Brandwerend glas

Brandwerend glas speelt een essentiële rol voor organisaties op het gebied van brandveiligheid. Vaak wordt er bij brandwerende scheidingen niet direct aan brandwerend glas gedacht, maar brandwerend glas kan wel degelijk een belangrijke rol spelen op het gebied van brandwering. Masset Solutions is al ruim 34 jaar specialist in het brandveilig maken van panden. In de loop der jaren hebben we dan ook veel werk verricht bij groot- & klein bedrijven. Naast brandwerend glas plaatsen wij onder andere:

Brandwerende deuren
Brandwerende afdichtingen
Brandwerende platen

Waarom brandwerend glas?

Goed brandwerend glas beschikt over sterk brandvertragende eigenschappen. Zo zorg je dat brand binnen een gebouw zich niet snel van de ene naar de andere ruimte kan verspreiden. Dankzij de vertragende werking hebben de aanwezigen meer tijd om zich, via de vluchtwegen, door het gebouw te verplaatsen.

Normen

Brandwerend glas moet voldoen aan alle geldende eisen, normen en richtlijnen omtrent brandbeveiliging en brandveiligheid, zoals: de Europese weerstandsklassen DH, E, EW en EI, een classificatie volgens NEN-EN 1201-1, NEN-EN 13501-2, het Bouwbesluit, NEN 6069 en de eisen die gesteld worden aan WBDBO uit NEN6068.

Soorten brandwerend glas

Grof gezegd zijn er 3 soorten brandwerend glas te onderscheiden. Iedere soort heeft zijn eigen classificatie. Hieronder ziet u een overzicht:

  • