Brandwerende deuren

Om een gebouw brand- en vluchtveilig(er) te maken, plaats je brandwerende deuren of laat je dit doen door een externe partij. Masset Solutions is al ruim 34 jaar specialist in het brandveilig maken van panden. In de loop der jaren hebben we veel werk verricht bij groot- & klein bedrijven en parkeergarages. Brandwerende deuren is één van de een onderdeel van een goede brandveiligheid. Andere onderdelen van brandwerende scheidingen zijn bijvoorbeeld:

Brandwerend glas
Brandwerende afdichtingen
Brandwerende platen

Waarom brandwerende deuren?

Een brandwerende deur biedt weerstand tegen de verspreiding van brand. Hierdoor ga je voor een bepaalde tijd verspreiding van de brand naar een ruimte aan de andere kant van de deur tegen. Een brandwerende deur draagt bij aan de brandcompartimentering van een gebouw. Een branddeur is er in verschillende types en dient wel te voldoen aan een aantal eisen. Onze specialist kan u adviseren of een brandwerende deur in uw situatie nodig is.

Typen brandwerende deuren en testrapporten

Er zijn veel soorten- en typen brandwerende deuren. Elke type moet weer voldoen aan aangepaste normen. Hierom zijn er verschillende testrapporten opgesteld. Het is belangrijk dat je het juiste testrapport gebruikt.

  • Een testrapport voor een enkelzijdig draaiende deur aan scharnieren kan niet worden gebruikt voor een doordraaiende deur op vloerveer met bovenspeun;
  • Een testrapport voor een draaideur is niet van toepassing op een schuifdeur;
  • Een testrapport van een compleet stalen deur is niet van toepassing op een beglaasde profielstalen deur.

Testnormen

In het Bouwbesluit 2012 is vastgelegd aan welke eisen branddeuren moeten voldoen. In Nederland gelden er strenge normen omtrent brandveiligheid en branddoorslag. In Nederland worden brandwerende deuren inclusief kozijnen in Nederland getest volgens NEN 6069:2011. Deze norm verwijst naar de EN 1634-1, de Europese norm voor brandwerende deuren.

Plaatsing en reparaties aan brandwerende deuren

Aan de plaatsing van brandwerende deuren is een strenge reglementering verbonden. Daarom wordt dit vaak gedaan door een organisatie en/of expert gespecialiseerd in de plaatsing van brandwerende deuren. Wanneer een branddeur geplaatst is, is het niet mogelijk om zomaar aanpassingen hieraan te doen. Doe je dit wel, dan is vaak het testrapport niet meer geldig. Dit kan je duur komen te staan wanneer er een brand uitbreekt. Niet alleen omdat de branddeur mogelijk niet goed functioneert, maar ook omdat sommige verzekeraars besluiten de schade niet te vergoeden.

Masset Solutions. Expert in brandwerende deuren.

Heeft u advies nodig op het gebied van het brandveilig maken van uw pand? Of wilt u de mogelijkheden bespreken voor het plaatsen van brandwerende deuren? Onze experts staan voor u klaar. Neem contact op via 088 – 77 88 300 of stuur een e-mail naar info@massetsolutions.nl. Binnen 24 uur ontvangt u een reactie.

Naar een 100% veilig gevoel

Offerte ontvangen

Om uw werk te kunnen verrichten is het belangrijk dat u zich veilig voelt en aan de wettelijke eisen voldoet. Masset helpt u daar graag bij.

Vrijblijvende offerte

Sinds 1987

30 jaar ervaring met allerlei typen beveiliging

Eén aanspreekpunt

Volledige ontzorging op het gebied van veiligheid

100% Gecertificeerd

Uitsluitend gecertificeerd personeel

3447 veilige klanten

Beschermd tegen brand en inbraak