Beheer & Onderhoud sprinklerinstallatie

Als pandeigenaar bent u verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van uw sprinklerinstallatie. Bent u een huurder van een pand? Ook dan kan het zijn dat u deze verantwoordelijkheid draagt. U dient zich dan te houden aan de wetgeving. Een pand met een sprinklerinstallatie moet voldoen aan het Bouwbesluit 2012 en expliciet de Europese normen NEN-EN 12845 en NEN 1073.

Hoe vaak moet u een sprinklerinstallatie beheren en onderhouden?

Als uw pand beschikt over een sprinklerinstallatie, wilt u er zeker van zijn dat de installatie goede bescherming biedt en een lange levensduur heeft. Met (twee)wekelijks beheer en preventief onderhoud aan de sprinklerinstallatie houdt u de installatie in goede staat. Hoe vaak preventief onderhoud nodig is, verschilt per pand en de gestelde eisen.

In een beheer- en onderhoudsprogramma worden de vereiste frequentie van controle en testen én het benodigde onderhoud aan de sprinklerinstallatie vermeld. De leverancier of het onderhoudsbedrijf van de sprinklerinstallatie kan deze voor u opstellen.

Onderhoudsprogramma Sprinklerinstallatie

Een onderhoudsprogramma van een sprinklerinstallatie bestaat uit twee hoofdactiviteiten:

(Twee)wekelijks beheer sprinklerinstallatie

Door periodiek onderhoud aan uw installatie uit te laten voeren, blijft de installatie in topconditie en blijven uw gebouw en mensen optimaal beschermd. Een beheerder sprinklerinstallatie voert periodieke testen en controlewerkzaamheden uit om de staat van de installatie te controleren. Mogelijke defecten worden op deze manier in een vroeg stadium gesignaleerd.

Preventief onderhoud sprinklerinstallatie

Met een productcertificaat wordt de betrouwbaarheid en kwaliteit van een sprinklerinstallatie aangegeven. Zo een productiecertificaat wordt bij levering afgegeven. Om de betrouwbaarheid te waarborgen is het van belang om preventief onderhoud uit te laten voeren. Verzekeringsmaatschappijen, brandweerkorpsen en brancheorganisaties in Nederland stellen hier hoge eisen aan.

Totale ontzorging

Wilt u zeker zijn dat uw sprinklerinstallatie voldoet aan de gestelde eisen en de juiste bescherming biedt bij een eventuele calamiteit? Laat Masset Solutions een sprinklerinstallatie bij u installeren die voldoet aan alle wettelijke eisen. Geen omkijken meer, wel een veilige omgeving voor bezoekers en personeel.

Neem vandaag nog contact met ons op via 088 77 88 300 of stuur een e-mail naar info@massetsolutions.nl. Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur!

Vraag een offerte aan

Referenties

Naar een 100% veilig gevoel

Offerte ontvangen

Om uw werk te kunnen verrichten is het belangrijk dat u zich veilig voelt en aan de wettelijke eisen voldoet. Masset helpt u daar graag bij.

Vrijblijvende offerte

Sinds 1987

30 jaar ervaring met
allerlei typen beveiliging

Eén aanspreekpunt

Volledige ontzorging op
het gebied van veiligheid

100% Gecertificeerd

Uitsluitend
gecertificeerd personeel

3447 veilige klanten

Beschermd tegen
brand en inbraak