Skip to main content
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten
Kunnen we u ergens mee helpen?  Ontruimingsplan en ontruimingsplattegrond

  Een ontruimingsplan is een belangrijk document dat beschrijft hoe mensen een gebouw moeten verlaten in geval van een noodsituatie. Het is essentieel voor elk bedrijf of organisatie om zo’n plan te hebben om de veiligheid van hun werknemers en klanten te waarborgen. Een ontruimingsplattegrond is een visuele weergave van het gebouw, met daarop aangegeven alle nooduitgangen, vluchtroutes, blusmiddelen en andere belangrijke informatie die in geval van nood van pas kan komen. Het hebben van zowel een goed doordacht ontruimingsplan als een duidelijke ontruimingsplattegrond kan het verschil maken tussen chaos en orde tijdens een noodsituatie.

  Ontruimingsplan conform NEN 8112

  Masset Solutions biedt een ontruimingsplan conform NEN 8112 aan, wat voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving voor veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Het plan omvat onder andere een plattegrond van uw locatie, vluchtwegen, verzamelplaatsen en instructies voor het alarm en de ontruiming. Het is belangrijk dat een ontruimingsplan regelmatig wordt getest en bijgewerkt om ervoor te zorgen dat het nog steeds effectief is. Masset Solutions kan bedrijven helpen bij het opstellen, implementeren en onderhouden van een passend ontruimingsplan.

  Offerte aanvragen

  Ontruimingsplattegrond conform NEN 1414

  Masset Solutions biedt een ontruimingsplattegrond conform NEN 1414 aan, wat voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving voor veiligheid en gezondheid op de werkvloer. De plattegrond geeft duidelijk de locatie van brandblussers, nooduitgangen, verzamelplaatsen en andere belangrijke informatie weer. Een goede ontruimingsplattegrond is essentieel om snel en veilig te kunnen evacueren in geval van nood. Masset Solutions kan bedrijven helpen bij het opstellen van een duidelijke en nauwkeurige ontruimingsplattegrond die gemakkelijk te begrijpen is voor iedereen op de werkplek.

  Offerte aanvragen

  Veelgestelde vragen over het ontruimingsplan en de ontruimingsplattegrond

  Wat is een ontruimingsplan en waarom is het belangrijk om er een te hebben?

  Een ontruimingsplan is een document met evacuatiestrategieën voor noodsituaties en is belangrijk om mensen veilig te houden.

  Wat moet er in een ontruimingsplan staan en wie is verantwoordelijk voor het opstellen ervan?

  Een ontruimingsplan moet nooduitgangen, verzamelplaatsen, alarmsystemen, verantwoordelijkheden en evacuatieprocedures bevatten. Het is de verantwoordelijkheid van de gebouweigenaar, beheerder of veiligheidscoördinator om het plan op te stellen.

  Hoe vaak moet een ontruimingsplan worden geüpdatet en wie is verantwoordelijk voor het bijwerken ervan?

  Het is belangrijk om het ontruimingsplan regelmatig bij te werken om ervoor te zorgen dat het actueel en relevant blijft.

  Wat is een ontruimingsplattegrond en hoe verschilt het van een reguliere plattegrond?

  Een ontruimingsplattegrond is een gedetailleerde kaart van het gebouw met nooduitgangen, nooduitrusting en andere belangrijke veiligheidsinformatie.

  Wie is verantwoordelijk voor het plaatsen van ontruimingsplattegronden en waar moeten ze worden geplaatst?

  Het is de verantwoordelijkheid van de gebouweigenaar, beheerder of veiligheidscoördinator om ontruimingsplattegronden op goed zichtbare locaties in het gebouw te plaatsen. Ze moeten gemakkelijk te begrijpen en regelmatig bijgewerkt worden.