Skip to main content

Onderhoud brandwerende afdichtingen

Hoe veilig is uw pand?

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Brandwerende afdichtingen: beheer en onderhoud

Brandwerende afdichtingen zijn van cruciaal belang voor de brandveiligheid van gebouwen. Deze afdichtingen zorgen ervoor dat brand en rook zich niet kunnen verspreiden via openingen en doorvoeren in wanden en plafonds. Het is daarom belangrijk dat deze afdichtingen goed worden beheerd en onderhouden. Het regelmatig inspecteren en onderhouden van brandwerende afdichtingen is niet alleen essentieel voor de veiligheid van de bewoners en gebruikers van het gebouw, maar ook wettelijk verplicht.

Onze werkwijze voor uw brandbeveiliging

1

Vrijblijvend advies

We beginnen een traject altijd met een vrijblijvend adviesgesprek. U zit op dat moment dus nog helemaal nergens aan vast. U maakt kennis met onze deskundige adviseurs. lemand komt langs om uw pand te bekijken en uw wensen te bespreken.
2

Uitwerking

Na het adviesgesprek gaan wij graag verder voor u met de uitwerking. Dit houdt in dat er een programma van eisen wordt opgesteld en dat er een projectering wordt gemaakt. Een projectering houdt in dat onze adviseur gaat kijken waar alles geplaatst moet worden.
3

Leveren en installeren

Naar aanleiding van de uitwerking verzamelen en/of bestellen we alle materialen. Bepaalde zaken zijn altijd op voorraad. Voor de materialen die besteld moeten worden, werken wij uitstluitend met leveranciers met wie we goede ervaringen hebben.
4

Beheer en onderhoud

Wanneer een brandmeldinstallatie is geïnstalleerd, is periodieke onderhoud een vereiste. Zo moet er elke maand beheer plaatsvinden en jaarlijks een periodiek onderhoud. Voor het maandelijks beheer kunt u intern iemand opleiden die voortaan het beheer kan verzorgen.
Werkvoorbereiding

Expert in beheer en onderhoud brandwerende afdichtingen

Masset Solutions is een expert op het gebied van het beheren en onderhouden van brandwerende afdichtingen. Onze gekwalificeerde en ervaren professionals zorgen ervoor dat uw gebouw voldoet aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid. Wij bieden een breed scala aan diensten, waaronder inspecties, onderhoud, reparaties en certificeringen van brandwerende afdichtingen. Met onze expertise en toewijding kunt u erop vertrouwen dat uw gebouw optimaal is beschermd tegen brand en dat u voldoet aan alle wettelijke eisen.

Vraag een offerte aan

Jaarlijks onderhoud brandwerende afdichtingen

Jaarlijks onderhoud aan brandwerende afdichtingen is essentieel om ervoor te zorgen dat uw gebouw voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van brandveiligheid. Tijdens het onderhoud worden alle brandwerende afdichtingen geïnspecteerd op eventuele beschadigingen of slijtage. Indien nodig worden de afdichtingen gerepareerd of vervangen om ervoor te zorgen dat ze nog steeds voldoen aan de gewenste brandwerendheidseisen. Masset Solutions biedt jaarlijks onderhoud van brandwerende afdichtingen aan om ervoor te zorgen dat uw gebouw veilig is en blijft.

Meer informatie

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Contact
Inbraakbeveiliging

Regelgeving beheer en onderhoud brandwerende afdichtingen

In Nederland is het beheer en onderhoud van brandwerende afdichtingen wettelijk verplicht gesteld in het Besluit bouwwerken Leefomgeving (BbL) en de Arbowet. Gebouweigenaren zijn verantwoordelijk voor het naleven van deze wetgeving en kunnen hiervoor worden beboet of zelfs strafrechtelijk worden vervolgd bij overtreding. Bij Masset Solutions zijn we op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid en kunnen we u helpen om te voldoen aan alle vereisten.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over beheer en onderhoud brandwerende afdichtingen

Waarom is het beheer en onderhoud van brandwerende afdichtingen belangrijk?

Het beheer en onderhoud van brandwerende afdichtingen is belangrijk omdat deze afdichtingen ervoor zorgen dat brand en rook zich niet kunnen verspreiden via openingen en doorvoeren in wanden en plafonds. Het is daarom essentieel dat brandwerende afdichtingen goed worden beheerd en onderhouden om ervoor te zorgen dat een gebouw brandveilig is en blijft.

Welke wet- en regelgeving is van toepassing op het beheer en onderhoud van brandwerende afdichtingen?

In Nederland is het beheer en onderhoud van brandwerende afdichtingen wettelijk verplicht gesteld in het Bouwbesluit en de Arbowet.

Hoe vaak moeten brandwerende afdichtingen worden geïnspecteerd en onderhouden?

Brandwerende afdichtingen moeten minimaal één keer per jaar worden geïnspecteerd en onderhouden door een gekwalificeerde professional zoals Masset Solutions.

Wat zijn de kosten voor het beheer en onderhoud van brandwerende afdichtingen?

De kosten voor het beheer en onderhoud van brandwerende afdichtingen zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van het gebouw en de staat van de afdichtingen. Masset Solutions kan u helpen bij het opstellen van een op maat gemaakte offerte voor het beheer en onderhoud van brandwerende afdichtingen.

Welke stappen moet ik nemen als mijn brandwerende afdichtingen beschadigd zijn en niet meer aan de gewenste brandwerendheidseisen voldoen?

Als uw brandwerende afdichtingen beschadigd zijn en niet meer aan de gewenste brandwerendheidseisen voldoen, moeten deze worden gerepareerd of vervangen. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen om ervoor te zorgen dat uw gebouw nog steeds voldoet aan alle wettelijke eisen op het gebied van brandveiligheid. Masset Solutions kan u helpen bij het repareren of vervangen van uw brandwerende afdichtingen.

Projecten

24 mei 2023

KDV De Dartel

12 januari 2023

Lucid Motors

24 november 2022

Hotel Maassluis

Bekijk alle projecten