Skip to main content
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten
Kunnen we u ergens mee helpen?  Maandelijks beheer brandmeldinstallatie

  Maandelijks beheer aan uw brandmeldinstallatie is van essentieel belang voor een goede brandveiligheid. Tijdens het maandelijkse beheer worden verschillende controles uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de brandmeldinstallatie correct functioneert en op tijd alarm slaat in geval van een noodsituatie.

  Vraag offerte aan

  Wat houdt maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie in?

  Maandelijks beheer aan uw brandmeldinstallatie houdt in dat de installatie maandelijks wordt gecontroleerd op diverse onderdelen. Hierbij wordt onder andere gekeken of de brandmelders, handmelders, sirenes en het controlepaneel naar behoren functioneren. Ook wordt gecontroleerd of de verbinding met de meldkamer goed werkt en of eventuele back-upsystemen zoals accu’s nog functioneren. Daarnaast worden er tests uitgevoerd om te controleren of de brandmeldinstallatie nog voldoet aan de geldende voorschriften en normen. Indien nodig worden er reparaties en/of aanpassingen uitgevoerd. Het maandelijks beheer is erop gericht om de brandmeldinstallatie in optimale conditie te houden en storingen te voorkomen.

  Masset medewerker bij klant

  Het belang van maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie

  Het belang van maandelijks beheer aan uw brandmeldinstallatie kan niet genoeg benadrukt worden. Het zorgt ervoor dat de installatie op elk moment optimaal functioneert en op tijd alarm slaat in geval van een noodsituatie. Door het regelmatig controleren van de verschillende onderdelen van de brandmeldinstallatie, kunnen eventuele defecten en storingen tijdig worden opgemerkt en verholpen, waardoor de veiligheid van personen en eigendommen wordt gewaarborgd. Bovendien kan maandelijks beheer ervoor zorgen dat de brandmeldinstallatie voldoet aan de wettelijke voorschriften en normen, wat kan helpen om boetes en juridische problemen te voorkomen.

  Contact opnemen

  Voordelen van maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie

  Er zijn verschillende voordelen van maandelijks beheer aan uw brandmeldinstallatie, waaronder:
  Verhoogde veiligheid: Door regelmatig te controleren of uw brandmeldinstallatie goed functioneert, bent u er zeker van dat deze bij een eventuele brand snel en adequaat zal reageren. Dit kan levens redden en schade aan uw gebouw beperken.
  Voldoen aan wet- en regelgeving: Maandelijks beheer is verplicht volgens de wet- en regelgeving. Door hieraan te voldoen voorkomt u boetes en kunt u aantonen dat u er alles aan doet om uw gebouw zo veilig mogelijk te maken.
  Verlengde levensduur: Door regelmatig onderhoud en tests uit te voeren, wordt de levensduur van uw brandmeldinstallatie verlengd. Ook kunnen kleine problemen tijdig worden opgelost, voordat deze tot grote defecten leiden.
  Snellere respons in noodsituaties: Bij maandelijks beheer worden de reactietijden en de bereikbaarheid van de brandmelders gecontroleerd en getest. Dit zorgt ervoor dat de meldkamer en de hulpdiensten sneller kunnen reageren bij een noodsituatie, omdat zij direct gealarmeerd worden wanneer er een brandmelding binnenkomt.
  Langere levensduur: Door regelmatig onderhoud aan uw brandmeldinstallatie te laten uitvoeren, kan de levensduur van de installatie worden verlengd, waardoor u op de lange termijn kosten bespaart.

  De stappen van maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie

  Maandelijks beheer aan uw brandmeldinstallatie omvat verschillende stappen om de optimale werking van de installatie te waarborgen. Hierbij wordt onder andere gekeken of de brandmelders, handmelders, sirenes en het controlepaneel goed functioneren en of de verbinding met de meldkamer werkt. Daarnaast worden er tests uitgevoerd om te controleren of de brandmeldinstallatie voldoet aan de wettelijke voorschriften en normen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de reactietijd, het bereik van de brandmelders en de alarmering van de sirenes. Ook wordt er gekeken of eventuele back-upsystemen, zoals accu’s, nog goed functioneren. Indien nodig worden er reparaties en/of aanpassingen uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de brandmeldinstallatie optimaal blijft functioneren.

  Masset medewerker bij klant

  Veelgestelde vragen over maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie

  Wat houdt het maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie in?

  Het maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie houdt in dat er maandelijks verschillende taken worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de brandmeldinstallatie altijd goed functioneert en er geen storingen zijn.

  Wie mag het maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie uitvoeren?

  Het maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie kan door Masset Solutions worden verzorgd of door een medewerker van het bedrijf zelf die daarvoor is opgeleid.

  Welke taken moeten er maandelijks worden uitgevoerd bij het beheer van de brandmeldinstallatie?

  Bij het maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie moeten onder andere de handbrandmelders en de optische rookmelders worden gecontroleerd, moeten de logboeken worden bijgewerkt en moeten eventuele storingen worden verholpen.

  Hoe kan ik controleren of het maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie correct wordt uitgevoerd?

  U kunt controleren of het maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie correct wordt uitgevoerd door te vragen naar de uitgevoerde taken en de resultaten daarvan en door te controleren of de logboeken up-to-date zijn.

  Wat moet ik doen als er tijdens het maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie problemen worden ontdekt?

  Als er tijdens het maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie problemen worden ontdekt, moet er zo snel mogelijk actie worden ondernomen om deze op te lossen. Afhankelijk van de aard van de problemen kan het nodig zijn om de hulp in te roepen van een specialist om de problemen te verhelpen.