Skip to main content
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten
Kunnen we u ergens mee helpen?  Meldkamer en alarmopvolging bij inbraakbeveiliging

  Meldkamerdiensten zijn een essentieel onderdeel van een goed functionerend inbraakbeveiligingssysteem. Wanneer een alarm afgaat, stuurt het alarmsysteem direct een signaal naar de meldkamer. De medewerkers in de meldkamer kunnen vervolgens snel actie ondernemen en de juiste hulpdiensten inschakelen, zoals de politie of brandweer. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om op afstand mee te kijken met camera’s en kunnen wij bijvoorbeeld deuren op afstand openen of sluiten. Zo zorgen wij en de meldkamers waarmee wij samenwerken ervoor dat uw bedrijfspand of woning optimaal beveiligd is en dat u met een gerust hart kunt slapen of werken.

  Beveiligingsinstallatie aansluiten bij een meldkamer

  Een inbraakbeveiligingsinstallatie kan worden gekoppeld met een meldkamer om snel actie te ondernemen in geval van inbraak of een andere noodsituatie. Wanneer de beveiligingsapparatuur een alarm detecteert, wordt er automatisch een signaal naar de meldkamer gestuurd. De meldkamermedewerkers kunnen de situatie direct beoordelen en passende maatregelen nemen, zoals het waarschuwen van de politie of het sturen van een beveiligingsmedewerker naar de locatie. Een dergelijke koppeling tussen de beveiligingsinstallatie en de meldkamer kan de beveiliging van een pand aanzienlijk verbeteren en de reactietijd in geval van nood verkorten.

  Offerte aanvragen

  Alarmopvolging

  Alarmopvolging in geval van inbraak betekent het snel en effectief reageren op een alarmmelding van een beveiligingssysteem. Als het alarmsysteem een inbraak detecteert, wordt er automatisch een signaal naar de alarmcentrale/meldkamer gestuurd. Vervolgens zal de alarmcentrale direct de opgegeven contactpersoon(en) of de politie waarschuwen en een beveiligingsmedewerker ter plaatse sturen om de situatie te controleren. Snelle alarmopvolging kan leiden tot het voorkomen van schade, het sneller aanhouden van inbrekers en het zorgt voor een betere beveiliging van uw eigendommen.

  Neem contact op
  Brandbeveilging voor bedrijven

  Veelgestelde vragen meldkamer en alarmopvolging

  Hoe werkt de koppeling tussen mijn inbraakbeveiligingsinstallatie en de meldkamer?

  De koppeling tussen uw inbraakbeveiligingsinstallatie en de meldkamer is meestal gebaseerd op een draadloze verbinding of op het gebruik van telefoonlijnen. Wanneer uw alarmsysteem een alarmmelding detecteert, wordt er automatisch een signaal naar de meldkamer gestuurd.

  Wat gebeurt er als er een alarmmelding binnenkomt bij de meldkamer?

  Als er een alarmmelding binnenkomt bij de meldkamer, zal een meldkamermedewerker direct de situatie beoordelen en passende actie ondernemen, zoals het waarschuwen van de politie of het sturen van een beveiligingsmedewerker naar de locatie.

  Hoe snel is de reactietijd van de meldkamer in geval van een alarm?

  De reactietijd van de meldkamer is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van de meldkamer, de afstand tot de locatie van het alarmsysteem en het tijdstip van de alarmmelding. Over het algemeen is de reactietijd van een meldkamer echter zeer snel.

  Kan ik zelf instellen wie er gealarmeerd wordt bij een inbraakmelding?

  Ja, in de meeste gevallen kunt u zelf instellen wie er gealarmeerd wordt bij een inbraakmelding. U kunt bijvoorbeeld aangeven welke contactpersonen gealarmeerd moeten worden en of de politie automatisch gewaarschuwd moet worden.

  Is het mogelijk om op afstand de status van mijn beveiligingssysteem te controleren en te beheren via de meldkamer?

  Ja, in veel gevallen is het mogelijk om op afstand de status van uw beveiligingssysteem te controleren en te beheren via de meldkamer. Dit kan bijvoorbeeld via een online portaal of een mobiele app. Hiermee kunt u uw beveiligingssysteem op afstand in- en uitschakelen en de status van de sensoren en camera’s controleren.