Skip to main content

Blusmiddelen

Hoe veilig is uw pand?

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Blusmiddelen: levering en (uitgebreid) onderhoud

Blusmiddelen zijn essentieel bij het voorkomen en bestrijden van branden. Het juiste blusmiddel kan het verschil maken tussen een kleine brand en een grote ramp. Er zijn diverse soorten blusmiddelen voor verschillende soorten branden, zoals vaste stoffen, vloeistoffen, gassen en elektrische branden. Het is van groot belang om te weten welk blusmiddel u nodig heeft en hoe u het effectief kunt gebruiken om de brand te bestrijden. Masset Solutions is een expert op het gebied van blusmiddelen.

70%

van de geregistreerde blusmiddelen voldoet niet aan de wettelijke eisen

1.500.000

draagbare blustoestellen geregistreerd in Nederland

80%

van de beginnende branden kon geblust worden met behulp van een blusmiddel

Controleren blusmiddelen

Blusmiddelen nodig? Wij leveren en installeren

Masset Solutions is uw betrouwbare partner als het gaat om de levering en installatie van blusmiddelen. Met onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van brandveiligheid kunnen wij u voorzien van advies op maat. Wij bieden een breed scala aan blusmiddelen, zoals brandblussers, blusdekens, slanghaspels en automatische blussystemen. Onze gekwalificeerde medewerkers staan garant voor een professionele installatie en onderhoud van uw blusmiddelen. Met Masset Solutions bent u verzekerd van een brandveilige omgeving.

Vraag een offerte aan

Onderhoud blusmiddelen

Bij Masset Solutions kunt u niet alleen terecht voor de levering, installatie en keuring van blusmiddelen, maar ook voor het onderhoud ervan. Door periodiek onderhoud te laten uitvoeren, wordt de levensduur van uw blusmiddelen verlengd en blijft de effectiviteit ervan gewaarborgd. Met een onderhoudscontract van Masset Solutions heeft u de garantie van een brandveilige werkomgeving.

Meer informatie

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Contact

Uitgebreid onderhoud blusmiddelen

Het is verplicht om elke vijf jaar uitgebreid onderhoud uit te laten voeren aan blusmiddelen zoals brandblussers en brandslanghaspels. Dit onderhoud wordt het 5 jaarlijks onderhoud genoemd. Tijdens dit onderhoud worden de blusmiddelen gecontroleerd en eventuele reparaties uitgevoerd door professionele onderhoudsmonteurs om de veiligheid van mensen en eigendommen te waarborgen.

Maak een afspraak

Regelgeving blusmiddelen

In Nederland is de regelgeving omtrent blusmiddelen vastgelegd in de Arbowet en het Besluit bouwwerken Leefomgeving (BbL) . Hierin staan de minimale eisen waaraan blusmiddelen moeten voldoen en hoe vaak deze gekeurd moeten worden. Zo moeten alle blusmiddelen jaarlijks gekeurd worden volgens de NEN 2559-norm. Ook is het verplicht om blusmiddelen te hebben in gebouwen, afhankelijk van de grootte en de indeling van het pand. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het gebouw om te zorgen voor voldoende en goed functionerende blusmiddelen.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over blusmiddelen

Welke soorten blusmiddelen zijn er?

Er zijn verschillende soorten blusmiddelen beschikbaar, zoals brandblussers, blusdekens, slanghaspels en automatische blussystemen.

Hoeveel brandblussers heb ik nodig in mijn pand?

Het aantal brandblussers dat nodig is, hangt af van de grootte en indeling van het pand. Het Bouwbesluit geeft hier richtlijnen voor.

Hoe vaak moeten mijn blusmiddelen gekeurd worden?

Blusmiddelen moeten jaarlijks gekeurd en onderhouden worden volgens de NEN 2559-norm.

Wat is het verschil tussen een schuimblusser en een poederblusser?

Een schuimblusser is geschikt voor vaste stoffen en vloeistoffen, terwijl een poederblusser geschikt is voor vaste stoffen, vloeistoffen en gassen.

Kan ik zelf mijn blusmiddelen installeren en onderhouden of moet ik daarvoor een professional inschakelen?

Het is verstandig om een professional in te schakelen voor de installatie en het onderhoud van uw blusmiddelen om te zorgen dat deze aan alle wettelijke eisen en normen voldoen.

Projecten

5 juli 2022

Zorgvilla Nova

18 november 2020

Winkelboulevard Da Vinci

24 april 2019

Kinderopvang FridaDida

Bekijk alle projecten