Skip to main content
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten
Kunnen we u ergens mee helpen?  Meldkamer en alarmopvolging bij brandbeveiliging

  Meldkamerdiensten spelen een cruciale rol bij brandbeveiliging. Bij een brand telt elke seconde en een snelle en effectieve reactie is van vitaal belang. Een meldkamer is de centrale hub waar alle meldingen en alarmsignalen samenkomen. Vanuit hier kan snel en adequaat gereageerd worden door de hulpdiensten. Meldkamerdiensten bieden niet alleen snelle reactietijden, maar ook 24/7 monitoring en ondersteuning bij brandbeveiliging. Het is daarom belangrijk om een betrouwbare meldkamerdienst te hebben om uw veiligheid en die van anderen te waarborgen.

  Beveiligingsinstallatie aansluiten bij een meldkamer

  Het koppelen van een brandbeveiligingsinstallatie met een meldkamer is essentieel om snel en effectief te kunnen handelen bij een brand. Wanneer de brandbeveiligingsinstallatie een brand detecteert, wordt er automatisch een melding gestuurd naar de meldkamer. Hierdoor kan de meldkamer direct actie ondernemen en hulpdiensten inschakelen indien nodig. Het koppelen van de brandbeveiligingsinstallatie met een meldkamer biedt 24/7 monitoring en ondersteuning, waardoor de veiligheid van de mensen en het gebouw wordt gewaarborgd.

  Offerte aanvragen

  Alarmopvolging

  Alarmopvolging in het geval van brand is van cruciaal belang om de schade en risico’s te beperken. Wanneer er een brandalarm afgaat, wordt dit direct doorgestuurd naar een meldkamer die de alarmopvolging zal coördineren. De meldkamer zal de juiste stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat de hulpdiensten worden gealarmeerd en ter plaatse komen. Bovendien kan de meldkamer, afhankelijk van het type systeem, ook direct communiceren met de brandbeveiligingsinstallatie om bijvoorbeeld automatisch blusapparatuur in werking te stellen. Dit zorgt voor snelle en effectieve reactie in geval van brand.

  Neem contact op
  Bus Masset Solutions

  Veelgestelde vragen meldkamer en alarmopvolging

  Wat is een meldkamer en hoe werkt het?

  Een meldkamer is de centrale hub waar alle meldingen en alarmsignalen van een brandbeveiligingsinstallatie samenkomen. Vanuit hier kan snel en adequaat gereageerd worden door de hulpdiensten.

  Hoe kan ik mijn brandbeveiligingsinstallatie koppelen aan een meldkamer?

  Om uw brandbeveiligingsinstallatie te koppelen aan een meldkamer heeft u een koppelmodule nodig. Deze module stuurt automatisch een melding naar de meldkamer bij een brandalarm. Masset Solutions kan u helpen bij het koppelen van uw brandbeveiligingsinstallatie.

  Wat is het verschil tussen een doormelding en directe alarmopvolging?

  Bij een doormelding wordt een brandalarm eerst gecontroleerd door een meldkamer voordat deze hulpdiensten inschakelt. Bij directe alarmopvolging worden de hulpdiensten direct ingeschakeld bij een brandalarm, zonder tussenkomst van de meldkamer.

  Zijn meldkamerdiensten 24/7 beschikbaar?

  Ja, onze meldkamerdiensten zijn 24/7 beschikbaar. Dit betekent dat uw brandbeveiligingsinstallatie altijd gemonitord wordt, ook buiten kantooruren.

  Hoe snel kan een meldkamer reageren op een brandalarm en hulpdiensten inschakelen?

  De reactietijd van een meldkamer kan variëren, afhankelijk van het type melding en de locatie van de brand. Over het algemeen streven meldkamerdiensten ernaar om binnen enkele minuten te reageren op een brandalarm en hulpdiensten in te schakelen.