Ontruimingsplan verplicht? Ja!

Is een ontruimingsplan verplicht voor uw pand? Ja, dit is verplicht wanneer een brandinstallatie aanwezig is. Een brandmeldinstallatie is weer verplicht op basis van de gebruikersfunctie en de omgang en de hoogte van het gebouw zoals beschreven staat in het Bouwbesluit 2012. Wilt u weten of het voor uw specifieke situatie verplicht is om een ontruimingsplan op te stellen? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Ontruimingsplan verplicht voor bedrijven met gebruikersvergunning

Ontruimingsplan verplicht

Welke gebouwen vallen er binnen deze groep? De bedrijven die een gebruiksvergunning nodig hebben zijn:

  • Gebouwen waarin er overnachtingen worden gegeven aan meer dan 10 personen. Hieronder vallen bijvoorbeeld gevangenissen, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, hotels en pensions;
  • Gebouwen waarin dagverblijf wordt gegeven aan meer dan 10 personen jonger dan 12 jaar of meer dan 10 lichamelijk of verstandelijk gehandicapte personen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de dagopvang van gehandicapten, de kinderopvang en basisscholen.

Wat is een ontruimingsplan?

Een ontruimingsplan beschrijft welke activiteiten er moeten plaatsvinden om in geval van nood zoveel mogelijk mensen veilig uit het gebouw te krijgen. Het ontruimingsplan is het draaiboek voor de ontruiming en geeft precies aan wat iedereen in geval van een calamiteit moet doen. Het plan is voor BHV’ers de praktische leidraad voor hun handelen.

Ontruimingsplan laten opstellen?

Wij komen graag bij u langs om een ontruimingsplan te laten opstellen! Vul het formulier in op de pagina en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Naast het opstellen van een ontruimingsplan, kunnen we ook de gehele beveiliging van uw pand verzorgen. Denk aan de totale brandbeveiliging van uw pand, de noodverlichting en de periodieke inspectie en onderhoud van uw installaties.

Naar een 100% veilig gevoel

Offerte ontvangen

Om uw werk te kunnen verrichten is het belangrijk dat u zich veilig voelt en aan de wettelijke eisen voldoet. Masset helpt u daar graag bij.

Vrijblijvende offerte

Sinds 1987

30 jaar ervaring met
allerlei typen beveiliging

Eén aanspreekpunt

Volledige ontzorging op
het gebied van veiligheid

100% Gecertificeerd

Uitsluitend
gecertificeerd personeel

2881 veilige klanten

Beschermd tegen
brand en inbraak