Skip to main content
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten
Kunnen we u ergens mee helpen?  BHV blended learning

  Een BHV cursus blended learning is een combinatie van online leren en klassikale training. Deze moderne manier van lesgeven biedt flexibiliteit en gemak, terwijl het tegelijkertijd de mogelijkheid biedt om de kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen. In dit type cursus krijgen deelnemers toegang tot een online leeromgeving waar ze lesmateriaal kunnen bestuderen en oefeningen kunnen maken, en de klassikale training is bedoeld om de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen. Door de combinatie van online en klassikale training biedt een BHV cursus blended learning een effectieve en efficiënte manier om BHV-vaardigheden te ontwikkelen en te onderhouden.

  Vraag offerte aan

  Inhoud BHV cursus blended learning

  Een BHV cursus blended learning combineert online leren met praktijksessies op locatie. De inhoud van een BHV cursus blended learning kan variëren, afhankelijk van de aanbieder, maar omvat meestal:
  • Online modules: deelnemers volgen online modules waarin ze leren over brandveiligheid, levensreddende handelingen, communicatie en ontruiming. Deze modules kunnen video’s, interactieve scenario’s, quizzen en andere leermiddelen bevatten.
  • Praktijksessies: na het voltooien van de online modules komen de deelnemers samen op een locatie om praktijksessies te volgen. Tijdens deze sessies oefenen de deelnemers met het gebruik van brandblussers, het uitvoeren van reanimatie en andere levensreddende handelingen, communicatie tijdens noodsituaties en ontruimingsoefeningen.
  • Feedback: na elke praktijksessie krijgen de deelnemers feedback op hun prestaties en kunnen ze vragen stellen aan de instructeurs.
  • Evaluatie: aan het einde van de cursus moeten de deelnemers een examen afleggen om hun kennis te evalueren. Als ze slagen, ontvangen ze een BHV-certificaat.
  Het voordeel van een BHV cursus blended learning is dat deelnemers de online modules op hun eigen tempo en tijd kunnen volgen, waardoor ze meer flexibiliteit hebben. Tegelijkertijd bieden de praktijksessies de mogelijkheid om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen en feedback te ontvangen van instructeurs.
  Masset medewerker bij klant

  Voordelen BHV cursus blended learning

  Een blended-learning BHV cursus biedt diverse voordelen. Ten eerste kunnen deelnemers op hun eigen tempo en op elk gewenst moment de online modules volgen, waardoor het beter te combineren is met werk en andere verplichtingen. Daarnaast is het efficiënter doordat er minder praktijktrainingen nodig zijn. De praktijktrainingen zijn daarentegen wel gericht op specifieke situaties binnen het bedrijf, waardoor het geleerde direct in de praktijk kan worden toegepast. Bovendien kan de cursus op maat worden gemaakt en afgestemd op de specifieke behoeften en risico’s van het bedrijf. Tot slot biedt een blended-learning BHV cursus een hogere mate van flexibiliteit en kostenbesparing, omdat er minder tijd en middelen nodig zijn voor reizen en verblijf tijdens de training.

  BHV certificaat

  Een BHV-certificaat behalen is van groot belang voor iedereen die zich wil voorbereiden op noodsituaties op de werkplek. Door het behalen van het certificaat laat u zien dat u beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om eerste hulp te verlenen, brand te bestrijden en een gebouw te evacueren in geval van nood. Het behalen van dit certificaat kan uw zelfvertrouwen vergroten en uw werkgever geruststellen dat u in staat bent om adequaat te reageren op noodsituaties. Het is belangrijk om te onthouden dat een BHV-certificaat in de meeste gevallen één jaar geldig is en dat u deze kunt verlengen door een herhalingscursus te volgen. Door regelmatig te oefenen en uw kennis up-to-date te houden, zorgt u ervoor dat u altijd voorbereid bent op een noodsituatie op de werkplek.
  Masset medewerker bij klant

  Veelgestelde vragen over een BHV cursus blended learning

  Wat is een BHV-cursus blended-learning?

  Een BHV-cursus blended-learning is een combinatie van online leren en klassikale training. Deelnemers krijgen toegang tot een online leeromgeving waar ze lesmateriaal kunnen bestuderen en oefeningen kunnen maken. De klassikale training is bedoeld om de kennis en vaardigheden die online zijn opgedaan in de praktijk te brengen.

  Hoe lang duurt een BHV-cursus blended-learning?

  De duur van een BHV-cursus blended-learning varieert afhankelijk van de specifieke training en de eisen van de certificerende instantie. Over het algemeen duurt een BHV-cursus blended-learning één of twee dagen.

  Wat zijn de voordelen van een BHV-cursus blended-learning?

  Een BHV-cursus blended-learning biedt flexibiliteit en gemak. Deelnemers kunnen in hun eigen tempo studeren en hebben toegang tot het lesmateriaal vanaf elke locatie met internettoegang. De klassikale training biedt de mogelijkheid om de kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen en te oefenen met andere deelnemers.

  Moet ik een examen afleggen na het voltooien van een BHV-cursus blended-learning?

  Ja, aan het einde van de cursus moet u een examen afleggen om uw begrip van het lesmateriaal te testen. Als u slaagt voor het examen, ontvangt u een BHV-certificaat.

  Is een BHV-cursus blended-learning geschikt voor iedereen?

  Een BHV-cursus blended-learning is geschikt voor mensen die zelfdiscipline hebben en zichzelf kunnen motiveren om online te studeren. Het is belangrijk om te onthouden dat de klassikale training een integraal onderdeel is van de cursus en dat u in staat moet zijn om deze bij te wonen om de kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen.