Skip to main content

Brandwerende afdichtingen

Hoe veilig is uw pand?

Vraag een offerte aan
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten

Brandwerende afdichtingen: beperk brandschade

Brandwerende afdichtingen of brandwerende scheidingen zijn essentieel om de brandveiligheid van gebouwen te waarborgen en de verspreiding van vuur en rook tegen te gaan. Onze brandwerende afdichtingen zijn ontworpen om openingen en doorvoeren in wanden, vloeren én plafonds af te dichten en zo te voorkomen dat vuur en rook zich verspreidt naar een naastgelegen ruimte. Brandwerende afdichtingen zijn vaak vereist en moeten regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden om hun effectiviteit te garanderen.

3351

geclaimde bedrijfsbranden in 2021 in Nederland

16%

van de onderzochte brandwerende afdichtingen voldeed in 2018 aan de eisen

1x

per jaar verplicht onderhoud

Brandwerende afdichtingen nodig? Wij leveren en installeren

Masset Solutions is gespecialiseerd in het leveren, installeren, inspecteren en onderhouden van brandwerende afdichtingen bij bedrijven door heel Nederland. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise zijn wij in staat hoogwaardige oplossingen voor brandpreventie en bescherming te bieden. Wij werken met de nieuwste technieken en materialen om de brandveiligheid van gebouwen te bevorderen en te laten voldoen aan alle vereiste normen en voorschriften.

Vraag een offerte aan

Beheer & onderhoud brandwerende afdichtingen

Masset Solutions zorgt voor onderhoud aan uw brandwerende afdichtingen, waardoor de veiligheid van uw gebouwen blijft gewaarborgd. Ons team is getraind om de staat van uw brandwerende afdichtingen te controleren en eventuele gebreken of schade tijdig te repareren. Periodiek onderhoud verlengt de levensduur van de afdichtingen en door het onderhoud uit te besteden aan Masset Solutions kunt u erop vertrouwen dat uw brandwerende afdichtingen altijd in optimale staat verkeren.

Meer informatie
Aanleggen bekabeling

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Contact

Inspectie en advies brandwerende afdichtingen

Masset Solutions kan uw bestaande brandwerende afdichtingen inspecteren door om ervoor te zorgen dat deze nog steeds voldoen aan de geldende brandveiligheidsvoorschriften. Onze ervaren technici kunnen uw gebouw grondig inspecteren en eventuele tekortkomingen identificeren, zodat u tijdig kunt ingrijpen en de veiligheid van uw gebouw en de personen die erin verblijven kunt waarborgen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze inspectiediensten en hoe we u kunnen helpen met uw brandbeveiliging.

Maak een afspraak
Onderhoud brandmeldinstallatie

Regelgeving brandwerende afdichtingen

Het Besluit bouwwerken Leefomgeving (BbL) bevat alle regels voor brandveiligheid in gebouwen, inclusief voorschriften voor brandwerende afdichtingen. Het Bouwbesluit schrijft voor welke brandwerendheidseisen er gelden voor de verschillende onderdelen van een gebouw, waaronder wanden, vloeren en doorvoeringen. Onze adviseurs en monteurs zijn op de hoogte van de laatste wijzigingen in de regelgeving, en naleving van deze regels is van essentieel belang voor de veiligheid van uw gebouwen.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over brandwerende afdichtingen

Waarom zijn brandwerende afdichtingen nodig?

Brandwerende afdichtingen zijn nodig om te voorkomen dat vuur en rook zich kunnen verspreidt naar een naastgelegen ruimte via openingen en doorvoeren in wanden, vloeren en plafonds. Neem contact met ons op voor deskundig advies.

Welke materialen worden gebruikt voor brandwerende afdichtingen?

Er zijn verschillende materialen die wij gebruiken voor onze brandwerende afdichtingen, waaronder kit, steenwol, intumscent materiaal en brandwerende mortel.

Moeten brandwerende afdichtingen regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden?

Ja, brandwerende afdichtingen moeten regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden om de effectiviteit ervan te garanderen.

Welke normen en voorschriften zijn van toepassing op brandwerende afdichtingen?

In Nederland zijn de regels voor brandwerende afdichtingen vastgelegd in het Bouwbesluit 2012 en gelden er Europese normen zoals de EN 1366 en de EN 13501.

Kunnen brandwerende afdichtingen worden geïnstalleerd in bestaande gebouwen?

Ja, het is mogelijk om brandwerende afdichtingen te installeren in bestaande gebouwen. Dit kan echter wel een uitdaging zijn, omdat er vaak beperkte ruimte is om de afdichtingen aan te brengen en er rekening moet worden gehouden met de bestaande constructie van het gebouw. Masset Solutions is gespecialiseerd in het aanbrengen van brandwerende afdichtingen bij bestaande gebouwen.

Projecten

4 september 2021

Jump XL

4 juli 2019

Hotel & Welness Zuiver

13 december 2018

Nieuwe Luxor Theater

Bekijk alle projecten