Skip to main content

Onderhoud noodverlichting

Hoe veilig is uw pand?

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Noodverlichting; jaarlijks onderhoud

Als het gaat om veiligheid in gebouwen en bedrijven, is het noodverlichtingssysteem een van de belangrijkste aspecten. Het zorgt ervoor dat in geval van een noodsituatie, mensen veilig het pand kunnen verlaten. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw noodverlichtingssysteem altijd betrouwbaar is? Het antwoord is door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren door een ervaren en gecertificeerd onderhoudsbedrijf.

1,6 miljoen

gebouwen in Nederland zijn verplicht
om noodverlichting op te hangen

70 %

energiekosten besparen door gebruik
te maken van LED-noodverlichting

60 minuten

dient noodverlichting te 
branden bij stroomuitval

Expert in onderhoud noodverlichting

Hoe zorgt u ervoor dat uw noodverlichtingssysteem altijd betrouwbaar en veilig blijft? Bij Masset Solutions hebben wij jarenlange ervaring en up-to-date kennis van de nieuwste ontwikkelingen en wet- en regelgeving. Onze vakkundige monteurs voeren het onderhoud uit volgens de geldende normen en richtlijnen. Wij bieden u een volledige service, van planning en uitvoering tot en met rapportage en advies. Zo kunt u zorgeloos werken, wetende dat uw noodverlichtingssysteem optimaal functioneert en aan alle wettelijke eisen voldoet.

Jaarlijks onderhoud noodverlichting

Jaarlijks onderhoud aan noodverlichting is van essentieel belang voor de veiligheid van personen in noodsituaties. Het zorgt ervoor dat het systeem goed blijft functioneren en blijft voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Tijdens het jaarlijkse onderhoud worden onder andere de lampen en batterijen vervangen, armaturen gereinigd en het systeem uitvoerig getest. Eventuele gebreken worden direct verholpen, waardoor de kans op storingen en defecten wordt verkleind. Masset Solutions kan het jaarlijks onderhoud voor u verzorgen.

Meer informatie

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Contact

Regelgeving onderhoud noodverlichting

In Nederland is de regelgeving op het gebied van onderhoud aan noodverlichting vastgelegd in het Bouwbesluit en de NEN-EN 1838-norm. Hierin staat onder andere beschreven welke eisen worden gesteld aan de noodverlichting en welke frequentie van onderhoud vereist is. Masset Solutions is volledig op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving en zorgt dat uw noodverlichtingssysteem voldoet aan alle eisen. Zo kunt u altijd vertrouwen op een veilige evacuatie in geval van nood.

Veelgestelde vragen over onderhoud noodverlichting

Hoe vaak moet noodverlichting worden onderhouden?

In Nederland is jaarlijks onderhoud aan noodverlichting verplicht volgens de NEN-EN 1838-norm.

Is het verplicht om onderhoud aan noodverlichting uit te laten voeren door een professional?

Ja, het is verplicht om onderhoud aan noodverlichting uit te laten voeren door een professional die kennis heeft van de geldende wet- en regelgeving en beschikt over de benodigde opleidingen.

Welke onderdelen van noodverlichting moeten worden vervangen tijdens het onderhoud?

Tijdens het onderhoud worden onder andere de lampen, batterijen en eventuele defecte onderdelen vervangen. Ook worden armaturen gereinigd en het systeem getest.

Hoe lang gaat de batterij van een noodverlichtingssysteem mee?

De batterij van een noodverlichtingssysteem gaat gemiddeld 4 tot 5 jaar mee. Tijdens het onderhoud wordt ook de staat van de batterij gecontroleerd en indien nodig vervangen.

Is het noodzakelijk om de noodverlichting te testen tijdens het onderhoud en hoe gebeurt dit?

Ja, het is noodzakelijk om de noodverlichting te testen tijdens het onderhoud. Dit gebeurt door het systeem handmatig te testen en/of door een periodieke functietest uit te voeren met behulp van een testapparaat.

Projecten

24 mei 2023

KDV De Dartel

12 januari 2023

Lucid Motors

24 november 2022

Hotel Maassluis

Bekijk alle projecten