Skip to main content

Beheer & Onderhoud

Hoe veilig is uw pand?

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Beheer & onderhoud: waarborg kwaliteit

Het beheer en onderhoud van zowel brandbeveiligings- als inbraakbeveiligingssystemen is belangrijk om de veiligheid van uw bezoekers en eigendommen te kunnen blijven waarborgen. Goed beheer en onderhoud van deze systemen verhoogt de veiligheid, verlaagt de kosten en garandeert een langere levensduur van uw beveiligingssystemen. Daarnaast is het in de meeste gevallen ook verplicht om het beheer en onderhoud uit te (laten) voeren. Masset Solutions kan het periodiek beheer en onderhoud voor uw installatie(s) verzorgen.

Ons aanbod

Expert op het gebied van beheer en onderhoud

Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis van diverse systemen kunnen wij middels periodiek beheer en onderhoud de werking van de installaties van onze klanten waarborgen en de levensduur verlengen. Wij bieden onze klanten uitstekende service en snelle reactietijden, wat resulteert in langdurige relaties met tevreden klanten.

Onze werkwijze voor uw brand- en inbraakbeveiliging

1

Vrijblijvend advies

We beginnen een traject altijd met een vrijblijvend adviesgesprek. U zit op dat moment dus nog helemaal nergens aan vast. U maakt kennis met onze deskundige adviseurs. lemand komt langs om uw pand te bekijken en uw wensen te bespreken.
2

Uitwerking

Na het adviesgesprek gaan wij graag verder voor u met de uitwerking. Dit houdt in dat er een programma van eisen wordt opgesteld en dat er een projectering wordt gemaakt. Een projectering houdt in dat onze adviseur gaat kijken waar alles geplaatst moet worden.
3

Leveren en installeren

naar aanleiding van de uitwerking verzamelen en/of bestellen we alle materialen. Bepaalde zaken zijn altijd op voorraad. Voor de materialen die besteld moeten worden, werken wij uitstluitend met leveranciers met wie we goede ervaringen hebben.
4

Beheer en onderhoud

Wanneer een brandmeldinstallatie is geinstalleerd, is periodieke onderhoud een vereiste. Zo moet er elke maand beheer plaatsvinden en jaarlijks een periodiek onderhoud. Voor het maandelijks beheer kunt u intern iemand opleiden die voortaan het beheer kan verzorgen.

Beheer en onderhoud aan installatie(s) is nodig

Regelmatig onderhoud aan beveiligingsinstallaties is nodig om de veiligheid van personen en eigendommen te waarborgen. Slecht of onvoldoende onderhoud aan installaties kan leiden tot storingen of falen tijdens noodsituaties, wat de bescherming van personen en/of eigendommen kan verminderen. Regelmatig onderhoud voorkomt ook potentiële problemen en kostbare reparaties of vervangingen. Masset Solutions heeft tientallen jaren ervaring met het beheren en onderhouden van installaties zoals sprinkler- en brandmeldinstallaties.

Neem contact op
Beheer brandmeldinstallatie
Onderhoud brandmeldinstallatie

Beheer en onderhoud conform wetgeving

Masset Solutions voert het beheer en onderhoud aan installaties uit volgens de geldende wet- en regelgeving. Het Bouwbesluit vereist dat installaties periodiek worden onderhouden. De service- en onderhoudsmonteurs van Masset Solutions zijn op de hoogte van de laatste wet- en veiligheidsnormen en zorgen ervoor dat alle installaties voldoen aan de wettelijke vereisten. Dit waarborgt dat de installaties veilig en betrouwbaar blijven en dat bedrijven en woningen voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over beheer en onderhoud

Hoe vaak moet ik mijn beveiligingssystemen laten inspecteren en onderhouden?

De frequentie van inspecties en onderhoud kan afhangen van het type beveiligingssysteem en de omgevingsfactoren. Over het algemeen wordt aanbevolen om jaarlijks inspecties en onderhoud uit te laten voeren, maar in sommige gevallen kan dit vaker nodig zijn. Een brandmeldinstallatie moet bijvoorbeeld iedere maand beheerd worden.

Welke onderdelen van mijn beveiligingssysteem zijn het meest gevoelig voor storingen en moeten regelmatig worden gecontroleerd?

Meestal zijn elektronische componenten het meest gevoelig voor storingen, denk hierbij aan bedrading, batterijen, sensoren en camera’s. Het is belangrijk om deze onderdelen regelmatig te laten inspecteren om storingen te voorkomen.

Zijn er manieren om mijn beveiligingssysteem te optimaliseren voor een betere veiligheid en kosteneffectiviteit?

Ja, er zijn verschillende manieren om de beveiligingssystemen te optimaliseren, zoals het aanbrengen van extra sensoren, het toevoegen van slimme technologieën, en het opzetten van automatische meldingen bij storingen.

Hoe kan ik mijn medewerkers trainen om de beveiligingssystemen correct te gebruiken en storingen te vermijden?

Het is van belang om uw medewerkers te trainen in het correct gebruik van de beveiligingssystemen. Dit kan worden bereikt door middel van trainingssessies, demonstraties en handleidingen die de functies en het onderhoud van het systeem uitleggen. Het is ook belangrijk om de medewerkers te voorzien van contactgegevens van de beveiligingsinstallateur voor vragen en problemen.

Projecten

24 mei 2023

KDV De Dartel

12 januari 2023

Lucid Motors

24 november 2022

Hotel Maassluis

Bekijk alle projecten