Skip to main content
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten
Kunnen we u ergens mee helpen?  Digitaal logboek inbraakbeveiliging

  Als eigenaar van een gebouw is het uw wettelijke plicht om de inbraakbeveiliging te waarborgen. Het bijhouden van het logboek van het beveiligingssysteem hoort daarbij. Dit logboek bevat belangrijke informatie, zoals installatie-, onderhouds- en inspectiedata. Het is cruciaal om het logboek up-to-date te houden en beschikbaar te stellen tijdens controles van beveiligingsdiensten. Een slecht bijgehouden logboek kan leiden tot risico’s en problemen, met mogelijke juridische gevolgen en verhoogde kosten. Het bijwerken van het logboek en correct documenteren van alle activiteiten is daarom van essentieel belang. Een digitaal logboek biedt extra zekerheid en overzichtelijkheid.

  Digitaal logboek voor installatie

  Een digitaal logboek voor uw inbraakbeveiligingssysteem biedt u een gestroomlijnde oplossing voor het beheren en bijhouden van alle activiteiten op het gebied van beveiliging. Het logboek bevat informatie over installatie, onderhoud, reparaties en inspecties en kan op elk moment worden geraadpleegd, waar u ook bent. Met een digitaal logboek is het eenvoudig om de veiligheid van uw pand te waarborgen en te voldoen aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van beveiliging. Daarnaast biedt het logboek waardevolle up-to-date informatie voor analyses en verbeteringen van uw beveiligingssysteem.

  Offerte aanvragen

  Voordelen digitaal logboek

  Met een digitaal logboek van het beveiligingssysteem voorkomt u dat uw logboek beschadigt of kwijtraakt, waardoor schade als gevolg van inbraak mogelijk niet wordt vergoed door de verzekering. Bij inbraakschade vraagt de verzekering namelijk naar het logboek van uw beveiligingssysteem. Daarnaast zijn er nog vele voordelen verbonden aan een digitaal logboek.

  Realtime toegankelijkheid: Het digitale logboek kan op elk moment vanaf elke locatie worden geraadpleegd, zolang er een internetverbinding beschikbaar is. Dit is handig voor beheerders, onderhoudspersoneel en andere betrokken partijen om snel informatie op te zoeken.
  Betere registratie: Met een digitaal logboek is het gemakkelijker om de registratie en documentatie van gegevens bij te houden. Het digitale logboek biedt vaak een duidelijk overzicht van alle activiteiten, waardoor het eenvoudiger wordt om de beveiligingsmaatregelen te controleren en te verbeteren.
  Automatische waarschuwingen: Een digitaal logboek kan automatisch waarschuwingen genereren en verzenden, bijvoorbeeld wanneer onderhoud of inspecties nodig zijn of wanneer er afwijkingen worden gedetecteerd.
  Betere beveiliging: Digitaal logboek biedt meer veiligheidsopties, zoals wachtwoorden en toegangscontrole, waardoor de gegevens veilig en beschermd zijn tegen ongeautoriseerde toegang.
  Minder papierwerk: Het gebruik van een digitaal logboek kan papierwerk verminderen en helpt bij het bijhouden van digitale documentatie van onderhoud en inspecties. Dit kan de efficiëntie van het systeem kan verbeteren en kosten kan besparen. Daarnaast bent u als organisatie ook nog eens milieubewust bezig.
  Meer inzicht: Een digitaal logboek biedt meer inzicht in de werking van de installaties, waardoor het beheer en onderhoud verbeterd kan worden en mogelijke problemen tijdig gesignaleerd kunnen worden.

  Veelgestelde vragen over het digitaal logboek

  Wat is een digitaal logboek en hoe werkt het?

  Een digitaal logboek is een elektronisch document waarin belangrijke gegevens worden bijgehouden, zoals informatie over werkzaamheden, afspraken, controles of inspecties. Het kan worden bijgehouden via een speciale applicatie op een computer, tablet of smartphone.

  Hoe kan ik een digitaal logboek bijhouden en wat zijn de voordelen ten opzichte van een papieren logboek?

  Een digitaal logboek kan worden bijgehouden via een computer, tablet of smartphone. Voordelen ten opzichte van een papieren logboek zijn het gemakkelijk delen en opslaan van informatie, real-time updates en de mogelijkheid om informatie snel te doorzoeken.

  Welke informatie moet ik invoeren in een digitaal logboek en hoe vaak moet ik dit doen?

  Over het algemeen moet een digitaal logboek belangrijke informatie bevatten zoals de datum, de aard van de werkzaamheden of inspecties, de resultaten hiervan, en eventuele opmerkingen of aanbevelingen. Hoe vaak je informatie invoert, hangt ook af van de eisen van het logboek en de aard van de werkzaamheden. Dit kan variëren van dagelijks tot maandelijks.

  Hoe zorg ik ervoor dat mijn digitale logboek veilig en beschermd is tegen “hacking” en datalekken?

  Om ervoor te zorgen dat je digitale logboek veilig en beschermd is tegen “hacking” en datalekken, zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen. Het is belangrijk om te werken met veilige wachtwoorden en deze regelmatig te wijzigen. Daarnaast kun je gebruik maken van encryptie en firewalls om je logboek te beschermen tegen ongewenste toegang. Het is ook belangrijk om regelmatig back-ups te maken van je logboekgegevens, zodat je deze kunt herstellen in geval van een storing of datalek.