Brandwerende afdichting

Brandwerende afdichtingen verhogen de brandveiligheid binnen een bedrijf. Open kieren en ruimtes in een plafond, wand of vloer worden afgedicht en zo zorg je dat een brand zich minder snel van de ene naar de andere ruimte verspreidt. Met behulp van brandwerende afdichtingen blijft de brand gecompartimenteerd en kan de brand beter beheerst worden. Masset Solutions is een grote speler op het gebied van brandwerende afdichting. Met ruim 34 jaar werkervaring op het gebied van brandveiligheid, weten wij elke ruimte brandveilig te maken. Wil je meer weten over brandwerende deuren, brandwerende platen of brandwerend glas? Bekijk dan ook de volgende pagina’s:

Brandwerende platen
Brandwerend glas
Brandwerende deuren

Wanneer gebruik je brandwerende afdichtingen?

Tijdens verbouwingen, het doorvoeren van mutaties, organisatie van verbouwingen en het aanleggen van nieuwe installaties, kan het zijn dat dit invloed heeft op de brandwerende scheidingen en de compartimentering van het gebouw. Hierdoor kunnen er defecten aan de scheidingen ontstaan.

Wat wordt verstaan onder brandwerende afdichting?

Brandwerende afdichtingen komen in verschillende soorten en maten en kunnen, zoals hierboven gezegd, op verschillende plaatsen in een ruimte geplaatst worden. Voorbeelden van brandwerende afdichtingen zijn:

  • Brandwerende mortels voor doorvoeringen
  • Brandwerende manchetten voor leidingen
  • Brandwerende kit
  • Brandwerende wanden, kussens en strips

Certificeringen brandwerende afdichtingen

De certificering omtrent brandwerende afdichtingen zijn streng en deze afdichtingen moeten dan ook voldoen aan een aantal eisen en normen. De afdichtingen worden gecertificeerd op basis van de actuele Europese normen voor de brandveiligheid (NEN-EN 1366-3 en NEN-EN 1366-4) en voldoen aan WBDBO.

Beheer en onderhoud brandwerende afdichtingen

Wanneer brandwerende afdichtingen zijn aangebracht, dienen deze beheert en onderhouden te worden. Dit beheer en onderhoud dient u op adequate wijze uit te voeren volgens artikel 1.16 lid 2 van het bouwbesluit. Dit wordt vervolgens weer bijgehouden in een logboek waarin vaak het volgende wordt genoteerd: datum reparatie, afmetingen, locatie, type afdichting en gebruikte materialen. Masset Solutions heeft experts in dienst die dit beheer en onderhoud volgens de wet & regelgeving voor u kunnen uitvoeren.

Masset Solutions. Expert in brandwerende afdichting.

Heeft u advies nodig over de brandveiligheid van uw pand? Of wilt u de mogelijkheden bespreken voor brandwerende afdichting voor een bepaalde ruimte? Onze experts staan voor u klaar. Neem contact op via 088 – 77 88 300 of stuur een e-mail naar info@massetsolutions.nl. Binnen 24 uur ontvangt u een reactie.

Naar een 100% veilig gevoel

Offerte ontvangen

Om uw werk te kunnen verrichten is het belangrijk dat u zich veilig voelt en aan de wettelijke eisen voldoet. Masset helpt u daar graag bij.

Vrijblijvende offerte

Sinds 1987

30 jaar ervaring met allerlei typen beveiliging

Eén aanspreekpunt

Volledige ontzorging op het gebied van veiligheid

100% Gecertificeerd

Uitsluitend gecertificeerd personeel

3447 veilige klanten

Beschermd tegen brand en inbraak