Skip to main content

Brandmeldinstallatie: beheer & onderhoud

Veiligheid zonder zorgen

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Brandmeldinstallatie: maandelijks beheer en onderhoud

Een goed functionerende brandmeldinstallatie is belangrijk voor de veiligheid van uw gebouw en alle bezoekers. Het regelmatig beheer en onderhoud van deze installatie is dan ook van erg belangrijk. Door tijdig onderhoud uit te laten voeren voorkomt u onnodige storingen en verlengt u de levensduur van de installatie. Bovendien is het in veel gevallen wettelijk verplicht om uw brandmeldinstallatie periodiek te laten inspecteren.

Masset Solutions is dé expert als het gaat om het beheer en onderhoud van brandmeldinstallaties. Geen stress meer over het voldoen aan de wet- & regelgeving, wij regelen het voor u. Door regelmatig preventief onderhoud te plegen, voorkomen we storingen en garanderen we dat uw installatie in geval van brand snel en effectief alarm slaat. Laat ons het werk doen en geniet van de gemoedsrust die onze dienstverlening biedt. U kunt weer zorgeloos werken terwijl wij jouw pand veilig houden.

70%

minder schade zodra
het brandalarm tijdig afgaat

1657

gemiddeld aantal
bedrijfsbranden per jaar

65%

van de branden vindt plaats
bij midden- en kleinbedrijf (MKB)

Jaarlijks onderhoud brandmeldinstallatie

Jaarlijks onderhoud aan uw brandmeldinstallatie is essentieel om ervoor te zorgen dat deze altijd goed functioneert. Tijdens ons jaarlijkse onderhoud controleren we alle onderdelen van de installatie, reinigen we deze grondig en vervangen we eventueel versleten of kapotte onderdelen. Zo voorkomt u dat onderdelen verslijten of kapot gaan en dat de installatie niet naar behoren werkt. Bovendien is jaarlijks onderhoud vaak een vereiste in de wet- en regelgeving rondom brandveiligheid.

Vraag een offerte aan

Maandelijks beheer brandmeldinstallatie

Maandelijks beheer van uw brandmeldinstallatie is cruciaal voor een optimale werking en veiligheid. Door maandelijks te beheren bent u er zeker van dat uw installatie altijd goed functioneert en dat eventuele problemen snel worden opgelost. Bij Masset Solutions kunt u terecht voor professioneel beheer en onderhoud.

Vraag een offerte aan
Onderhoud brandmeldinstallatie

Cursus beheerder brandmeldinstallatie

Het is ook mogelijk om zelf het maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie uit te voeren. Als specialist in beheer en onderhoud van brandmeldinstallaties biedt Masset Solutions ook de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie aan. Tijdens deze tweedaagse cursus leert u alles over het beheren en onderhouden van brandmeldinstallaties en doet u praktische kennis op over het uitvoeren van controles, het oplossen van storingen en het opstellen van een logboek. Bij Masset Solutions leert u dus niet alleen hoe u uw brandmeldinstallatie optimaal beheert, maar kunt u ook zelf aan de slag als beheerder.

Meer informatie

4- en 8 maandelijks beheer aan brandmeldinstallatie

Naast jaarlijks onderhoud is ook 4- en 8 maandelijks beheer van uw brandmeldinstallatie nodig voor een goede werking. Tijdens deze periodieke controles wordt de installatie op verschillende punten gecontroleerd, zoals de werking van de rookmelders, de batterijen en de koppeling met de brandweer. Door regelmatig te beheren voorkomt u dat kleine problemen uitgroeien tot grote storingen en bent u altijd verzekerd van een goed functionerende installatie. Bij Masset Solutions kunt u terecht voor professioneel beheer en onderhoud aan uw brandmeldinstallatie.

Offerte aanvragen
Handbrandmelder

Regelgeving beheer en onderhoud brandmeldinstallatie

In Nederland is het beheer en onderhoud van de brandmeldinstallatie geregeld in het Besluit bouwwerken Leefomgeving (BbL). Hierin staat onder meer beschreven dat een brandmeldinstallatie periodiek moet worden gecontroleerd door een gespecialiseerde partij.

Meer informatie

Veelgestelde vragen beheer & onderhoud brandmeldinstallatie

Hoe vaak moet ik mijn brandmeldinstallatie laten onderhouden?

Een brandmeldinstallatie moet regelmatig worden getest om ervoor te zorgen dat deze naar behoren functioneert. Volgens de NEN 2654-1 norm moet er minimaal één keer per jaar onderhoud aan de installatie plaatsvinden door een erkend en gecertificeerd onderhoudsbedrijf. Daarnaast wordt ook maandelijks, 4- en 8 maandelijks beheer vaak aanbevolen.

Moet ik een beheerder brandmeldinstallatie in dienst hebben?

Het hebben van een beheerder brandmeldinstallatie is in sommige gevallen verplicht, bijvoorbeeld wanneer er meer dan 250 personen in het gebouw aanwezig zijn. Ook wordt het hebben van een beheerder aanbevolen om de veiligheid en goede werking van de installatie te waarborgen.

Welke controles moet ik zelf uitvoeren op mijn brandmeldinstallatie?

Als eigenaar of beheerder van een gebouw moet u regelmatig zelf controles uitvoeren aan de brandmeldinstallatie, zoals visuele inspecties en het testen van handbrandmelders en rookmelders. Ook moeten er regelmatig logboeken bijgehouden worden.

Hoe weet ik of mijn brandmeldinstallatie nog voldoet aan de geldende regelgeving?

Om te controleren of uw brandmeldinstallatie nog voldoet aan de geldende regelgeving, kunt u een inspectie laten uitvoeren door een gecertificeerde specialist. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de aanwezigheid van de juiste componenten, het naleven van de juiste normen en of er voldoende brandmelders en handbrandmelders aanwezig zijn.

Wat is het belang van goede doormelding naar de brandweer bij mijn brandmeldinstallatie?

Goede doormelding naar de brandweer is essentieel om snel te kunnen handelen bij een brandmelding. De doormelding moet voldoen aan bepaalde eisen, zoals een goede verbinding met de alarmcentrale en de juiste informatieoverdracht. Bij problemen met de doormelding moet er snel gehandeld worden om de veiligheid van het gebouw en de aanwezige personen te waarborgen.

Projecten

24 mei 2023

KDV De Dartel

12 januari 2023

Lucid Motors

24 november 2022

Hotel Maassluis

Bekijk alle projecten