Bescherm uw inventaris met passende inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging

Onderzoek wijst uit dat 9 van de 10 inbraken door gelegenheidsinbrekers worden gepleegd. Een gelegenheidsdief zal een pand met een goede inbraakbeveiliging niet snel bezoeken. Met  hoogwaardige inbraakbeveiliging van Masset Solutions verklein de kans op een inbraak dan ook al gauw met 95%.

Toepassing inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging kan op diverse manieren worden toegepast. Hieronder vindt u belangrijke soorten toepassingen die Masset Solutions voor u kan integreren:

Alarmsysteem

Alarmsystemen kunnen bedraad maar ook draadloos worden uitgevoerd, afhankelijk van uw wensen en de eisen vanuit een verzekeraar. De specialisten van Masset Solutions adviseren u hier graag in. In combinatie met het alarmsysteem, worden er diverse detectoren geplaatst. 

Meer over alarmsystemen

 

Detectoren

Detectoren zijn van wezenlijk belang. Een detector merkt een inbraak op en zorgt ervoor dat de inbraak wordt doorgegeven middels een optisch geluid of een doormelding aan de politie. Onder detectoren vallen:

  • bewegingsmelders;
  • deursluiters;
  • glasbreukmelders;
  • magneetcontacten.
     

Camerabeveiliging

Full HD camerabeelden registreren alles en slaan dit voor een bepaalde periode op. Met goede camerasystemen kunt u zowel toezicht houden als achteraf beelden opvragen wanneer een calamiteit zich voordoet. Camera’s zorgen voor een effectieve en preventieve bewaking van uw eigendommen.

Meer over camerabeveiliging

 

Toegangscontrole

Door een goede toegangscontrole verwelkomt u gasten maar houdt u onvoorziene gasten buiten de deur. Er zijn enorm veel mogelijkheden op het gebied van toegangscontrole, waaronder toegang middels een vingerafdruk of pasje.

Meer over toegangscontrole

     

Mistgenerator

Een mistgenerator kan zeer effectief werken bij overvallen of inbraken. Een ruimte kan bij calamiteiten in enkele seconden vol gezet worden met mist, die niet schadelijk is voor mensen of producten. Het schrikt ongewenste bezoekers af die daarnaast gedesoriënteerd kunnen raken door de mist, flitsers en sirenes. Grote schade door diefstal kan hiermee worden voorkomen terwijl de pakkans van criminelen kan worden vergroot.

 

 

Beveiligingscentrale

Een beveiligingscentrale bestaat uit een aantal vrij programmeerbare groepen. Het vormt het centrum van het alarmsysteem. Alle toepassingen zijn gekoppeld aan de beveiligingscentrale. Wordt er een afwijking door de detector opgemerkt? Dan wordt dit direct aan de centrale gemeld. Om technische beveiligingsredenen wordt de centrale altijd in een beveiligde ruimte geplaatst. 

"De doormelding bij een inbraak is van groot belang. Hier zijn verschillende oplossingen mogelijk. U kunt een bericht krijgen op uw mobiele telefoon en een doormelding van het inbraaksysteem naar een Particuliere Alarm Centrale zorgt ervoor dat de politie wordt ingeschakeld bij een melding." Richard, bedrijfsleider Masset Solutions. 

Wat voor risicoklasse heeft mijn bedrijf?

De inbraakgevoeligheid van een bedrijf wordt gemeten aan de hand van de aantrekkelijkheid van de aanwezige goederen, bedrijfsinventaris en de waarde van deze goederen. De VRKI schaalt bedrijfsgoederen in op vier niveaus: laag, middel, hoog en zeer hoog. Hoe hoger de waarde van de inventaris, hoe hoger de risicoklasse. Hoe hoger de risicoklasse, des te zwaarder de maatregelen moeten zijn om inbraak te voorkomen!

Inbraakbeveiliging voorkomt schade

Een alarmsysteem kan naast inbraakschade ook andere schade voorkomen. Denk hierbij aan waterdetectoren die detecteren wanneer er aanraking is met water zoals bij waterschade. Ook de koppeling met detectoren om levensbedreigende situaties te voorkomen is mogelijk zoals koolmonoxidemelders of rookmelders.

Inbraakbeveiliging geeft u een veilig gevoel

Inbraakbeveiliging voor mijn bedrijf?

Goede beveiliging begint bij de basis. Onze specialisten maken een grondige analyse van de risico’s en van daaruit ontwikkelen we een beveiligingsplan, waarin alle maatregelen staan omschreven. Het analyseren van de risico's is een continu proces. Op deze wijze staan we er garant voor dat onze opdrachtgevers altijd verzekerd blijven van de best passende oplossing."

De keuze voor een bepaald systeem is afhankelijk van uw situatie en vereisten. Naast een inventarisatie voert een medewerker van Masset Solutions B.V. vooraf een risicoanalyse uit volgens de richtlijnen van de VRKI, om te kunnen bepalen in welke risicoklasse uw object valt. Daarna vertalen wij dit in een concreet beveiligingsplan.

Masset Solutions ontzorgt u geheel dankzij een unieke werkwijze. Onze vakkundige gecertificeerde en erkende installateur leveren en installeren de alarmsystemen op maat. Ook controleren en onderhouden ze uw systemen en waarborgen daarmee de veiligheid van uw eigendommen. Ook aan de slag met inbraakbeveiliging? Neem contact op met onze specialisten.

Altijd en overal veilig

Bekijk de film

Naar een 100% veilige omgeving?

... laat een van onze adviseurs contact met u opnemen!

U wilt de veiligheid geven die nodig is om uw werk te kunnen verrichten. Daarom komen wij graag bij u langs. Maak een afspraak of vraag meer informatie op.