Zweedse meubelgigant in Duiven laat volledige brandmeldinstallatie vervangen door Masset Solutions B.V.

Masset Solutions is gestart met het vervangen van de brandmeldinstallatie in de showroom, de parkeergarage en het magazijn. De oude installatie voldeed niet meer aan de veiligheidseisen en daarom zal er dit jaar door Masset Solutions een nieuwe gecertificeerde brandmeldinstallatie geplaatst worden. Ook gaat Masset Solutions een Physical Security Information Management (PSIM) systeem van WinGuard op maat inrichten.

Opdracht

Door een nauwe samenwerking met onze partner Technice en hun bekendheid op locatie heeft Masset Solutions na een zorgvuldige selectie procedure de opdracht gegund gekregen. Het voorgestelde plan van aanpak sloot volledig aan bij de wensen van de opdrachtgever wat heeft geresulteerd in deze mooie opdracht!

Aanpak

Om de brandveiligheid in en rondom dit object te verbeteren, zal het kabeltracé van maar liefst 22 kilometer worden vervangen voor een 2×1,0 kabel met het CPR-keurmerk. Dit houdt in dat de bekabeling voortaan beter bestand zal zijn tegen minimale interferentie en overbelasting, wat de betrouwbaarheid van de installatie aanzienlijk zal verbeteren. Daarnaast worden ook alle veldcomponenten en andere installatie onderdelen vervangen zodat de gehele brandmeldinstallatie voldoet aan de strengste veiligheidsnormen. De brandmeldinstallatie zal tijdens én aan het eind van het traject uitvoerig worden getest en gecertificeerd om te garanderen dat deze betrouwbaar en volledig functioneel is. Tenslotte gaat Masset Solutions ook een Physical Security Information Management (PSIM) systeem van WinGuard implementeren. Dit systeem stelt de klant in staat om de installatie gecentraliseerd te beheren en te controleren met als resultaat een nauwkeurige en efficiëntie opvolging van alle statusmeldingen van de nieuw in gebruik genomen brandmeldinstallatie.

Resultaat

Masset Solutions zal uiteindelijk een volledig nieuwe, gecertificeerde brandmeldinstallatie opleveren die voldoet aan de strengste veiligheidsnormen. Het vernieuwde kabeltracé en alle nieuwe veldcomponenten inclusief integratie van het gehele sprinklermeldsysteem zal ervoor zorgen dat de installatie betrouwbaar is en voldoet aan de hoogste normen.

Is uw pand brandveilig?

Ontdek de expertise van Masset Solutions met meer dan 35 jaar ervaring in brandbeveiliging. Laat onze specialisten u begeleiden gedurende het volledige proces, inclusief levering, installatie en onderhoud. Heeft u vragen over de wettelijke vereisten voor uw pand? Of wilt u meer weten over de specifieke eisen die aan uw locatie worden gesteld? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of bel direct naar 088 – 77 88 300. We helpen u graag verder.

Ook zij kozen voor een veilig gevoel

21 juli 2023

Project: Zweeds Meubelgigant Duiven

4 april 2023

KDV De Dartel

12 januari 2023

Lucid Motors

Naar een 100% veilig gevoel

Offerte ontvangen

Om uw werk te kunnen verrichten is het belangrijk dat u zich veilig voelt en aan de wettelijke eisen voldoet. Masset helpt u daar graag bij.

Vrijblijvende offerte

Sinds 1987

30 jaar ervaring met
allerlei typen beveiliging

Eén aanspreekpunt

Volledige ontzorging op
het gebied van veiligheid

100% Gecertificeerd

Uitsluitend
gecertificeerd personeel

3447 veilige klanten

Beschermd tegen
brand en inbraak