Skip to main content

Brandwerende platen

Hoe veilig is uw pand?

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Brandwerende platen: beperk brandschade

De brandveiligheid van een gebouw is van levensbelang. Het toevoegen van brandwerende platen aan een constructie is daarom geen overbodige luxe. Brandwerend materiaal vertraagt de ontwikkeling en verspreiding van het vuur, waardoor een grote brand binnen een organisatie kan worden voorkomen. Je kunt deze platen zelf, aan bijvoorbeeld een plafond, construeren, maar het advies om dit te laten doen door een externe gespecialiseerde partij. Het gaat namelijk om brandveiligheid en hieraan zijn een aantal vereiste verbonden. De experts binnen Masset Solutions kunnen deze brandwerende platen volgens wet & regelgeving op maat voor u construeren.

3351

geclaimde bedrijfsbranden in 2021 in Nederland

16%

van de onderzochte brandwerende afdichtingen voldeed in 2018 aan de eisen

1x

per jaar verplicht onderhoud

Wanneer maak je gebruik van brandwerende platen?

Gebouwen en verbouwingen waar een bouwvergunning voor is afgegeven moeten voldoen aan brandveiligheidseisen. Om aan deze brandveiligheidseisen te voldoen, is het gebruik van brandwerend materiaal essentieel. Voorbeelden van brandwerende materialen zijn brandwerende platen. Door draag- en staalconstructies, wanden, vloeren, daken, plafonds en doorvoeringen te bekleden met deze platen wordt weerstand geboden tegen branddoorslag. Hierdoor hebben aanwezigen langer de tijd om zich door het gebouw te verplaatsen.

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen over brandwerende afdichtingen

Waarom zijn brandwerende afdichtingen nodig?

Brandwerende afdichtingen zijn nodig om te voorkomen dat vuur en rook zich kunnen verspreidt naar een naastgelegen ruimte via openingen en doorvoeren in wanden, vloeren en plafonds. Neem contact met ons op voor deskundig advies.

Welke materialen worden gebruikt voor brandwerende afdichtingen?

Er zijn verschillende materialen die wij gebruiken voor onze brandwerende afdichtingen, waaronder kit, steenwol, intumscent materiaal en brandwerende mortel.

Moeten brandwerende afdichtingen regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden?

Ja, brandwerende afdichtingen moeten regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden om de effectiviteit ervan te garanderen.

Welke normen en voorschriften zijn van toepassing op brandwerende afdichtingen?

In Nederland zijn de regels voor brandwerende afdichtingen vastgelegd in het Bouwbesluit 2012 en gelden er Europese normen zoals de EN 1366 en de EN 13501.

Kunnen brandwerende afdichtingen worden geïnstalleerd in bestaande gebouwen?

Ja, het is mogelijk om brandwerende afdichtingen te installeren in bestaande gebouwen. Dit kan echter wel een uitdaging zijn, omdat er vaak beperkte ruimte is om de afdichtingen aan te brengen en er rekening moet worden gehouden met de bestaande constructie van het gebouw. Masset Solutions is gespecialiseerd in het aanbrengen van brandwerende afdichtingen bij bestaande gebouwen.

Projecten

4 september 2021

Jump XL

4 juli 2019

Hotel & Welness Zuiver

13 december 2018

Nieuwe Luxor Theater

Bekijk alle projecten