Skip to main content

Onderhoud sprinklerinstallatie

Hoe veilig is uw pand?

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Sprinklerinstallatie: (twee)wekelijks beheer en jaarlijks onderhoud

Een sprinklerinstallatie die periodiek wordt onderhouden door een professionele partij draagt bij aan de brandveiligheid van een gebouw. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de installatie optimaal functioneert en kan het verschil maken tussen het blussen van een kleine brand en het voorkomen van een grote ramp. Laat uw sprinklersysteem regelmatig controleren, schoonmaken en repareren door Masset Solutions om er zeker van te zijn dat uw gebouw en haar bewoners veilig blijven.

Onze werkwijze voor uw brandbeveiliging

1

Vrijblijvend advies

We beginnen een traject altijd met een vrijblijvend adviesgesprek. U zit op dat moment dus nog helemaal nergens aan vast. U maakt kennis met onze deskundige adviseurs. lemand komt langs om uw pand te bekijken en uw wensen te bespreken.
2

Uitwerking

Na het adviesgesprek gaan wij graag verder voor u met de uitwerking. Dit houdt in dat er een programma van eisen wordt opgesteld en dat er een projectering wordt gemaakt. Een projectering houdt in dat onze adviseur gaat kijken waar alles geplaatst moet worden.
3

Leveren en installeren

Naar aanleiding van de uitwerking verzamelen en/of bestellen we alle materialen. Bepaalde zaken zijn altijd op voorraad. Voor de materialen die besteld moeten worden, werken wij uitstluitend met leveranciers met wie we goede ervaringen hebben.
4

Beheer en onderhoud

Wanneer een brandmeldinstallatie is geïnstalleerd, is periodieke onderhoud een vereiste. Zo moet er elke maand beheer plaatsvinden en jaarlijks een periodiek onderhoud. Voor het maandelijks beheer kunt u intern iemand opleiden die voortaan het beheer kan verzorgen.

Expert in beheer en onderhoud brandwerende afdichtingen

Masset Solutions is een expert in het beheren en onderhouden van sprinklerinstallaties. Met hun uitgebreide kennis en ervaring bieden zij een breed scala aan diensten aan om te zorgen dat uw sprinklersysteem optimaal blijft functioneren en de veiligheid gegarandeerd blijft. Ons team van specialisten voert dagelijks controles uit, reinigt en repareert indien nodig, en biedt op maat gemaakte oplossingen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Bij Masset Solutions kunt u erop vertrouwen dat uw sprinklerinstallatie in goede handen is.

Vraag een offerte aan

Twee wekelijks beheer sprinklerinstallatie

Om de brandveiligheid van uw gebouw en de bewoners te waarborgen, is het essentieel om uw sprinklerinstallatie elke twee weken te laten controleren en onderhouden. Tijdens dit beheer worden mogelijke defecten opgespoord en opgelost, en wordt er gekeken of de druk, temperatuur en watertoevoer nog voldoen aan de vereiste normen. Masset Solutions zorgt ervoor dat uw sprinklerinstallatie altijd in topconditie verkeert, zodat u met een gerust hart kunt slapen.

Vraag een offerte aan

Jaarlijks preventief onderhoud sprinklerinstallatie

Jaarlijks preventief onderhoud aan uw sprinklerinstallatie is belangrijk om de veiligheid van uw gebouw en de bewoners te waarborgen. Dit onderhoud is gericht op het opsporen en oplossen van eventuele problemen voordat ze leiden tot storingen. Tijdens het jaarlijks onderhoud worden de sprinklers grondig gereinigd, getest en gecontroleerd op slijtage en corrosie. Ook worden de druk, temperatuur en watertoevoer gecontroleerd en wordt de installatie opnieuw afgesteld. Zo bent u verzekerd van een effectieve en betrouwbare sprinklerinstallatie.

Regelgeving beheer en onderhoud sprinklerinstallatie

De wet- en regelgeving op het van brandveiligheid vereist dat gebouweigenaren hun sprinklerinstallatie regelmatig laten controleren en onderhouden volgens specifieke normen en richtlijnen (NEN-EN 12845 & NEN 1073). Gebouweigenaren moeten zich ook bewust zijn van de geldende wetten en regels op het gebied van brandveiligheid, zoals het Bouwbesluit, de Arbowet en de Wet milieubeheer. Masset Solutions kan u rondom deze wet- en regelgeving van persoonlijk advies voorzien. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over beheer en onderhoud sprinklerinstallatie

Hoe vaak moet ik mijn sprinklerinstallatie laten controleren en onderhouden?

Het is gebruikelijk om sprinklerinstallaties iedere 2 weken te beheren. Naast deze controles is het ook aan te raden om jaarlijks preventief onderhoud uit te voeren.

Wat zijn de kosten van het onderhoud aan een sprinklerinstallatie?

De kosten van het onderhoud aan een sprinklerinstallatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van de installatie en de specifieke onderhoudswerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Hoe weet ik of mijn sprinklerinstallatie nog goed werkt?

Om er zeker van te zijn dat uw sprinklerinstallatie nog goed werkt, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren en de installatie te laten controleren op eventuele defecten. Daarnaast kunt u ook zelf controleren of de sprinklers nog goed werken door de sproeikoppen te inspecteren op beschadigingen of vervuiling.

Is het mogelijk om mijn sprinklerinstallatie te upgraden naar een nieuwere versie?

Ja, het is mogelijk om uw sprinklerinstallatie te upgraden naar een nieuwere versie. Masset Solutions kan u adviseren over de mogelijkheden en kosten van het upgraden van uw installatie.

Wat gebeurt er als mijn sprinklerinstallatie niet goed werkt bij een brand?

Als uw sprinklerinstallatie niet goed werkt bij een brand, kan dit leiden tot een verhoogd risico op schade en letsel. Het is daarom van groot belang om regelmatig onderhoud uit te laten voeren en eventuele defecten zo snel mogelijk te laten verhelpen. Een goed onderhouden sprinklerinstallatie kan het verschil maken tussen een kleine brand en een grote ramp.

Projecten

24 mei 2023

KDV De Dartel

12 januari 2023

Lucid Motors

24 november 2022

Hotel Maassluis

Bekijk alle projecten