Skip to main content

Brandbeveiliging voor bedrijven

Hoe veilig is uw pand?

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Brandbeveiliging: wij nemen alle zorg uit handen

Brandveiligheid van gebouwen; iedereen heeft ermee te maken. Of u nu architect bent, eigenaar, aannemer, huurder of enkel bezoeker. Wanneer er brand uitbreekt, is het zaak dat iedereen die zich in het gebouw bevindt zo snel mogelijk in veiligheid kan worden gebracht. En dat niet alleen — u wilt ook uw waardevolle bezittingen beschermen. Een betrouwbare brandbeveiliging is hiervoor de oplossing.

Masset Solutions helpt u bij het realiseren van brandveiligheid door het aanbieden van oplossingen op maat zoals brandmeldinstallaties, brandwerende afdichtingen en sprinklerinstallaties.

Brandbeveiliging door Masset

Ons aanbod

Expert op het gebied van brandbeveiliging

Masset Solutions heeft ruim 35 jaar ervaring op het gebied van brandbeveiliging. Deskundigheid staat bij ons centraal en daarom investeren wij continu in de opleiding en professionalisering van onze medewerkers.

Door onze focus op kwaliteit voldoen al onze producten en diensten aan de hoogste brandveiligheidseisen. Wij staan bekend om een klantgerichte en persoonlijke aanpak, waardoor wij in staat zijn oplossingen op maat te bieden voor iedere uitdaging. Bekijk onze werkwijze hieronder.

Brandbeveilging voor bedrijven

Onze werkwijze voor uw brandbeveiliging

1

Vrijblijvend advies

Wij bekijken de locatie en bespreken uw wensen.
2

Uitwerking

De projectie en het Programma van Eisen (PVE) worden uitgewerkt en besproken.
3

Leveren en installeren

Alle onderdelen en componenten worden geïnstalleerd en getest.
4

Beheer en onderhoud

Installatie wordt na oplevering periodiek onderhouden en beheerd.

Brandbeveiliging advies

Het uitbesteden van brandbeveiliging aan een professionele partij is noodzakelijk om er zeker van te zijn dat je optimale brandveiligheid kan bieden aan je werknemers en bezoekers. Masset Solutions levert en installeert niet alleen installaties, maar biedt ook professioneel advies over bijvoorbeeld brandbeveiligingssystemen.

Onze klanten kunnen er zeker van zijn dat er voldoende maatregelen zijn getroffen om de veiligheid van mensen en bezittingen te waarborgen. Masset Solutions en haar werknemers beschikken over jarenlange ervaring, kennis en de juiste certificaten.

Vrijblijvend advies
Hertek brandmeldinstallatie

Brandveiligheid voor bedrijven

Brandveiligheid is van cruciaal belang voor bedrijven om de veiligheid van hun medewerkers, klanten en bezittingen te waarborgen. Het is daarom belangrijk om voldoende maatregelen te nemen wat betreft brandbeveiliging.

De eigenaar en/of gebruiker van een gebouw zijn verplicht zich te houden aan de wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid. Deze eisen vind je terug in het Besluit bouwwerken Leefomgeving (BbL)

Branches waar we voor werken

Uit onderzoek van het NIVRE blijkt dat er in 2020 150 grote branden zijn geweest, waarbij de geraamde schade 1 miljoen euro of meer bedroeg. Twee van de drie grote branden vonden plaats in het zuiden en midden van Nederland, op de voet gevolgd door het westen van Nederland. De grootste branden hebben zich in 2020 voorgedaan binnen de volgende sectoren:

De industriële sector (26);
Bedrijven en groothandel (12);
Detailhandel en woningen (26);
Agrarisch (23);
Horeca (14).

Brandbeveiliging per branche

Het is onze missie om dat getal terug te brengen. En dat doen we door complete brandveiligheidsoplossingen te bieden aan bedrijven in alle mogelijke sectoren.

