Er breekt brand uit in uw parkeergarage en honderden geparkeerde auto’s gaan in vlammen op.  Door kortsluiting ontstaat er brand in uw kinderdagverblijf en twee kindjes lopen brandwonden op. Iemand steekt een sigaret op en uw hotel brandt af tot op de grond. Het zijn een paar situaties die u hoopt nooit mee te maken. Door brandbeveiliging toe te passen, kunt u de kans op brand zo ver mogelijk verkleinen en uw gasten, medewerkers, klanten et cetera veiligheid garanderen.

Bij Masset Solutions weten we alles over brandbeveiliging: welke regelgeving is er, welke aandachtspunten zijn belangrijk en hoe pas je brandveiliging het beste toe? Wij hebben een hele werkwijze omtrent brandbeveiliging opgezet waar we u graag over informeren. Daarbij is het voor u handig om te weten dat wij graag snel schakelen en persoonlijk contact het meest waarderen. U weet met wie u zaken doet en dat geeft een fijn gevoel.

Stap 1: Vrijblijvend advies

We beginnen een traject altijd met een vrijblijvend adviesgesprek. U zit op dat moment dus nog helemaal nergens aan vast. Tijdens het adviesgesprek maakt u kennis met onze deskundige adviseurs. Iemand komt bij u op locatie langs om uw pand te bekijken en uw wensen te bespreken.

Op basis van uw wensen brengen wij ook altijd nog ons advies uit. Door onze jarenlange ervaring hebben we alle situaties wel gezien en kunnen we u voorzien van advies op maat. Zo weten onze adviseurs precies welke installatie rondom brandbeveiliging voor uw pand het best toepasbaar of het meest praktisch is.

Onder onze werkwijze voor brandbeveiliging valt bijvoorbeeld het opstellen van een ontruimingsplan, maar wij kunnen ook brandwerende scheidingen plaatsen. Maar dat moet dan uiteraard wel relevant zijn voor uw bedrijf. Uiteraard houden wij hier rekening mee, zodat onze werkwijze voor brandbeveiliging voor u resulteert in een praktisch, bruikbaar en eerlijk advies.

Na het uitbrengen van het vrijblijvend advies, kunt u ons akkoord geven om met de uitwerking van alle besproken punten aan de slag te gaan.

Werkwijze brandveiligheid

Stap 2: Uitwerking

Na het adviesgesprek gaan wij graag verder voor u met de uitwerking. Dit houdt in dat er een Programma van Eisen wordt opgesteld en dat er een projectering wordt gemaakt. Een projectering houdt in dat onze adviseur gaat kijken waar alles geplaatst moet worden. Denk hierbij aan onder andere brandblussers en brandmelders. Er zijn bepaalde locaties in een gebouw waar het handig is als er brandblussers en brandmelders hangen: dit brengen wij allemaal voor u in kaart.

In het geval van ondernemingen markeren we op een bouwtekening alle locaties waar brandbeveiliging wordt toegepast. Voor woonhuizen wordt het niet altijd uitgetekend, maar wel altijd duidelijk omschreven. Het fijne aan dit onderdeel van onze werkwijze voor brandbeveiliging is dat u altijd exact weet hoe de brandbeveiliging is toegepast. Dat geeft een fijn gevoel, want dan weet u waar u op kunt vertrouwen.

Het resultaat van de uitwerking bespreken wij graag weer met u. Mocht u dan nog vragen hebben, dan beantwoorden wij deze. En in het geval dat u nog aanvullingen of opmerkingen heeft, dan kijken wij hier nogmaals naar voor u. Bij uw akkoord gaan we verder met de volgende stap in onze werkwijze rondom brandbeveiliging.

Stap 3: Leveren en installeren

Naar aanleiding van de uitwerking gaan we alle materialen verzamelen en/of bestellen. Bepaalde zaken hebben wij altijd op voorraad, maar er zijn ook altijd dingen die we nog moeten bestellen. Hierbij werken wij uitsluitend samen met leveranciers met wie wij goede ervaringen hebben. Dit geeft u ook weer de zekerheid dat wij alleen producten van de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid gebruiken voor uw brandbeveiliging.

