Noodverlichting onderhoud

Uw auto krijgt regelmatig een onderhoudsbeurt. Net als uw auto, is het belangrijk en tevens verplicht om uw noodverlichting met regelmaat een onderhoudsbeurt te geven. Deze verplichting is vastgelegd in het bouwbesluit van 2012 en de Arbowet. Bezoekers, medewerkers of cliënten die zich in het pand bevinden moeten in iedere situatie op een veilige manier kunnen vluchten. U kunt dit waarborgen wanneer de noodverlichting in het pand goed functioneert. Hoe weet u zeker dat de noodverlichting goed functioneert? Juist. Door deze met regelmaat te (laten) controleren.

Hoe wordt het onderhoud aan de noodverlichting uitgevoerd?

Bij het jaarlijks onderhoud van de noodverlichting, worden de volgende onderdelen gecontroleerd en onderhouden.

 1. Visuele inspectie. Binnen dit onderdeel wordt de buitenkant van het armatuur bekeken. Zijn er beschadigingen op het noodverlichtingsarmatuur? Het armatuur wordt schoon gemaakt wanneer dit nodig is en er wordt gekeken of de noodverlichting nog voldoet aan de nieuwe richtlijnen. Bij veroudering moet het armatuur mogelijk vernieuwd worden. Tenslotte wordt het pictogram gecontroleerd naar de laatste NEN richtlijnen.
 2. Testen van de functionaliteit. Werkt de functionaliteit nog naar behoren? De lamp en het armatuur worden technisch gecontroleerd. Ook wordt er gekeken of de noodverlichting nog werkt wanneer er een spanningsuitval plaatsvindt.
 3. Testen van autonomie van de accu. Het armatuur moet een autonomie behalen van 1 uur, wanneer de spanning uitvalt. Dit wordt gecontroleerd.
 4. Testen van de omgeving. Hebben er in tussentijd geen wijzigingen plaatsgevonden binnen het gebouw, die ervoor zorgen dat de noodverlichting aangepast moet worden?

De tl-verlichting van de permanent brandende noodverlichting wordt standaard vervangen. De resultaten van het onderhoud en aanbevelingen worden vastgelegd in een onderhoudsrapport en per armatuur vastgelegd in een logboek. Daarnaast wordt ieder armatuur voorzien van een onderhoudsetiket. Na controle worden eventuele reparaties van de armaturen doorgevoerd.

 

Onderhoud aan uw noodverlichting laten uitvoeren?

Het is belangrijk dat uw noodverlichting jaarlijks wordt geïnspecteerd volgens de richtlijn ISSO 79 en de NEN-EN 50172. Om ervoor te zorgen dat dit jaarlijks gebeurt, kunt u het beste een contract afsluiten met een professionele partij.

Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Persoonlijke gegevens  Bedrijfsgegevens

  Ingangsdatum contract

  Aantal

  Jaarlijks onderhoud blusmiddelen
  Eén keer per jaar. Onderhoud conform de norm NEN 2559. We maken geen onderscheidt tussen schuimblussers of koolzuurhoudende blustoestellen etc.  Jaarlijks onderhoud brandslanghaspels
  Eén keer per jaar. Onderhoud conform de normen NEN 2559 en NEN EN 671-3.  Jaarlijks onderhoud noodverlichting
  Eén keer per jaar. Onderhoud conform de normen NEN 6088, NEN 1010 en NEN 1838  Jaarlijks onderhoud EHBO kit
  Eén keer per jaar. Conform de Arbo-wet.  Jaarlijks onderhoud AED kit
  Eén keer per jaar. Conform de Arbo-wet.  Afpersen brandslanghaspels (1x per 5 jaar)
  Eén keer per vijf jaar. Het afpersen vindt plaats conform de norm NEN EN 671-3.  Brandbeveiliging: wij ontzorgen u voor 100%

  Wilt u de brandveiligheid van uw pand graag door een professional laten regelen? Dan bent u bij Masset Solutions aan het perfecte adres. Wij zijn kenners op het gebied van veiligheid en hebben ruime ervaring met brandveiligheid in uiteenlopende sectoren. Dankzij onze werkwijze kunt u de brandveiligheid van uw pand voor 100% aan ons uitbesteden. Van concept tot realisatie en ook het onderhoud daarna.

  We hebben een team van specialisten in dienst en verzorgen de brandveiligheid onder andere voor:

  Horeca

  Hotels

  Zorginstellingen

  Scholen

  Parkeergarages

  gezondheidszorg

  Kinderdagverblijven

  Detailhandel

  BMI-OAI

  Cursus Beheerder
  Brandmeldinstallatie &
  Ontruimingsalarminstallatie

  Wanneer u een brandmeldinstallatie of ontruimingsalarminstallatie in uw pand heeft, bent u verplicht om conform NEN2654-1 uw brandmeldinstallatie & ontruimingsalarminstallatie maandelijks te controleren. U kunt ervoor kiezen om het beheer uit te besteden aan bijvoorbeeld Masset Solutions of het beheer zelf uit te voeren.

  Lees meer

  Naar een 100% veilig gevoel

  Offerte ontvangen

  Om uw werk te kunnen verrichten is het belangrijk dat u zich veilig voelt en aan de wettelijke eisen voldoet. Masset helpt u daar graag bij.

  Vrijblijvende offerte

  Sinds 1987

  30 jaar ervaring met
  allerlei typen beveiliging

  Eén aanspreekpunt

  Volledige ontzorging op
  het gebied van veiligheid

  100% Gecertificeerd

  Uitsluitend
  gecertificeerd personeel

  3447 veilige klanten

  Beschermd tegen
  brand en inbraak