Skip to main content

Brandwerend glas

Hoe veilig is uw pand?

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Brandwerend glas

Brandwerend glas speelt een essentiële rol voor organisaties op het gebied van brandveiligheid. Vaak wordt er bij brandwerende scheidingen niet direct aan brandwerend glas gedacht, maar brandwerend glas kan wel degelijk een belangrijke rol spelen op het gebied van brandwering. Masset Solutions is al ruim 34 jaar specialist in het brandveilig maken van panden. In de loop der jaren hebben we dan ook veel werk verricht bij groot- & klein bedrijven.

3351

geclaimde bedrijfsbranden in 2021 in Nederland

16%

van de onderzochte brandwerende afdichtingen voldeed in 2018 aan de eisen

1x

per jaar verplicht onderhoud

Waarom brandwerend glas?

Goed brandwerend glas beschikt over sterk brandvertragende eigenschappen. Zo zorg je dat brand binnen een gebouw zich niet snel van de ene naar de andere ruimte kan verspreiden. Dankzij de vertragende werking hebben de aanwezigen meer tijd om zich, via de vluchtwegen, door het gebouw te verplaatsen.

Vraag een offerte aan

Normen

Brandwerend glas moet voldoen aan alle geldende eisen, normen en richtlijnen omtrent brandbeveiliging en brandveiligheid, zoals: de Europese weerstandsklassen DH, E, EW en EI, een classificatie volgens NEN-EN 1201-1, NEN-EN 13501-2, het Bouwbesluit, NEN 6069 en de eisen die gesteld worden aan WBDBO uit NEN6068.

Meer informatie
Aanleggen bekabeling

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Contact

Soorten brandwerend glas

Grof gezegd zijn er 3 soorten brandwerend glas te onderscheiden. Iedere soort heeft zijn eigen classificatie. Hieronder ziet u een overzicht:
– Classificatie E: glas mag niet barsten in geval van brand
– Classificatie EI: glas en naden mogen geen vlammen en geen rook doorlaten
– Classificatie EW: glas moet de grootste temperatuurstijging tegenhouden

Maak een afspraak
Onderhoud brandmeldinstallatie

Voordelen brandwerend glas

Brandwerend glas brengt een aantal voordelen met zich mee. Naast dat het een belangrijke rol heeft in de brandveiligheid en rookverspreiding binnen een gebouw, brengt het ook transparantie en licht met zich mee, hierdoor is het dus multifunctioneel.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over brandwerende afdichtingen

Waarom zijn brandwerende afdichtingen nodig?

Brandwerende afdichtingen zijn nodig om te voorkomen dat vuur en rook zich kunnen verspreidt naar een naastgelegen ruimte via openingen en doorvoeren in wanden, vloeren en plafonds. Neem contact met ons op voor deskundig advies.

Welke materialen worden gebruikt voor brandwerende afdichtingen?

Er zijn verschillende materialen die wij gebruiken voor onze brandwerende afdichtingen, waaronder kit, steenwol, intumscent materiaal en brandwerende mortel.

Moeten brandwerende afdichtingen regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden?

Ja, brandwerende afdichtingen moeten regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden om de effectiviteit ervan te garanderen.

Welke normen en voorschriften zijn van toepassing op brandwerende afdichtingen?

In Nederland zijn de regels voor brandwerende afdichtingen vastgelegd in het Bouwbesluit 2012 en gelden er Europese normen zoals de EN 1366 en de EN 13501.

Kunnen brandwerende afdichtingen worden geïnstalleerd in bestaande gebouwen?

Ja, het is mogelijk om brandwerende afdichtingen te installeren in bestaande gebouwen. Dit kan echter wel een uitdaging zijn, omdat er vaak beperkte ruimte is om de afdichtingen aan te brengen en er rekening moet worden gehouden met de bestaande constructie van het gebouw. Masset Solutions is gespecialiseerd in het aanbrengen van brandwerende afdichtingen bij bestaande gebouwen.

Projecten

4 september 2021

Jump XL

4 juli 2019

Hotel & Welness Zuiver

13 december 2018

Nieuwe Luxor Theater

Bekijk alle projecten