Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI)

Iedere organisatie met een brandmeldinstallatie is verplicht om een beheerder brandmeldinstallatie aan te stellen. U kunt ervoor kiezen om dit bij ons uit te besteden of een eigen medewerker hiervoor op te leiden. Masset Solutions biedt hiervoor de cursus ‘Beheerder Brandmeldinstallatie’ aan.

Maandelijks rijdt Masset Solutions ruim 400 locaties (landelijk) af om de brandmeldinstallaties te beheren conform NEN 2654-1 en de NEN 2654-2. De volgende taken vallen onder het beheer van de brandmeldinstallatie:

  • Het algemene beheer van de brandmeldinstallatie, waaronder storingen;
  • Maandelijkse controle van de brandmeldinstallatie;
  • De bediening van de brandmeldinstallatie.
Maandelijkse controle & 4 en 8 maandelijkse controle is verplicht!

Hoe vaak moet er beheer worden uitgevoerd aan de brandmeldinstallatie?

Volgens de NEN 2654 moet de brandmeldinstallatie op de volgende momenten worden gecontroleerd en beheert:

  1. Maandelijkse controle, lees hier alles over de maandelijkse controle
  2. Uitgebreide controle na 4 en 8 maanden, lees hier alles over de controle na 4 en 8 maanden

Brandmeldinstallaties zelf beheren of uitbesteden?

U kunt ervoor kiezen om het beheren van de brandmeldinstallaties zelf te verzorgen, of het beheer van uw brandmeldinstallaties te laten verzorgen door een externe partij zoals Masset Solutions. Wanneer u het beheren van een brandmeldinstallatie zelf wilt verzorgen, is het belangrijk dat u rekening houdt met een normaal personeelsverloop van 1 persoon per jaar, die per locatie jaarlijks opgeleid moet worden. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende materiaal aanwezig is om de maandelijkse controle voor de brandmeldinstallatie uit te kunnen voeren.

Maandelijkse controle & 4 en 8 maandelijkse controle is verplicht!

Wat is de investering wanneer u zelf het beheer van uw brandmeldinstallatie verzorgt?

Benieuwd wat het kost om een beheerder brandmeldinstallatie op te leiden? U leest meer over de kosten op deze pagina. Via onderstaande knop kan je direct aanmelden voor een cursus.

Aanmelden

Waarom het beheer voor uw brandmeldinstallatie bij Masset Solutions onderbrengen?

  • Wij leggen als enige in Nederland een extern digitaal logboek aan waarin wij alle checklisten opslaan. Zo heeft u ten alle inzicht in alle werkzaamheden en controles.
  • Onze medewerkers hebben dagelijks te maken met het beheren van brandmeldinstallaties. Ze beschikken daarom over meer kennis dan wanneer u een personeelslid opleidt die één keer per maand bezig is met het beheer van de installatie.
  • Masset Solutions is conform regelgeving gecertificeerd. Ons advies is onafhankelijk en altijd volgens de laatste richtlijnen van de wet.

Benieuwd hoeveel het u kost om het beheer van uw brandmeldinstallatie uit te besteden? Vragen over het beheer van uw brandmeldinstallatie? Neem gerust contact met ons op door het formulier in te vullen! U heeft binnen 24 uur een reactie.

Brandbeveiliging: wij ontzorgen u voor 100%

Wilt u de brandveiligheid van uw pand graag door een professional laten regelen? Dan bent u bij Masset Solutions aan het perfecte adres. Wij zijn kenners op het gebied van veiligheid en hebben ruime ervaring met brandveiligheid in uiteenlopende sectoren. Dankzij onze werkwijze kunt u de brandveiligheid van uw pand voor 100% aan ons uitbesteden. Van concept tot realisatie en ook het onderhoud daarna.

We hebben een team van specialisten in dienst en verzorgen de brandveiligheid onder andere voor:

Horeca

Hotels

Zorginstellingen

Scholen

Parkeergarages

gezondheidszorg

Kinderdagverblijven

Detailhandel

BMI-OAI

Cursus Beheerder
Brandmeldinstallatie &
Ontruimingsalarminstallatie

Wanneer u een brandmeldinstallatie of ontruimingsalarminstallatie in uw pand heeft, bent u verplicht om conform NEN2654-1 uw brandmeldinstallatie & ontruimingsalarminstallatie maandelijks te controleren. U kunt ervoor kiezen om het beheer uit te besteden aan bijvoorbeeld Masset Solutions of het beheer zelf uit te voeren.

Lees meer

Naar een 100% veilig gevoel

Offerte ontvangen

Om uw werk te kunnen verrichten is het belangrijk dat u zich veilig voelt en aan de wettelijke eisen voldoet. Masset helpt u daar graag bij.

Vrijblijvende offerte

Sinds 1987

30 jaar ervaring met
allerlei typen beveiliging

Eén aanspreekpunt

Volledige ontzorging op
het gebied van veiligheid

100% Gecertificeerd

Uitsluitend
gecertificeerd personeel

3447 veilige klanten

Beschermd tegen
brand en inbraak