We maken met u een afspraak wanneer de levering en installatie plaats gaat vinden, zodat u weet wanneer de brandbeveiliging op orde is. Als u een bepaalde datum heeft waarvoor de brandbeveiliging op orde moet zijn, dan doen wij ons uiterste best om dat voor u te realiseren. Onze goed opgeleide monteurs zorgen er voor dat de installatie vakkundig wordt gedaan, zodat u kunt vertrouwen op uw brandbeveiliging.

Onze monteurs zijn in het bezit van de benodigde certificeringen, waardoor u zonder zorgen kunt vertrouwen op onze kwaliteit en betrouwbaarheid. Alle vragen die u voor, tijdens of na de installatie heeft, beantwoorden we met alle plezier. Wij zien service leveren als één van de belangrijkste factoren in onze werkwijze rondom brandbeveiliging. Daar mag u dus op rekenen!

Stap 4: Beheer en onderhoud

Wanneer een brandmeldinstallatie is geïnstalleerd, is periodiek onderhoud een vereiste. Zo moet er elke maand beheer plaatsvinden en jaarlijks een periodiek onderhoud. Voor het maandelijkse beheer kunt u intern iemand opleiden die voortaan het beheer kan verzorgen. Maar u kunt er ook voor kiezen om dit door één van onze medewerkers te laten doen.

Onze medewerkers zijn gecertificeerd en volgen regelmatig bijscholingen om op de hoogte te zijn van onder andere de nieuwste wet- en regelgeving en mogelijkheden op het gebied van brandbeveiliging. Hierdoor weten we ook hoe we uw systeem zo effectief en betrouwbaar mogelijk kunnen onderhouden.

We hopen dat u zo wat meer inzicht heeft gekregen in onze werkwijze rondom brandbeveiliging. Mocht u toch nog vragen hebben of graag aanvullende informatie ontvangen, dan horen wij graag van u. Uiteraard kunt u ook direct een vrijblijvend adviesgesprek plannen. Bel ons gerust op 088 – 77 88 300 of maak gebruik van het contactformulier.

Wilt u de brandveiligheid van uw pand graag door een professional laten regelen? Dan bent u bij Masset Solutions aan het perfecte adres. Wij zijn kenners op het gebied van veiligheid en hebben ruime ervaring met brandveiligheid in uiteenlopende sectoren. Dankzij onze werkwijze kunt u de brandveiligheid van uw pand voor 100% aan ons uitbesteden. Van concept tot realisatie en ook het onderhoud daarna.

We hebben een team van specialisten in dienst en verzorgen de brandveiligheid onder andere voor:

Horeca

Hotels

Zorginstellingen

Scholen

Parkeergarages

gezondheidszorg

Kinderdagverblijven

Detailhandel

BMI-OAI

Cursus Beheerder
Brandmeldinstallatie &
Ontruimingsalarminstallatie

Wanneer u een brandmeldinstallatie of ontruimingsalarminstallatie in uw pand heeft, bent u verplicht om conform NEN2654-1 uw brandmeldinstallatie & ontruimingsalarminstallatie maandelijks te controleren. U kunt ervoor kiezen om het beheer uit te besteden aan bijvoorbeeld Masset Solutions of het beheer zelf uit te voeren.

Lees meer

Naar een 100% veilig gevoel

Offerte ontvangen

Om uw werk te kunnen verrichten is het belangrijk dat u zich veilig voelt en aan de wettelijke eisen voldoet. Masset helpt u daar graag bij.

Vrijblijvende offerte

Sinds 1987

30 jaar ervaring met
allerlei typen beveiliging

Eén aanspreekpunt

Volledige ontzorging op
het gebied van veiligheid

100% Gecertificeerd

Uitsluitend
gecertificeerd personeel

2881 veilige klanten

Beschermd tegen
brand en inbraak