HorecaIndustrieKantorenKinderdagverblijvenOnderwijsParkeergaragesRetailSport & evenementenWoningenZorgOverig
Onderhoud brandmeldinstallatie

Meldkamerdiensten brandbeveiliging

Een effectief brandbeveiligingssysteem vereist een koppeling met een meldkamer om snel te kunnen reageren in geval van brand. Wij zorgen met onze meldkamerdiensten dat brandmeldingen snel worden opgevolgd en er direct noodhulpdiensten worden ingeschakeld. Dit draagt bij aan een snelle controle van de situatie en beperking van schade.

Bij Masset Solutions kunnen wij de koppeling met de meldkamer voor u verzorgen en zo de veiligheid van uw pand en mensen waarborgen.

Neem contact op

Cursus beheerder brandmeldinstallatie

Sinds 2011 geeft Masset Solutions de cursus beheerder brandmeldinstallatie. Met deze cursus leiden wij werknemers en werkgevers op om zelf het maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie uit de kunnen voeren.

Tijdens de cursus krijgen deelnemers inzicht in de technieken en methoden voor het beheren van brandmeldinstallaties, evenals het tijdig diagnosticeren en oplossen van problemen. De cursus is voor iedereen die verantwoordelijk is voor het maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie.

Reserveer een plek

Veelgestelde vragen brandbeveiliging

Hoe kan ik mijn huis of bedrijf beter beschermen tegen brand?

Om uw huis of bedrijf beter te beschermen tegen brand, moet u passende maatregelen nemen. Dit kan onder andere door het laten installeren van rookmelders, brandblussers, noodverlichting en brandwerende materialen. Het is ook belangrijk om regelmatig onderhoud en inspecties uit te laten voeren om ervoor te zorgen dat uw brandbeveiligingssysteem optimaal functioneert.

Welke soorten brandblussers zijn het meest geschikt voor mijn bedrijf of huis?

Het type brandblusser dat het meest geschikt is voor uw huis of bedrijf, hangt af van de aard van de mogelijke brandrisico’s. Zo zijn bijvoorbeeld schuimblussers geschikt voor het blussen van branden van vaste stoffen en vloeistoffen, terwijl CO2-blussers geschikt zijn voor het blussen van elektrische branden. Masset Solutions zorgt voor de juiste blusmiddelen voor uw pand.

Welke soorten rookmelders moet ik installeren en waar moet ik deze plaatsen?

Het installeren van rookmelders is essentieel om vroege detectie van brand mogelijk te maken. Rookmelders moeten worden geplaatst in alle slaapkamers, hallen en andere ruimtes waar mensen regelmatig verblijven. Daarnaast moeten ze op elke verdieping van een gebouw worden geïnstalleerd en bij voorkeur worden verbonden met een centraal brandmeldsysteem dat automatisch de brandweer waarschuwt in geval van brand.

Wat moet ik doen als er brand uitbreekt in mijn huis of bedrijf?

Als er brand uitbreekt in uw huis of bedrijf, is het belangrijk om snel te handelen en het gebouw te evacueren. Volg het evacuatieplan en bel onmiddellijk de brandweer. Probeer niet zelf de brand te blussen, tenzij u getraind bent in het gebruik van brandblussers en de situatie veilig is. Organiseer daarnaast regelmatig een ontruimingsoefening.

Hoe vaak moet ik mijn brandblussers, brandmelders en andere brandbeveiligingsapparatuur laten controleren en onderhouden?

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud en inspecties uit te laten voeren op uw brandblussers, brandmelders en andere brandbeveiligingsapparatuur om ervoor te zorgen dat ze optimaal functioneren en aan de geldende voorschriften voldoen. De frequentie van inspecties en onderhoud hangt af van de specifieke apparatuur en omstandigheden, maar over het algemeen moeten brandblussers en brandmelders ten minste jaarlijks worden geïnspecteerd.

Projecten

31 mei 2023

Zweedse meubelgigant

24 mei 2023

KDV De Dartel

12 januari 2023

Lucid Motors

Bekijk alle projecten