Skip to main content

Sprinklerinstallatie

Hoe veilig is uw pand?

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Sprinklerinstallatie; leveren, aanleggen, beheer en onderhoud & certificering

Sprinklerinstallaties zijn van cruciaal belang voor de brandpreventie van een gebouw en kunnen levens redden door het verspreiden van water over een gedetecteerd brandgebied om een brand te blussen en onder controle te houden. Een goede sprinklerinstallatie is zeer betrouwbaar in het bestrijden van een brand.

Als expert op het gebied van brandveiligheid kan Masset Solutions niet alleen sprinklerinstallaties leveren en installeren, maar ook periodiek onderhoud uitvoeren om de optimale werking te waarborgen en de veiligheid te garanderen.

70%

minder schade zodra
het brandalarm tijdig afgaat

530.901

gemonteerde sprinklers
in Nederland

65%

van de branden wordt
met een sprinklerkop onderdrukt

Sprinklerinstallatie nodig? Wij leveren en installeren.

Masset Solutions is een toonaangevende leverancier en installateur van sprinklerinstallaties met tientallen jaren ervaring. Het team van Masset Solutions zorgt voor een naadloze installatie van de sprinklersystemen en biedt uitstekende service en ondersteuning na de installatie.

Of het nu gaat om het ontwerp, de installatie of het onderhoud van sprinklerinstallaties, u kunt rekenen op de expertise van Masset Solutions voor een efficiënte en veilige oplossing.

Vraag een offerte aan
Onderhoud sprinklerinstallatie

Beheer en onderhoud aan de sprinklerinstallatie

Masset Solutions levert/installeert niet alleen sprinklerinstallaties, maar biedt ook diensten aan voor het beheer en onderhoud van sprinklerinstallaties.

Het beheer en onderhoud dat Masset Solutions biedt, voldoet aan de voorschriften en normen en zorgt voor een veilige en betrouwbare werking van de installatie. Door het onderhoud uit te besteden aan Masset Solutions kunt u erop vertrouwen dat de sprinklerinstallaties altijd in optimale staat verkeert.

Meer informatie

Regelgeving sprinklerinstallatie

In Nederland is het verplicht om in bepaalde gebouwen een sprinklerinstallatie te hebben, afhankelijk van de grootte en het gebruik van het gebouw. Deze regelgeving is vastgelegd in het Bouwbesluit 2012. Daarnaast zijn er normen en voorschriften van toepassing op sprinklerinstallaties, zoals de NEN-EN 12845 en NEN-EN-ISO 14520.

Masset Solutions biedt deskundig advies en professionele diensten om te voldoen aan de Nederlandse regelgeving op het gebied van sprinklerinstallaties.

Meer informatie

Certificering sprinklerinstallatie

Het certificeren van een sprinklerinstallatie is een belangrijke stap voor de brandveiligheid van gebouwen. Masset Solutions kan uw sprinklerinstallatie (laten) certificeren.

Het certificeringsproces omvat een grondige inspectie en testen van de gehele sprinklerinstallatie onder realistische omstandigheden om zo te voldoen aan voorgeschreven normen en voorschriften. Na een succesvolle certificering ontvangt u een erkend certificaat dat de veiligheid en betrouwbaarheid van de sprinklerinstallatie garandeert.

Meer informatie
Masset medewerker bij klant

Veelgestelde vragen sprinklerinstallatie

Zijn sprinklerinstallaties echt effectief bij het bestrijden van branden?

Ja, sprinklerinstallaties zijn zeer effectief bij het bestrijden van branden. Uit onderzoek blijkt dat sprinklers in meer dan 90% van de gevallen de brand effectief kunnen controleren of zelfs doven voordat de brandweer arriveert.

Zijn sprinklerinstallaties alleen geschikt voor grotere commerciële gebouwen, of kunnen ze ook worden geïnstalleerd in kleinere woonhuizen?

Sprinklerinstallaties kunnen in principe worden geïnstalleerd in gebouwen van elke omvang, inclusief kleinere woonhuizen. De installatie wordt afgestemd op de grootte van het gebouw en de risico’s op brand.

Hoe vaak moet een sprinklerinstallatie worden onderhouden en getest?

Een sprinklerinstallatie moet minstens één keer per jaar worden geïnspecteerd en getest door een erkende specialist zoals Masset Solutions om ervoor te zorgen dat de installatie correct functioneert. Het is belangrijk om deze tests regelmatig uit te laten voeren om de betrouwbaarheid en veiligheid van de installatie te waarborgen.

Kan een sprinklerinstallatie ook worden geïnstalleerd in een bestaand gebouw?

Ja, sprinklerinstallaties kunnen ook worden geïnstalleerd in bestaande gebouwen. Dit kan echter wel gepaard gaan met enige aanpassingen aan het gebouw en de water- en elektriciteitsvoorzieningen.

Hoe werkt een sprinklerinstallatie precies en wat zijn de verschillende componenten van het systeem?

Een sprinklerinstallatie bestaat uit verschillende componenten, waaronder de sprinklerkoppen, de watertoevoerleidingen, de alarmklep en het alarmsysteem. Wanneer er brand uitbreekt, detecteert de sprinklerkop de hitte en activeert het alarmsysteem en de watertoevoer om de brand te bestrijden en te controleren. Elke sprinklerkop kan onafhankelijk van elkaar worden geactiveerd, waardoor alleen de sprinklers worden ingeschakeld die nodig zijn om de brand te bestrijden.

Projecten

17 november 2022

Cemex

16 december 2021

Willem-Alexander Baan

18 november 2020

Winkelboulevard Da Vinci

Bekijk alle projecten