Skip to main content
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten
Kunnen we u ergens mee helpen?  BHV herhaling

  Een BHV cursus herhaling is bedoeld voor bedrijfshulpverleners die al eerder een BHV cursus hebben gevolgd. Het doel van de herhalingscursus is om de kennis en vaardigheden van de deelnemers op te frissen en up-to-date te houden. Door regelmatig een BHV herhalingscursus te volgen kunnen bedrijfshulpverleners adequaat reageren in noodsituaties en bijdragen aan de veiligheid op de werkvloer.

  Vraag offerte aan

  Inhoud BHV cursus herhaling

  Een BHV herhaling cursus is bedoeld voor mensen die al een BHV-certificaat hebben en hun kennis en vaardigheden willen opfrissen. De inhoud van een BHV herhaling cursus is gericht op het opfrissen van de kennis en het verbeteren van de vaardigheden van de deelnemers. De inhoud kan variëren afhankelijk van de aanbieder, maar meestal omvat het:
  • Herhaling van brandveiligheid: deelnemers leren hoe ze een brand kunnen voorkomen en wat ze moeten doen als er toch een brand uitbreekt. Ze krijgen ook een herhaling van het gebruik van brandblussers.
  • Herhaling van levensreddende handelingen: deelnemers krijgen een opfrissing van de reanimatietechnieken, hoe te handelen bij verstikking of verstikking, en andere belangrijke levensreddende handelingen.
  • Herhaling van communicatie: deelnemers krijgen een opfrissing van hoe ze adequaat kunnen communiceren tijdens noodsituaties en hoe ze kunnen samenwerken met hulpverleners.
  • Herhaling van ontruiming: deelnemers krijgen een opfrissing van de procedures voor een snelle en veilige evacuatie van een gebouw in geval van een noodsituatie.
  Tijdens de cursus oefenen de deelnemers met praktische oefeningen en scenario’s om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen. Na afloop van de cursus zijn de deelnemers weer volledig op de hoogte van de laatste richtlijnen en in staat om adequaat te handelen in noodsituaties.
  Masset medewerker bij klant

  Voordelen BHV cursus herhaling

  Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het volgen van een BHV herhaling cursus:

  Opfrissing van kennis: door het regelmatig volgen van een BHV herhaling cursus kunnen deelnemers hun kennis opfrissen en up-to-date houden. Hierdoor zijn ze beter voorbereid op noodsituaties.
  Verbetering van vaardigheden: door het herhalen van de vaardigheden die worden geleerd tijdens de BHV basis cursus, kunnen deelnemers hun vaardigheden verder verbeteren en aanscherpen.
  Voldoen aan wetgeving: werkgevers zijn verplicht om ervoor te zorgen dat hun werknemers over voldoende kennis en vaardigheden beschikken om adequaat te kunnen handelen bij noodsituaties. Het regelmatig volgen van een BHV herhaling cursus kan helpen om aan deze wettelijke verplichtingen te voldoen.
  Vertrouwen: door regelmatig een BHV herhaling cursus te volgen, kunnen deelnemers meer vertrouwen krijgen in hun eigen vermogen om te handelen in noodsituaties. Dit kan helpen om paniek te verminderen en de juiste acties te nemen.
  Kostenbesparing: door regelmatig een BHV herhaling cursus te volgen, kunnen deelnemers voorkomen dat ze de basis cursus opnieuw moeten volgen. Hierdoor kan er op de lange termijn kosten worden bespaard.

  BHV certificaat

  Een BHV-certificaat halen is een essentiële stap voor iedereen die zich wilt voorbereiden op mogelijke noodsituaties op de werkplek. Het behalen van dit certificaat toont aan dat u de kennis en vaardigheden heeft om eerste hulp te bieden, brand te blussen en evacuaties uit te voeren in geval van nood. Het behalen van het certificaat kan uw zelfvertrouwen en professionele waarde verhogen, en uw werkgever geruststellen dat u in staat bent om te handelen in noodsituaties. Vergeet niet dat een BHV-certificaat een geldigheidsduur van één jaar heeft en dat u deze kunt verlengen door deel te nemen aan een herhalingscursus.
  Masset medewerker bij klant

  Veelgestelde vragen over een BHV herhaling cursus

  Wat is een BHV-cursus herhaling?

  Een BHV-cursus herhaling is een vervolgcursus die bedoeld is om de kennis en vaardigheden die zijn opgedaan tijdens de oorspronkelijke BHV-cursus te onderhouden en up-to-date te houden. Deze cursus wordt meestal om het jaar gegeven, afhankelijk van de geldigheidsduur van het BHV-certificaat.

  Hoe lang duurt een BHV-cursus herhaling?

  De duur van een BHV-cursus herhaling varieert afhankelijk van de specifieke training en de eisen van de certificerende instantie. Over het algemeen duurt een BHV-cursus herhaling één dag.

  Moet ik een BHV-cursus herhaling volgen als ik mijn BHV-certificaat wil behouden?

  Ja, om uw BHV-certificaat geldig te houden, moet u een BHV-cursus herhaling volgen voordat uw certificaat verloopt. Als u uw certificaat niet op tijd verlengt, moet u mogelijk de oorspronkelijke BHV-cursus opnieuw volgen.

  Kan ik mijn BHV-cursus herhaling bij een andere trainingsorganisatie volgen dan waar ik mijn oorspronkelijke BHV-cursus heb gevolgd?

  Ja, u kunt uw BHV-cursus herhaling bij elke erkende trainingsorganisatie volgen. Zorg er wel voor dat de training voldoet aan de eisen van de certificerende instantie.

  Wat gebeurt er als ik mijn BHV-certificaat niet op tijd verleng?

  Als u uw BHV-certificaat niet op tijd verlengt, verliest u uw certificering en mag u niet langer als BHV’er optreden. Dit kan gevolgen hebben voor uw werkgelegenheid, vooral als uw werkgever wettelijk verplicht is om BHV’ers in dienst te hebben. Zorg er daarom voor dat u uw BHV-certificaat op tijd verlengt door een BHV-cursus herhaling te volgen.