Skip to main content

Onderhoud alarminstallatie

Hoe veilig is uw pand?

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Alarminstallatie; jaarlijks onderhoud

Een alarminstallatie is een cruciaal onderdeel van de beveiliging van jouw huis, kantoor of bedrijfspand. Om ervoor te zorgen dat de alarminstallatie altijd naar behoren werkt, is het van essentieel belang om deze goed te onderhouden en regelmatig te laten controleren. Onderhoud aan de alarminstallatie vermindert niet alleen de kans op storingen, maar zorgt er ook voor dat de alarminstallatie effectief blijft en op de juiste manier reageert in geval van een alarm.

Onze werkwijze voor uw inbraakbeveiliging

1

Vrijblijvend advies

We beginnen een traject altijd met een vrijblijvend adviesgesprek. U zit op dat moment dus nog helemaal nergens aan vast. U maakt kennis met onze deskundige adviseurs. lemand komt langs om uw pand te bekijken en uw wensen te bespreken.
2

Uitwerking

Na het adviesgesprek gaan wij graag verder voor u met de uitwerking. Dit houdt in dat er onder andere een projectering wordt gemaakt. Een projectering houdt in dat onze adviseur gaat kijken waar alles geplaatst moet worden.
3

Leveren en installeren

Naar aanleiding van de uitwerking verzamelen en/of bestellen we alle materialen. Bepaalde zaken zijn altijd op voorraad. Voor de materialen die besteld moeten worden, werken wij uitstluitend met leveranciers met wie we goede ervaringen hebben.
4

Beheer en onderhoud

Wanneer een beveiligingsinstallatie is geïnstalleerd, is periodieke onderhoud een vereiste. Zo moet er elke maand beheer plaatsvinden en jaarlijks een periodiek onderhoud.

Expert in onderhoud alarminstallatie

Masset Solutions is dé expert op het gebied van beheer en onderhoud van alarminstallaties. Met onze jarenlange ervaring en expertise zorgen wij ervoor dat jouw alarminstallatie altijd naar behoren werkt en optimaal beveiligd is. Onze professionele monteurs voeren periodiek onderhoud uit en staan altijd paraat voor eventuele storingen. Met onze 24/7 servicedienst ben je altijd verzekerd van snelle en deskundige hulp bij problemen. Kies voor de zekerheid en laat jouw alarminstallatie beheren en onderhouden door Masset Solutions.

Vraag een offerte aan

Jaarlijks onderhoud alarminstallatie

Jaarlijks onderhoud aan de alarminstallatie is noodzakelijk voor optimale werking en betrouwbaarheid. Tijdens het onderhoud worden alle componenten gecontroleerd, gerepareerd of vervangen indien nodig, en de software en firmware worden geüpdatet om beveiligingsverbeteringen te implementeren. Jaarlijks onderhoud biedt ook de mogelijkheid om de installatie opnieuw af te stemmen op veranderingen in het pand of de omgeving. Kies voor professioneel jaarlijks onderhoud door Masset Solutions voor een veilige en betrouwbare alarminstallatie.

Meer informatie

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Contact
Alarmsysteem

Regelgeving onderhoud alarminstallatie

In Nederland zijn er regels en richtlijnen voor het beheer en onderhoud. Zo moet de alarminstallatie jaarlijks geïnspecteerd worden door een BORG-gecertificeerd bedrijf  en moeten alarminstallaties voldoen aan technische eisen en geïnstalleerd worden door gecertificeerde installateurs. Niet voldoen aan deze regels kan leiden tot boetes en/of onverzekerbaarheid bij schade of inbraak. Kies daarom altijd voor een professionele en gecertificeerde partij zoals Masset Solutions voor het beheer en onderhoud van jouw alarminstallatie.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over onderhoud alarminstallatie

Hoe vaak moet ik mijn alarminstallatie laten onderhouden?

Het wordt aangeraden om je alarminstallatie jaarlijks te laten onderhouden door een professionele partij.

Moet ik mijn alarminstallatie zelf onderhouden of kan ik dit uitbesteden?

Je kunt het onderhoud van je alarminstallatie uitbesteden aan een professionele partij zoals Masset Solutions. Dit zorgt voor deskundige uitvoering en voorkomt dat je zelf tijd en moeite moet steken in het onderhoud.

Wat moet ik doen als mijn alarminstallatie een storing vertoont?

Bij een storing aan je alarminstallatie kun je het beste contact opnemen met de servicedesk van je beveiligingsbedrijf. Zij kunnen vaak op afstand helpen en indien nodig een monteur langs sturen.

Kan ik zelf de software van mijn alarminstallatie updaten of moet ik dit door een professional laten doen?

Voor het updaten van de software van je alarminstallatie is het raadzaam om een professionele partij zoals Masset Solutions in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat de update correct wordt uitgevoerd en dat de alarminstallatie optimaal blijft functioneren.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn alarminstallatie optimaal blijft functioneren en blijft voldoen aan de geldende regelgeving?

Om ervoor te zorgen dat je alarminstallatie optimaal blijft functioneren en blijft voldoen aan de regelgeving, is het belangrijk om jaarlijks onderhoud uit te laten voeren door een professionele partij. Daarnaast is het belangrijk om veranderingen in het pand of de omgeving door te geven aan je beveiligingsbedrijf, zodat zij de alarminstallatie hierop kunnen aanpassen.

Projecten

24 mei 2023

KDV De Dartel

12 januari 2023

Lucid Motors

24 november 2022

Hotel Maassluis

Bekijk alle projecten