Brandveilig winkelcentrum Rotterdam Alexandrium

Masset Solutions mag in samenwerking met Instacom de gehele brandmeldinstallatie aanpassen in het winkelcentrum Rotterdam Alexandrium. Het winkelgebied wordt op dit moment gerenoveerd. Er komen onder andere hoge plafonds, glazen puien en de verlichting en vloeren worden aangepakt. Bij zo een grote renovatie en veel bezoekers is een goede brandveiligheid uiteraard een must. 

Wat gaan we doen?

In het openbare gebied (de passages en de pleinen) worden nagenoeg alle installaties vernieuwd, zoals de sprinkler- en brandveiligheidsinstallaties en beveiligingsvoorzieningen. De verbouwingswerkzaamheden zijn in de eerste fase van januari 2022 gestart en kunnen naar verwachting begin 2023 worden afgerond. Het gehele winkelcentrum én de winkels zijn tijdens de renovatie gewoon open en toegankelijk voor publiek. Om dit te waarborgen, is er een tijdelijke werkvloer opgebouwd. Winkelend publiek loopt onder de werkvloer door terwijl de bouwwerkzaamheden op de werkvloer plaatsvinden. Voor ons een zeer leuke maar ook interessante uitdaging.

Bron foto: Novicon

Waarom renoveren?

Ruim 20 jaar geleden in het jaar 2000 werd het Alexandrium Shopping Center voor het laatst gerenoveerd. Hoewel het centrum nog steeds zeer geliefd is bij de bezoekers, is het winkelcentrum na twintig jaar wel toe aan een upgrade. Alexandrium Shopping Center ondergaat daarom een metamorfose. Een frisse en eigentijdse uitstraling wat beter aansluit op de modernisering van nu. De meeste passagedaken worden verwijderd en vervangen, waarbij de nieuwe daken worden voorzien van daglichtopeningen en strakke, eigentijdse plafonds met moderne en energiezuinige verlichting. Dit brengt met zich mee dat ook de brandveiligheid top prioriteit heeft voor het vernieuwde winkelcentrum.

Op zoek naar een partner in de brandbeveiliging?

Masset Solutions heeft ruime ervaring in het brandveilig maken van diverse panden. Van winkelcentra, scholen, parkeergarages tot aan grote kantoorgebouwen. Bent u op zoek naar een partij die voor u de brandveiligheid uit handen kan nemen? Wilt u er op kunnen vertrouwen dat het project van A tot Z brandveilig opgeleverd wordt? Onze experts komen graag met u in contact.

Neem vrijblijvend contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of telefonisch via 088 – 77 88 300.

  Ook zij kozen voor een veilig gevoel

  21 juli 2023

  Project: Zweeds Meubelgigant Duiven

  4 april 2023

  KDV De Dartel

  12 januari 2023

  Lucid Motors

  Naar een 100% veilig gevoel

  Offerte ontvangen

  Om uw werk te kunnen verrichten is het belangrijk dat u zich veilig voelt en aan de wettelijke eisen voldoet. Masset helpt u daar graag bij.

  Vrijblijvende offerte

  Sinds 1987

  30 jaar ervaring met
  allerlei typen beveiliging

  Eén aanspreekpunt

  Volledige ontzorging op
  het gebied van veiligheid

  100% Gecertificeerd

  Uitsluitend
  gecertificeerd personeel

  3447 veilige klanten

  Beschermd tegen
  brand en inbraak