Skip to main content

Onderhoud blusmiddelen

Hoe veilig is uw pand?

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Blusmiddelen: Jaarlijks en uitgebreid onderhoud

Het (laten) onderhouden van brandblussers en andere blusmiddelen is van cruciaal belang voor de veiligheid op de werkplek of thuis. Regelmatig onderhoud en inspectie van blusmiddelen zorgen ervoor dat ze in goede staat verkeren en goed functioneren in geval van brand. Het kan ook helpen bij het voorkomen van ongevallen en het minimaliseren van schade bij een noodgeval. Dit geldt voor alle soorten blusmiddelen, of het nu gaat om draagbare brandblussers, sprinklersystemen, noodverlichting of brandalarmsystemen.

Onze werkwijze voor uw brandbeveiliging

1

Vrijblijvend advies

We beginnen een traject altijd met een vrijblijvend adviesgesprek. U zit op dat moment dus nog helemaal nergens aan vast. U maakt kennis met onze deskundige adviseurs. lemand komt langs om uw pand te bekijken en uw wensen te bespreken.
2

Uitwerking

Na het adviesgesprek gaan wij graag verder voor u met de uitwerking. Dit houdt in dat er een programma van eisen wordt opgesteld en dat er een projectering wordt gemaakt. Een projectering houdt in dat onze adviseur gaat kijken waar alles geplaatst moet worden.
3

Leveren en installeren

Naar aanleiding van de uitwerking verzamelen en/of bestellen we alle materialen. Bepaalde zaken zijn altijd op voorraad. Voor de materialen die besteld moeten worden, werken wij uitstluitend met leveranciers met wie we goede ervaringen hebben.
4

Beheer en onderhoud

Wanneer een brandmeldinstallatie is geïnstalleerd, is periodieke onderhoud een vereiste. Zo moet er elke maand beheer plaatsvinden en jaarlijks een periodiek onderhoud. Voor het maandelijks beheer kunt u intern iemand opleiden die voortaan het beheer kan verzorgen.

Expert in beheer en onderhoud van blusmiddelen

Masset Solutions is een toonaangevend bedrijf op het gebied van brandbeveiliging en onderhoud en controle van blusmiddelen. Met meer dan 20 jaar ervaring en een team van hoogopgeleide professionals, is Masset Solutions de ideale partner voor het onderhoud van uw blusmiddelen. We bieden op maat gemaakte oplossingen voor elke klant, van kleine bedrijven tot grote industrieën en overheidsinstanties. Onze deskundige service garandeert uw veiligheid en zorgt voor gemoedsrust. Vraag vandaag nog een offerte aan voor meer informatie over onze diensten.

Vraag een offerte aan

Jaarlijks onderhoud blusmiddelen

Met het jaarlijks onderhoud aan de blusmiddelen van Masset Solutions ben je er zeker van dat de blusmiddelen in goede staat verkeren en in geval van nood goed functioneren. Tijdens dit onderhoud worden de blusmiddelen geïnspecteerd en getest om er zeker van te zijn dat ze correct werken. Ook worden eventuele gebreken of slijtage indien nodig gerepareerd. Het is belangrijk om te vermelden dat het jaarlijks onderhoud van blusmiddelen wettelijk verplicht is en niet mag worden verwaarloosd.

Vraag een offerte aan

Uitgebreid onderhoud blusmiddelen (5-jaarlijks)

Blusmiddelen dienen iedere 5 jaar uitgebreid te worden onderhouden. Masset Solutions verzorgt dit uitgebreide onderhoud voor u en vervangt indien nodig de vulling van de blusmiddelen.

Meer informatie
Controleren blusmiddelen

Regelgeving onderhoud blusmiddelen

De regelgeving op het gebied van onderhoud van blusmiddelen is vastgelegd in het Bouwbesluit. Blusmiddelen moeten jaarlijks worden onderhouden en geïnspecteerd volgens de lokale overheden en wetgevingen. Dit omvat een visuele inspectie en functionele testen om ervoor te zorgen dat de blusmiddelen in goede staat verkeren en correct functioneren in geval van nood. Ook moet er een logboek van deze inspecties worden bijgehouden en moeten de blusmiddelen op de juiste wijze worden gemarkeerd, geplaatst en onderhouden.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over onderhoud blusmiddelen

Hoe vaak moet ik mijn blusmiddelen laten onderhouden?

Blusmiddelen moeten jaarlijks worden onderhouden en geïnspecteerd. Daarnaast moeten ze elke 5 jaar uitgebreid worden gekeurd.

Wat is het verschil tussen een jaarlijkse inspectie en een periodieke keuring?

Een jaarlijkse inspectie controleert de algemene staat en functionaliteit van de blusmiddelen, terwijl een periodieke keuring een uitgebreide inspectie is om te controleren of de blusmiddelen voldoen aan de normen van de fabrikant.

Hoe kan ik zien of mijn blusmiddelen nog steeds werken?

Het is moeilijk om te bepalen of blusmiddelen nog werken door ze simpelweg te bekijken. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig te laten onderhouden en inspecteren door een professional.

Wat moet ik doen als een blusmiddel tijdens een inspectie defect blijkt te zijn?

Als een blusmiddel defect blijkt te zijn tijdens een inspectie, moet het worden gerepareerd of vervangen voordat het weer in gebruik wordt genomen. Wij maken een offerte op maat

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn blusmiddelen voldoen aan de wettelijke voorschriften?

Om er zeker van te zijn dat uw blusmiddelen voldoen aan de wettelijke voorschriften, moet u ze regelmatig laten onderhouden en inspecteren door een professionele partij die op de hoogte is van de wet- en regelgeving op dit gebied.

Projecten

24 mei 2023

KDV De Dartel

12 januari 2023

Lucid Motors

24 november 2022

Hotel Maassluis

Bekijk alle projecten