Skip to main content

Reanimatiecursus

Maak veiligheid prioriteit in jouw bedrijf

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Reanimatiecursus: reanimeren redt levens

Na het volgen van een reanimatiecursus ben je in staat levens te redden. In deze cursus leer je hoe je moet handelen bij een hartstilstand. Je leert onder andere hoe je de vitale functies van het slachtoffer moet controleren en hoe je moet reanimeren. Daarnaast leer je ook hoe je een AED moet gebruiken. Tijdens de cursus oefen je op reanimatiepoppen en maak je gebruik van een AED-trainingsapparaat. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Inhoud reanimatiecursus met AED

Een reanimatiecursus van Masset Solutions bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst leer je hoe je een slachtoffer met een hartstilstand herkent en hoe je de vitale functies controleert. Vervolgens leer je hoe je moet reanimeren en hoe je een AED moet gebruiken. Ook komen onderwerpen zoals verstikking, beroerte en shock aan bod. Daarnaast worden er praktijkoefeningen gedaan met reanimatiepoppen en AED-trainingsapparaten. De cursus wordt gegeven door professionele instructeurs met ruime ervaring en kennis in het vakgebied.

Neem contact met ons op

Onderwerpen cursus

Het bewustzijn en de ademhaling van het slachtoffer te controleren
Een bewusteloos slachtoffer in de stabiele zijligging leggen
Vrijmaken en vrijhouden van de luchtweg
Beademen en borstcompressies (hartmassage)
Gebruik van AED (Automatische Externe Defibrillator)

Reanimatiecursus incompany / op locatie

Sinds 2015 geven wij ook reanimatiecursussen op locatie. Hierdoor kunnen werknemers en leden van uw organisatie in hun eigen vertrouwde omgeving getraind worden en kunnen zij zich voorbereiden op noodsituaties die zich binnen de organisatie kunnen voordoen. Masset Solutions zorgt ervoor dat alle benodigde materialen en apparatuur aanwezig zijn en dat de training volledig is aangepast aan de specifieke situatie en omgeving van de organisatie.

Offerte aanvragen

Certificaat

Na het succesvol afronden van een reanimatiecursus ontvang je een certificaat in de vorm van een bewijs van deelname. Hierop staat Masset Solutions vermeld als opleider op die manier kan je aantonen dat je de cursus hebt gevolgd bij een professionele partij. Het certificaat is een erkenning van je vaardigheden en kennis op het gebied van reanimatie en AED-gebruik. Dit kan van onschatbare waarde zijn in noodsituaties, maar kan ook een belangrijke aanvulling zijn op je cv en professionele vaardigheden.

Meer informatie

Veelgestelde over de reanimatiecursus

Wat is een AED en hoe werkt het apparaat?

Een AED is een apparaat dat het hartritme kan herstellen bij een hartstilstand. Het apparaat geeft elektrische schokken af om het hart weer op gang te brengen. Tijdens een reanimatiecursus met AED leer je hoe je het apparaat moet gebruiken.

Moet ik ervaring hebben met reanimeren voordat ik aan de cursus deelneem?

Nee, je hebt geen ervaring nodig met reanimeren voordat je aan de cursus deelneemt. De cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe je moet reanimeren en hoe je een AED moet gebruiken.

Kan ik de cursus op locatie bij mijn bedrijf volgen?

Ja, Masset Solutions biedt ook reanimatiecursussen op locatie aan bij bedrijven en organisaties. Zo kunnen werknemers en leden van de organisatie getraind worden in hun eigen vertrouwde omgeving.

Moet ik een bepaalde leeftijd hebben om deel te nemen aan de cursus?

In principe is er geen minimumleeftijd om deel te nemen aan de cursus, maar het is wel belangrijk dat je fysiek in staat bent om de handelingen uit te voeren. Bij twijfel kun je het beste contact opnemen met de cursusaanbieder.

Hoe lang duurt de cursus en wat is de inhoud van de training?

De duur van de cursus kan variëren, maar gemiddeld duurt de cursus 4 uur. Tijdens de cursus leer je onder andere hoe je een hartstilstand herkent, hoe je moet reanimeren en hoe je een AED moet gebruiken. Ook worden er praktijkoefeningen gedaan met reanimatiepoppen en AED-trainingsapparaten. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.