Skip to main content

Onderhoud toegangscontrole

Hoe veilig is uw pand?

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Toegangscontrole; jaarlijks preventief onderhoud

Een toegangscontrolesysteem wordt vaak gebruikt om de toegang tot een gebouw of een specifieke ruimte te beheren en te controleren. Net als elk ander elektronisch systeem heeft het toegangscontrolesysteem regelmatig onderhoud nodig om te zorgen dat het correct werkt. Tijdens het onderhoud wordt het systeem gecontroleerd op defecte onderdelen, zwakke punten en eventuele updates die moeten worden uitgevoerd om de werking van het systeem te optimaliseren.

Onze werkwijze voor uw brandbeveiliging

1

Vrijblijvend advies

We beginnen een traject altijd met een vrijblijvend adviesgesprek. U zit op dat moment dus nog helemaal nergens aan vast. U maakt kennis met onze deskundige adviseurs. lemand komt langs om uw pand te bekijken en uw wensen te bespreken.
2

Uitwerking

Na het adviesgesprek gaan wij graag verder voor u met de uitwerking. Dit houdt in dat er een programma van eisen wordt opgesteld en dat er een projectering wordt gemaakt. Een projectering houdt in dat onze adviseur gaat kijken waar alles geplaatst moet worden.
3

Leveren en installeren

Naar aanleiding van de uitwerking verzamelen en/of bestellen we alle materialen. Bepaalde zaken zijn altijd op voorraad. Voor de materialen die besteld moeten worden, werken wij uitstluitend met leveranciers met wie we goede ervaringen hebben.
4

Beheer en onderhoud

Wanneer een brandmeldinstallatie is geïnstalleerd, is periodieke onderhoud een vereiste. Zo moet er elke maand beheer plaatsvinden en jaarlijks een periodiek onderhoud. Voor het maandelijks beheer kunt u intern iemand opleiden die voortaan het beheer kan verzorgen.
Toegangscontrole

Expert in onderhoud toegangscontrole

Masset Solutions is een expert op het gebied van onderhoud aan toegangscontrolesystemen. Het bedrijf heeft uitgebreide ervaring met het onderhouden van verschillende soorten systemen en het biedt op maat gemaakte onderhoudsplannen om aan de specifieke behoeften van elke klant te voldoen. Door het inzetten van gekwalificeerde technici en het gebruik van geavanceerde apparatuur, kan Masset Solutions ervoor zorgen dat het toegangscontrolesysteem van een klant altijd betrouwbaar en up-to-date is.

Vraag een offerte aan

Jaarlijks onderhoud toegangscontrole

Jaarlijks onderhoud aan de toegangscontrole omvat een reeks taken om de veiligheid en werking van het systeem te waarborgen. Dit omvat het controleren van de werking van de apparatuur, het testen van het beveiligingssysteem, het updaten van software en firmware, het vervangen van defecte onderdelen, en het schoonmaken van het systeem. Ook worden de logboeken van het systeem gecontroleerd om te verzekeren dat er geen ongeautoriseerde toegang is geweest. Deze jaarlijkse controle zorgt ervoor dat het toegangscontrolesysteem altijd in topconditie verkeert.

Meer informatie
Brandbeveiliging door Masset

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Contact
Masset medewerker bij klant

Regelgeving onderhoud toegangscontrole

Er zijn geen specifieke wetten die jaarlijks onderhoud aan toegangscontrolesystemen verplichten, maar het is de verantwoordelijkheid van eigenaren van gebouwen en faciliteiten om de veiligheid te waarborgen en een goed functionerend toegangscontrolesysteem te hebben. Er zijn echter verschillende normen en richtlijnen die het onderhoud van toegangscontrolesystemen regelen, zoals de EN-60839-11-1, die bepaalt hoe de prestaties van het systeem moeten worden getest.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over onderhoud toegangscontrole

Waarom is jaarlijks onderhoud van mijn toegangscontrolesysteem belangrijk?

Jaarlijks onderhoud van het toegangscontrolesysteem is belangrijk om de veiligheid van het gebouw te waarborgen en om ervoor te zorgen dat het systeem altijd betrouwbaar en up-to-date is.

Wat omvat het jaarlijkse onderhoud van het toegangscontrolesysteem?

Het jaarlijkse onderhoud van het toegangscontrolesysteem omvat onder andere het controleren van de werking van de apparatuur, het testen van het beveiligingssysteem, het updaten van software en firmware, het vervangen van defecte onderdelen, en het schoonmaken van het systeem.

Hoe vaak moet ik het onderhoud aan mijn toegangscontrolesysteem uitvoeren?

Het wordt aanbevolen om het onderhoud van het toegangscontrolesysteem minimaal één keer per jaar uit te laten voeren, maar dit kan afhangen van de specifieke eisen van het systeem en de omgeving waarin het wordt gebruikt.

Wat gebeurt er als ik het onderhoud van mijn toegangscontrolesysteem niet regelmatig uitvoer?

Als het onderhoud van het toegangscontrolesysteem niet regelmatig wordt uitgevoerd, kan dit leiden tot storingen en veiligheidsrisico’s, zoals ongeautoriseerde toegang.

Zijn er kosten verbonden aan het jaarlijkse onderhoud van mijn toegangscontrolesysteem en wat zijn deze?

Ja, er zijn kosten verbonden aan het jaarlijkse onderhoud van het toegangscontrolesysteem. Deze kosten kunnen afhankelijk zijn van de omvang van het systeem en de specifieke vereisten voor het onderhoud.

Projecten

24 mei 2023

KDV De Dartel

12 januari 2023

Lucid Motors

24 november 2022

Hotel Maassluis

Bekijk alle projecten