Skip to main content
Sinds 1987
Eén aanspreekpunt
100% Gecertificeerd
3.447 veilige klanten
Kunnen we u ergens mee helpen?  Certificering brandwerende afdichtingen

  Bij Masset Solutions zijn we gespecialiseerd in het inspecteren en certificeren van brandwerende afdichtingen. Onze ervaren inspecteurs zorgen ervoor dat de afdichtingen in uw gebouw voldoen aan alle wettelijke eisen en dat de brandveiligheid van uw gebouw optimaal is.

  Vraag offerte aan

  Wat houdt een certificering in?

  Certificering van brandwerende afdichtingen is een controle door een onafhankelijke inspecteur om te beoordelen of de afdichtingen voldoen aan de eisen en normen voor brandwerendheid. Bij goedkeuring ontvangt u een certificaat dat aangeeft dat uw afdichtingen gecertificeerd zijn en dat uw gebouw voldoet aan de veiligheidsvoorschriften. Dit geeft u de zekerheid dat uw gebouw optimaal beschermd is tegen brand en rookverspreiding.

  Masset medewerker bij klant

  Het belang van de certificering van brandwerende afdichtingen

  Certificering van brandwerende afdichtingen is essentieel voor de brandveiligheid van uw gebouw. Het zorgt ervoor dat u voldoet aan alle wettelijke eisen en dat de afdichtingen op de juiste manier zijn geïnstalleerd en functioneren zoals bedoeld. Daarnaast biedt certificering u gemoedsrust en vertrouwen in de veiligheid van uw gebouw.

  Contact opnemen

  Voordelen van het certificeren van brandwerende afdichtingen

  Certificering van brandwerende afdichtingen biedt verschillende voordelen, waaronder:
  Voldoen aan alle wettelijke eisen en normen voor brandveiligheid
  Gemoedsrust en vertrouwen in de veiligheid van uw gebouw
  Verlenging van de levensduur van de brandwerende afdichtingen
  Voorkomen van onnodige kosten voor reparatie en vervanging
  Betere bescherming van mensenlevens en eigendommen in geval van brand

  Hoe certificeert Masset Solutions brandwerende afdichtingen

  Onze inspecteurs voeren een grondige inspectie uit van de brandwerende afdichtingen in uw gebouw. Hierbij maken we gebruik van verschillende inspectiemethoden, zoals visuele inspectie, endoscopie en thermografie. We controleren of de afdichtingen correct zijn geïnstalleerd en of ze nog steeds in goede staat verkeren.

  Als we constateren dat er gebreken zijn aan de afdichtingen, stellen we een plan van aanpak op voor de reparatie ervan. Als de afdichtingen voldoen aan alle eisen en normen, ontvangt u van ons een certificaat waarin staat dat de brandwerende afdichtingen in uw gebouw zijn gecertificeerd.

  Masset medewerker bij klant

  Veelgestelde vragen over de certificering van brandwerende afdichtingen

  Wat is het certificeren van brandwerende afdichtingen?

  Het certificeren van brandwerende afdichtingen houdt in dat afdichtingen getest en goedgekeurd worden volgens de geldende normen en voorschriften, om ervoor te zorgen dat deze effectief zijn in het voorkomen van de verspreiding van vuur, rook en giftige gassen.

  Wie mag een brandwerende afdichting certificeren?

  Een brandwerende afdichting mag alleen worden gecertificeerd door een gecertificeerd en erkend bedrijf dat voldoet aan de geldende normen en voorschriften.

  Hoe verloopt het proces van het certificeren van brandwerende afdichtingen?

  Het proces van het certificeren van brandwerende afdichtingen begint met een test van de afdichtingen om te controleren of deze voldoen aan de geldende normen. Als de afdichtingen slagen voor de test, wordt er een certificaat afgegeven.

  Hoe vaak moet een brandwerende afdichting opnieuw worden gecertificeerd?

  Een brandwerende afdichting moet periodiek opnieuw worden gecertificeerd. De frequentie hiervan kan verschillen per afdichting en is onder andere afhankelijk van de geldende voorschriften en de specifieke situatie.

  Wat gebeurt er als een brandwerende afdichting niet wordt gecertificeerd?

  Als een brandwerende afdichting niet wordt gecertificeerd, kan dit leiden tot problemen bij een brand. De afdichting kan niet goed functioneren of zelfs helemaal niet werken, wat de veiligheid van personen en gebouwen in gevaar kan brengen. Daarnaast kan het ontbreken van een certificaat leiden tot juridische consequenties en problemen met de verzekering.