Skip to main content

Winkelbeveiliging: maatregelen tegen winkeldieven

Een winkel moet een veilige omgeving zijn voor u, uw medewerkers en uw klanten. Helaas kan er tussen honderden bezoekers een enkele dief zijn. Winkeldiefstal komt vaker voor dan winkeliers denken en varieert van zakkenrollen tot productdiefstal of overvallen op de kassa. Gelukkig hoeft u niet passief toe te kijken, maar kunt u actie ondernemen om dit te voorkomen met gepaste winkelbeveiliging. Wij begrijpen dat elke winkel unieke beveiligingsbehoeften heeft. Daarom voeren wij vooraf een risicoanalyse uit als solide basis voor uw winkelbeveiliging.

Winkelbeveiliging op maat

Hoewel wij u niet volledig kunnen beschermen tegen diefstal, kunnen we u wel de middelen geven om criminaliteit te verminderen door middel van winkelbeveiliging. Dit doen we door gezamenlijk naar een doelstelling toe te werken en iedereen op één lijn te krijgen. Naast het installeren van de juiste beveiligingsapparatuur voorzien wij u ook graag van tips. Hier is alvast een voorproefje op het gebied van winkelbeveiliging:

  1. Gebruik sleutels die niet (makkelijk) nagemaakt kunnen worden. Zorg er daarnaast voor dat niet al uw personeel een sleutel bezit. Meer sleutels betekent namelijk meer risico.
  2. Open en sluit de winkel nooit alleen. Doe dit samen en kijk goed om u heen of er verdachte personen of voertuigen in de buurt zijn.
  3. Zorg ervoor dat uw medewerkers opvallen, begroet klanten en maak oogcontact. Als een klant zich ongemakkelijk lijkt te voelen, loop dan op hem af en vraag of hij advies of hulp nodig heeft.
  4. Promoot pinbetalingen en voorkom dat u te veel contant geld in uw winkel hebt.

Een camera in combinatie met detectiepoortjes blijkt de meest effectieve maatregel te zijn binnen winkelbeveiliging, aangezien dit de meeste winkelinbraken voorkomt. Als u kiest voor een camera, plaats deze dan bij de kassa, zodat de kassamedewerker tijdens het afrekenen zicht heeft op de ingang en de rest van de winkel. Masset Solutions kan u adviseren over winkelbeveiliging en de juiste camerabeveiliging leveren en vakkundig installeren.

Naast winkeldieven die overdag toeslaan, is ook het inbreken in uw winkel buiten openingstijden een reëel gevaar. Hiervoor zijn andere maatregelen op het gebied van winkelbeveiliging nodig. De professionals van Masset Solutions adviseren u hier graag over!