaar ervaring in brandbeveiliging. Laat onze specialisten u begeleiden door het volledige proces, inclusief levering, installatie en onderhoud. Heeft u vragen over de wettelijke vereisten voor uw pand? Of wilt u meer weten over de specifieke eisen die aan uw locatie worden gesteld? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of bel ons direct op 088 – 7788300. We helpen u graag verder.