Skip to main content
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten
Kunnen we u ergens mee helpen?  BHV incompany

  Een BHV cursus incompany is een training op maat, specifiek ontworpen voor medewerkers van een bedrijf of organisatie. Tijdens deze cursus worden medewerkers opgeleid tot bedrijfshulpverleners, met als doel om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen en bij te dragen aan een veilige werkomgeving. Door de cursus op locatie te organiseren kunnen bedrijven de training volledig afstemmen op hun eigen specifieke situatie en behoeften.

  Vraag offerte aan

  Inhoud BHV cursus incompany

  Een BHV cursus incompany wordt op maat gemaakt voor een specifieke organisatie en vindt plaats op de locatie van de opdrachtgever. De inhoud van een BHV cursus incompany kan variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften van de organisatie, maar omvat meestal:
  • Theorie: deelnemers leren over brandveiligheid, levensreddende handelingen, communicatie en ontruiming door middel van presentaties, video’s en andere leermiddelen. In deze fase krijgen de deelnemers informatie over de specifieke risico’s en noodsituaties die relevant zijn voor hun werkplek.
  • Praktijk: na de theorie volgen deelnemers praktijkgerichte oefeningen waarin ze leren hoe ze effectief kunnen handelen in noodsituaties. Dit omvat het oefenen van levensreddende handelingen zoals reanimatie en het gebruik van AED’s, het gebruik van brandblussers en het uitvoeren van een ontruimingsoefening.
  • Evaluatie: aan het einde van de cursus worden deelnemers geëvalueerd om te bepalen of ze de vereiste kennis en vaardigheden hebben om effectief te handelen in noodsituaties. Als ze slagen, ontvangen ze een BHV-certificaat.
  Het voordeel van een BHV cursus incompany is dat deze is afgestemd op de specifieke behoeften en risico’s van een organisatie, waardoor de training relevanter en effectiever wordt. Bovendien vindt de training plaats op de locatie van de opdrachtgever, wat de praktische toepassing van de geleerde vaardigheden verbetert.
  Masset medewerker bij klant

  Voordelen BHV cursus incompany

  Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het volgen van een BHV incompany cursus:

  Op maat gemaakt: een incompany BHV cursus wordt op maat gemaakt voor de specifieke behoeften en risico’s van de organisatie. Hierdoor is de training relevanter en effectiever voor de deelnemers.
  Kostenbesparend: een incompany BHV cursus kan kostenbesparend zijn, omdat deelnemers niet hoeven te reizen naar een externe locatie en er geen extra kosten zijn voor accommodatie of catering.
  Praktijkgericht: omdat de training plaatsvindt op de eigen werkplek, kunnen deelnemers praktijkgerichte oefeningen uitvoeren die zijn afgestemd op de specifieke omstandigheden en risico’s van hun werkplek. Dit verbetert de praktische toepassing van de geleerde vaardigheden.
  Efficiënt: omdat de training wordt gegeven op de eigen werkplek, kunnen deelnemers de cursus volgen zonder dat dit ten koste gaat van hun werktijd. Dit zorgt voor een efficiëntere planning en minimaliseert verstoringen in de werkschema’s.
  Teambuilding: een incompany BHV cursus kan bijdragen aan teambuilding en het verbeteren van de onderlinge communicatie en samenwerking tussen medewerkers. Door samen te trainen en te oefenen in noodsituaties, kunnen deelnemers beter op elkaar leren vertrouwen en samenwerken om effectief te handelen bij een noodsituatie.

  BHV certificaat

  Een BHV-certificaat behalen is een belangrijke stap voor iedereen die zich wil voorbereiden op noodsituaties op de werkplek. Door het behalen van dit certificaat, toont u aan dat u beschikt over de kennis en vaardigheden om eerste hulp te verlenen, brand te bestrijden en een gebouw te evacueren in geval van nood. Het certificaat kan uw zelfvertrouwen vergroten en uw werkgever geruststellen dat u in staat bent om adequaat te handelen in noodsituaties. Het is wel belangrijk om te onthouden dat het BHV-certificaat vaak één of twee jaar geldig is en dat u deze kunt verlengen door een herhalingscursus te volgen.
  Masset medewerker bij klant

  Veelgestelde vragen over een BHV cursus incompany

  Wat is een incompany BHV-cursus?

  Een incompany BHV-cursus is een cursus die op maat is gemaakt voor een specifiek bedrijf of organisatie en op hun locatie wordt gegeven. Dit kan de werkgever helpen om de BHV-training beter af te stemmen op de specifieke risico’s en behoeften van hun werknemers.

  Wat is het verschil tussen een incompany BHV-cursus en een reguliere BHV-cursus?

  Bij een reguliere BHV-cursus kunnen individuen zich inschrijven voor een algemene training die wordt aangeboden door een trainingsorganisatie. Bij een incompany BHV-cursus is de training specifiek ontworpen voor de behoeften van een specifiek bedrijf en wordt deze op hun locatie gegeven.

  Wie kan deelnemen aan een incompany BHV-cursus?

  Een incompany BHV-cursus is bedoeld voor werknemers van een specifiek bedrijf of organisatie en wordt meestal georganiseerd door hun werkgever. Alle werknemers die verantwoordelijk zijn voor veiligheid en welzijn op de werkplek worden aangemoedigd om deel te nemen.

  Wat zijn de voordelen van een incompany BHV-cursus ten opzichte van een openbare cursus?

  Een incompany BHV-cursus kan specifieke risico’s en veiligheidsprocedures van een bedrijf aanpakken en kan daardoor relevanter en nuttiger zijn voor werknemers. Bovendien kunnen deelnemers in een incompany BHV-cursus zich meer op hun gemak voelen omdat ze in hun eigen vertrouwde omgeving zijn.

  Hoeveel tijd duurt een incompany BHV-cursus?

  De duur van een incompany BHV-cursus kan variëren afhankelijk van de specifieke behoeften van een bedrijf en de inhoud van de training. Over het algemeen duurt een incompany BHV-cursus één of meerdere dagen. De trainingsorganisatie kan een schema opstellen dat het beste past bij het bedrijf om de impact op de werkzaamheden te minimaliseren.