Al meer dan honderd jaar staat de naam Bosch voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit is terug te zien in een Bosch brandmeldinstallatie. De fabrikant is al jaren dé specialist op het gebied van brandveiligheid en -beveiliging. Bosch biedt een breed assortiment EN-gecertificeerde producten en systemen én diensten en die een brand in een vroeg stadium detecteren en signaleren.

Bosch Brandmeldinstallatie: geadresseerd

Bij zogenoemde geadresseerde brandbeveiligingssystemen is elke detector afzonderlijk herkenbaar. Daardoor is bij een alarm of storing de brand of rookvorming snel te lokaliseren.

FPA-1200-C-serie

De 1200-serie is een flexibel en veelzijdig systeem voor branddetectie. De centrale maakt gebruik van beproefde Bosch technologie voor adresseerbare brandmeldcentrales. Daarmee kunnen scholen, kantoren, winkels en andere kleine locaties over de geavanceerde functies van grote installaties beschikken. Met hun gebruiksvriendelijke configuratie bestaan de geadresseerde brandmeldinstallaties uit hoogwaardige centrales en randapparatuur. De brandmeldcentrale wordt geheel afgestemd op de aard en omvang van de toepassing op locatie. Het systeem is ook eenvoudig uit te breiden.

Bosch Brandmeldinstallatie: conventioneel

Een conventioneel brandbeveiligingssysteem kent twee statussen: aan en uit. Als het systeem rook of een hogere temperatuur signaleert, activeert dat het alarm. Dan is echter niet precies te zien waar de brand zich bevindt, maar dat kan gedeeltelijk opgelost worden door de branddetectoren in groepen te bundelen.

FPC-500 serie

De brandmeldcentrales van de 500-serie van Bosch zijn betrouwbaar, van uitstekende kwaliteit en hebben een lange levensduur. Ze zijn volledig gecertificeerd volgens de nieuwste vereisten van de EN-54-norm. De brandmeldcentrales zijn eenvoudig te onderhouden en te gebruiken en worden ondersteund door een snelle-naslaggids. De status van alle zones is duidelijk aangegeven op één enkel LCD-scherm, met een kleurcodering. LED’s lichten op om actieve zones, problemen en statusinformatie aan te geven. De brandmeldcentrales hebben een moderne look & feel en worden geleverd met een garantie van drie jaar.

Reactietijd brandmelder

Bosch Randapparatuur

De brandmeldcentrales werken met hoogwaardige randapparatuur, ontworpen voor de vroegst mogelijke detectie. Geavanceerde melders, interfacemodules, handbrandmelders, sirenes en andere randapparatuur zorgen voor extra flexibiliteit en ondersteuning van speciale toepassingen. Ook de randapparatuur is betrouwbaar en eenvoudig in onderhoud. Ook zijn alle onderdelen voor een geavanceerd ‘gesproken woord’-ontruimingssysteem beschikbaar.

Vrijblijvend advies

Masset Solutions adviseert u graag welk type brandmelders u nodig heeft voor uw pand. Neem vrijblijvend contact met onze specialisten op.

Bekijk ook: Hertek brandmeldinstallaties

Naar een 100% veilig gevoel

Offerte ontvangen

Om uw werkt te kunnen verrichten is het belangrijk dat u zich veilig voelt en aan de wettelijke eisen voldoet. Masset helpt u daar graag bij.

Vrijblijvende offerte

Sinds 1987

30 jaar ervaring met
allerlei typen beveiliging

Eén aanspreekpunt

Volledige ontzorging op
het gebied van veiligheid

100% Gecertificeerd

Uitsluitend
gecertificeerd personeel

3447 veilige klanten

Beschermd tegen
brand en inbraak