Skip to main content

Beheerder Brandmeldinstallatie Cursus (BBMI)

Maak veiligheid prioriteit in jouw bedrijf

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Cursus beheerder brandmeldinstallatie (BMI): voer zelf het maandelijks beheer uit

De opleiding BBMI-OAI is voor iedereen die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van een brandmeldsysteem of wil worden. Tijdens deze cursus leer je alles over de werking van een brandmeldinstallatie, inclusief het beheren, onderhouden en controleren ervan. Je leert ook hoe je mogelijke storingen en defecten kunt herkennen en oplossen, en hoe je ervoor zorgt dat het systeem altijd optimaal presteert. Deze cursus is geschikt voor iedereen die werkt in een omgeving waar een brandmeldsysteem aanwezig is.

Cursusinformatie

Duur: 1 dag: 08.30 uur – 17.00 uur
Kosten: € 298,- per persoon (excl. btw)
Locatie: Bedrijventerrein Gouwe Park, Zuidbaan 535, 2841 MD Moordrecht

Cursusdata: do 27 juli | do 18 juli | do 22 aug | wo 11 sep | do 3 okt

Onderhoud brandmeldinstallatie

Inhoud cursus BMI beheerder

De cursus beheerder brandmeldinstallatie van Masset Solutions behandelt alle aspecten die nodig zijn voor het beheren en onderhouden van een brandmeldsysteem. Tijdens de cursus leer je onder andere over wet- en regelgeving, de werking van een brandmeldsysteem, het beheer en onderhoud ervan, en het oplossen van storingen en defecten. De cursus wordt gegeven door ervaren docenten die deskundig zijn op het gebied van brandveiligheid en praktijkgericht lesgeven.

Wat krijg je:

BBMI-OAI cursus (1 dag)
Cursusboek t.w.v. € 27,36
NIBHV examen & certificaat
Drankjes & lunch tijdens de traningsdag

Onderwerpen opleiding BMI

Wet- en regelgeving met betrekking tot brandmeldinstallaties
Werking van brandmeldinstallaties
Onderhoud en inspectie van brandmeldinstallaties
Rapportage en documentatie van onderhoud en inspecties
Neem contact met ons op

Cursus beheerder brandmeldinstallatie incompany / op locatie

Naast dat wij de cursus geven op onze cursuslocatie in Moordrecht geven, kunnen wij de cursus beheerder brandmeldinstallatie ook incompany verzorgen. Onze docenten/instructeurs zijn deskundigen op het gebied van brandveiligheid en hebben jarenlange ervaring in de beveiligingsbranche en met het geven van cursussen. Door de cursus bij u op locatie te volgen, kan er ook specifiek ingegaan worden op de situatie en het systeem van de betreffende locatie. Vanaf 6 cursisten kunnen wij de cursus op locatie verzorgen.

Offerte aanvragen
Onderhoud brandmeldinstallatie

BBMI certificaat (NIBHV)

Na het succesvol afronden van de cursus beheerder brandmeldinstallatie bij Masset Solutions ontvang je een certificaat. Met dit certificaat toon je aan dat je voldoende kennis en vaardigheden hebt opgedaan om een brandmeldsysteem te beheren en te onderhouden. Het certificaat is erkend door het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV). Met het behalen van het certificaat vergroot je niet alleen je kennis en vaardigheden, maar ook je kansen op de arbeidsmarkt.

Veelgestelde over de opleiding beheerder brandmeldinstallatie

Wat leer ik tijdens de cursus beheerder brandmeldinstallatie?

Tijdens de cursus beheerder brandmeldinstallatie leer je alles over de werking van een brandmeldinstallatie, inclusief het beheren van het systeem, het onderhoud en de controle ervan. Je leert ook hoe je mogelijke storingen en defecten kunt herkennen en oplossen, en hoe je ervoor zorgt dat het systeem altijd optimaal presteert.

Is het certificaat van Masset Solutions erkend door verzekeraars?

Ja, het certificaat van Masset Solutions is erkend door het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) en wordt door veel verzekeraars geaccepteerd als bewijs van vakbekwaamheid.

Hoe vaak moet ik het brandmeldsysteem controleren als beheerder?

Als beheerder ben je verplicht om het brandmeldsysteem periodiek te controleren en te onderhouden. Hoe vaak dit moet gebeuren, is afhankelijk van de omgeving en het type brandmeldsysteem. Tijdens de cursus leer je hier meer over.

Moet ik een beheerder brandmeldinstallatie in dienst hebben?

Een brandmeldinstallatie is een belangrijk onderdeel van de brandveiligheid en daarom is het verplicht om een gecertificeerde beheerder in dienst te hebben of zelf de cursus beheerder brandmeldinstallatie te volgen.

Welke wet- en regelgeving is van toepassing op het beheren van een brandmeldsysteem?

Als beheerder van een brandmeldsysteem moet je rekening houden met verschillende wet- en regelgeving, zoals het Bouwbesluit en de Arbowet. Tijdens de cursus leer je welke wet- en regelgeving van toepassing is op het beheren van een brandmeldsysteem.