Skip to main content

Noodverlichting

Hoe veilig is uw pand?

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Noodverlichting: snel en veilig evacueren

Noodverlichting is een essentieel onderdeel van de veiligheidsvoorzieningen in gebouwen. Het biedt verlichting tijdens een stroomuitval of bij een noodsituatie, zoals brand of evacuatie. De verlichting zorgt ervoor dat mensen de weg naar de uitgangen kunnen vinden en veilig het gebouw kunnen verlaten. Het is van cruciaal belang om de juiste noodverlichting te kiezen en deze regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat het goed functioneert wanneer het nodig is.

75%

van de Nederlandse bedrijfsgebouwen beschikt over noodverlichting

40%

van de geïnspecteerde noodverlichting voldoet niet aan de wettelijke eisen

70%

van de ongevallen tijdens een ontruiming is gevolg van slecht functionerende noodverlichting

Noodverlichting nodig? Wij leveren en installeren

Masset Solutions is gespecialiseerd in het leveren en installeren van noodverlichting. Met jarenlange ervaring in de sector en een team van deskundige technici bieden wij op maat gemaakte oplossingen voor allerlei typen gebouwen door heel Nederland. Van basisverlichting tot geavanceerde systemen, wij hebben de kennis en expertise om ervoor te zorgen dat uw noodverlichting voldoet aan alle veiligheidsnormen en voorschriften. Bij Masset Solutions staat de veiligheid van uw gebouw en haar gebruikers altijd voorop.

Vraag een offerte aan

Onderhoud noodverlichting

Masset Solutions biedt niet alleen oplossingen voor het leveren en installeren, maar ook voor het onderhoud aan de noodverlichting. Het is van cruciaal belang om uw noodverlichting regelmatig te laten onderhouden om er zeker van te zijn dat deze correct functioneert in geval van nood. Masset Solutions heeft een team van ervaren technici die snel en efficiënt kunnen werken om eventuele problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat uw noodverlichting altijd klaar is voor gebruik.

Meer informatie

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Contact
Noodverlichting onderhoud

Regelgeving noodverlichting

In Nederland is de regelgeving omtrent noodverlichting vastgelegd in de Arbowet en het Bouwbesluit 2012 . Volgens het Bouwbesluit moeten gebouwen met een publieksfunctie en gebouwen hoger dan 20 meter voorzien zijn van noodverlichting. Daarnaast moet de noodverlichting voldoen aan specifieke eisen op het gebied van helderheid, duur en plaatsing. Het is belangrijk om regelmatig de noodverlichting te laten onderhouden en testen om te voldoen aan de wettelijke voorschriften en de veiligheid te waarborgen.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over noodverlichting

Wat is het doel van noodverlichting?

Het doel van noodverlichting is om tijdens stroomuitval of noodsituaties zoals brand, voldoende verlichting te bieden om mensen de weg te wijzen naar de uitgangen en veilig het gebouw te laten verlaten.

Moeten alle gebouwen noodverlichting hebben?

Nee, niet alle gebouwen zijn verplicht om noodverlichting te hebben. Gebouwen met een publieksfunctie en gebouwen hoger dan 20 meter zijn volgens het Bouwbesluit verplicht om noodverlichting te hebben.

Hoe vaak moet noodverlichting worden getest?

Noodverlichting moet regelmatig worden getest om ervoor te zorgen dat deze correct functioneert in geval van nood. Dit moet minimaal één keer per jaar gebeuren volgens de NEN 6088 norm.

Welke soorten noodverlichting zijn er?

Er zijn verschillende soorten noodverlichting beschikbaar, waaronder basisverlichting, vluchtwegverlichting, anti-paniekverlichting en centrale noodverlichtingssystemen. Het type noodverlichting dat nodig is, is afhankelijk van het gebouw en de toepassing.

Kan ik mijn noodverlichting zelf installeren?

Het installeren van noodverlichting moet worden uitgevoerd door een ervaren en gekwalificeerde technicus om ervoor te zorgen dat deze correct is geïnstalleerd en voldoet aan de veiligheidsvoorschriften. Het is niet aan te raden om zelf noodverlichting te installeren.

Projecten

2 augustus 2022

Cultuurlab

5 juli 2022

Zorgvilla Nova

18 november 2020

Winkelboulevard Da Vinci

Bekijk alle projecten