Skip to main content

Is het verplicht in uw pand om een brandmeldinstallatie te installeren? Dan is het belangrijk dat dit gebeurt volgens de norm die hiervoor is opgesteld, namelijk de NEN 2535. Masset Solutions is het beveiligingsbedrijf wat advies geeft over het juiste type brandmeldinstallatie voor uw pand, de brandmeldinstallatie levert, installeert én onderhoud!

Wat is de NEN 2535?

NEN is een afkorting en staat voor de Nederlandse Norm. De NEN 2535 geeft regels voor het ontwerp, de uitvoering, de samenwerking met andere installaties en de kwaliteit van brandmeldinstallaties die geïnstalleerd worden. In de norm staan geen regels over de noodzaak en de omvang van de brandmeldinstallatie benoemd.

Welk brandmeldinstallatie past bij uw pand?

Welke type brandmeldinstallatie het beste in uw omgeving past is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de grootte van het pand en de complexiteit van de omgeving. Voor een advies op maat kunt u het beste een afspraak inplannen met één van onze specialisten. We komen graag bij u langs op locatie en voeren een uitgebreide analyse uit. Naar aanleiding van de analyse ontvangt u een advies en een offerte in één.

Brandmeldinstallatie: waaruit bestaat het?

  • automatische en of handbrandmelders,
  • brandmeldcentrale,
  • brandalarmen: accoustische en optische signaalgevers,
  • doormeldapparatuur voor brandmeldingen en/of storingsmeldingen,
  • sturing voor brandbeveiligingsapparatuur zoals kleefmagneten, rookluiken, ontruimingscentrale klasse A of B etc.

Wilt u een brandmeldinstallatie conform NEN 2535 laten plaatsen? Neem contact op via onderstaande formulier.