Skip to main content

Bosch Brandmeldinstallatie

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Al meer dan honderd jaar staat de naam Bosch voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De fabrikant is al jaren dé specialist op het gebied van brandveiligheid en -beveiliging. Bosch biedt een breed assortiment EN-gecertificeerde producten en systemen én diensten en die een brand in een vroeg stadium detecteren en signaleren.

Bosch Brandmeldinstallatie: geadresseerd

Bij zogenoemde geadresseerde brandbeveiligingssystemen is elke detector afzonderlijk herkenbaar. Daardoor is bij een alarm of storing de brand of rookvorming snel te lokaliseren.

FPA-1200-C-serie

De 1200-serie is een flexibel en veelzijdig systeem voor branddetectie. De centrale maakt gebruik van beproefde Bosch technologie voor adresseerbare brandmeldcentrales. Daarmee kunnen scholen, kantoren, winkels en andere kleine locaties over de geavanceerde functies van grote installaties beschikken. Met hun gebruiksvriendelijke configuratie bestaan de geadresseerde brandmeldinstallaties uit hoogwaardige centrales en randapparatuur. De brandmeldcentrale wordt geheel afgestemd op de aard en omvang van de toepassing op locatie. Het systeem is ook eenvoudig uit te breiden.

Bosch Brandmeldinstallatie: conventioneel

Een conventioneel brandbeveiligingssysteem kent twee statussen: aan en uit. Als het systeem rook of een hogere temperatuur signaleert, activeert dat het alarm. Dan is echter niet precies te zien waar de brand zich bevindt, maar dat kan gedeeltelijk opgelost worden door de branddetectoren in groepen te bundelen.

FPC-500 serie

De brandmeldcentrales van de 500-serie van Bosch zijn betrouwbaar, van uitstekende kwaliteit en hebben een lange levensduur. Ze zijn volledig gecertificeerd volgens de nieuwste vereisten van de EN-54-norm. De brandmeldcentrales zijn eenvoudig te onderhouden en te gebruiken en worden ondersteund door een snelle-naslaggids. De status van alle zones is duidelijk aangegeven op één enkel LCD-scherm, met een kleurcodering. LED’s lichten op om actieve zones, problemen en statusinformatie aan te geven. De brandmeldcentrales hebben een moderne look & feel en worden geleverd met een garantie van drie jaar.

Bosch Randapparatuur

De brandmeldcentrales werken met hoogwaardige randapparatuur, ontworpen voor de vroegst mogelijke detectie. Geavanceerde melders, interfacemodules, handbrandmelders, sirenes en andere randapparatuur zorgen voor extra flexibiliteit en ondersteuning van speciale toepassingen. Ook de randapparatuur is betrouwbaar en eenvoudig in onderhoud. Ook zijn alle onderdelen voor een geavanceerd ‘gesproken woord’-ontruimingssysteem beschikbaar.

Masset Solutions adviseert u graag welk type brandmelders u nodig heeft voor uw pand.