Brandveilig winkelcentrum Rotterdam Alexandrium

Masset Solutions mag in samenwerking met Instacom de gehele brandmeldinstallatie aanpassen in het winkelcentrum Rotterdam Alexandrium. Het winkelgebied wordt op dit moment gerenoveerd. Er komen onder andere hoge plafonds, glazen puien en de verlichting en vloeren worden aangepakt. Bij zo een grote renovatie en veel bezoekers is een goede brandveiligheid uieraard een must. 

Wat gaan we doen?

In het openbare gebied (de passages en de pleinen) worden nagenoeg alle installaties vernieuwd, zoals de sprinkler- en brandveiligheidsinstallaties en beveiligingsvoorzieningen. De verbouwingswerkzaamheden zijn in de eerste fase van januari 2022 gestart en kunnen na verwachting begin 2023 worden worden afgerond. Het gehele winkelcentrum én de winkels zijn tijdens de renovatie gewoon open en toegankelijk voor publiek. Om dit te waarborgen, is er een tijdelijke werkvloer opgebouwd. Winkelend publiek loopt onder de werkvloer door terwijl op de werkvloer de bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Voor ons een zeer leuke maar ook interessante uitdaging.

Bron foto: Novicon

Waarom renoveren?

Ruim 20 jaar geleden in het jaar 2000 werd het Alexandrium Shopping Center voor het laatst gerenoveerd. Hoewel het centrum nog steeds zeer geliefd is bij de bezoekers, is het winkelcentrum na twintig jaar wel toe aan een upgrade. Alexandrium Shopping Center ondergaat daarom een metamorfose. Een frisse en eigentijdse uitstraling wat beter aansluit op de modernisering van nu. De meeste passagedaken worden verwijderd en vervangen, waarbij de nieuwe daken worden voorzien van daglichtopeningen en strakke, eigentijdse plafonds met moderne en energiezuinige verlichting. Dit brengt met zich mee dat ook de brandveiligheid top prioriteit heeft voor het vernieuwde winkelcentrum.

Op zoek naar een partner in de brandbeveiliging?

Masset Solutions heeft ruime ervaring in het brandveilig maken van diverse panden. Van winkelcentra, scholen, parkeergarages tot aan grote kantoorgebouwen. Bent u op zoek naar een partij die voor u de brandveiligheid uit handen kan nemen? Wilt u er op kunnen vertrouwen dat het project van A tot Z brandveilig opgeleverd wordt? Onze experts komen graag met u in contact.

Neem vrijblijvend contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of telefonisch via 088 – 77 88 300.