Skip to main content
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten
Kunnen we u ergens mee helpen?  Regelgeving inbraakbeveiliging

  Masset Solutions is expert op het gebied van beveiliging en wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om uw eigendommen te beschermen tegen ongewenste indringers. Hieronder zullen we ingaan op de regelgeving rondom inbraakbeveiliging in Nederland en hoe wij u kunnen helpen om aan deze regelgeving te voldoen.

  Bouwbesluit

  Het Bouwbesluit is een verzameling regels en voorschriften met betrekking tot het bouwen, verbouwen en slopen van gebouwen in Nederland. Het Bouwbesluit bevat ook eisen en richtlijnen voor inbraakbeveiliging. Zo zijn er bijvoorbeeld eisen gesteld aan het hang- en sluitwerk van deuren en ramen, maar ook aan de aanwezigheid van een alarminstallatie en/of camerabewaking.

  BORG-keurmerk

  Het BORG-keurmerk is een keurmerk voor bedrijfspanden die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie. Het keurmerk wordt toegekend aan panden die bijvoorbeeld voorzien zijn van gecertificeerd hang- en sluitwerk, een goedgekeurde alarminstallatie en/of camerabewaking, en een 24-uurs service. Met het BORG-keurmerk kunt u als eigenaar of beheerder van een bedrijfspand laten zien dat uw pand aan de hoogste eisen op het gebied van inbraakpreventie voldoet.

  Verzekeringsmaatschappijen

  Verzekeringsmaatschappijen stellen vaak eisen aan de inbraakpreventie van gebouwen om in aanmerking te komen voor een verzekering. Zo kan het zijn dat er bijvoorbeeld een bepaald niveau van beveiliging vereist is om diefstal of inbraak te dekken. Door te voldoen aan deze eisen kunt u niet alleen de kans op inbraak verkleinen, maar ook zorgen voor een goede dekking van uw verzekering.

  Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

  Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie. Het keurmerk wordt toegekend aan woningen die bijvoorbeeld voorzien zijn van gecertificeerd hang- en sluitwerk, verlichting bij de voor- en achterdeur, en rookmelders op de juiste plaatsen. Met het PKVW kunt u als eigenaar of bewoner van een woning laten zien dat uw woning aan de hoogste eisen op het gebied van inbraakpreventie voldoet.

  Hulp bij regelgeving inbraakbeveiliging

  Als beveiligingsexpert kunnen wij u helpen bij het bepalen van de juiste beveiligingsmaatregelen voor uw woning of bedrijfspand. Wij kunnen u adviseren over de regelgeving en keurmerken die van toepassing zijn, en u helpen bij het implementeren van de juiste beveiligingsoplossingen. Zo kunt u zorgen voor optimale beveiliging van uw eigendommen en gemoedsrust hebben, wetende dat uw gebouw voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van inbraakpreventie.

  Veelgestelde vragen over de regelgeving rondom inbraakbeveiliging

  Zijn er wettelijke vereisten voor inbraakbeveiliging in woningen?

  In de meeste landen zijn er geen wettelijke vereisten voor inbraakbeveiliging in woningen. Het is echter sterk aanbevolen om adequate inbraakbeveiligingssystemen te installeren om de veiligheid van de bewoners en hun eigendommen te waarborgen.

  Wat zijn de minimale vereisten voor inbraakbeveiliging in bedrijfspanden?

  De minimale vereisten voor inbraakbeveiliging in bedrijfspanden verschillen per land en regio. In het algemeen moeten bedrijfspanden echter worden uitgerust met adequate beveiligingssystemen zoals alarmsystemen, bewakingscamera’s en toegangscontrolesystemen.

  Moeten bedrijven een beveiligingsplan hebben?

  In de meeste landen zijn bedrijven niet verplicht om een beveiligingsplan te hebben, maar het wordt sterk aanbevolen. Een beveiligingsplan kan helpen om de veiligheid van het personeel en de bedrijfseigendommen te waarborgen en kan ook vereist zijn door verzekeringsmaatschappijen.

  Zijn er regels voor het gebruik van bewakingscamera's op de werkplek?

  Ja, er zijn regels voor het gebruik van bewakingscamera’s op de werkplek. Werkgevers moeten ervoor zorgen dat het gebruik van bewakingscamera’s in overeenstemming is met de wetgeving inzake privacy en gegevensbescherming. Werknemers moeten op de hoogte worden gesteld van het gebruik van bewakingscamera’s en hun rechten met betrekking tot gegevensbescherming.

  Moeten bedrijven hun beveiligingssystemen laten inspecteren?

  Ja, het wordt aanbevolen dat bedrijven hun beveiligingssystemen laten inspecteren door een professionele beveiligingsdeskundige. Dit kan helpen om eventuele beveiligingslekken of tekortkomingen te identificeren en te verbeteren, waardoor de veiligheid van het bedrijf en zijn activa wordt verbeterd.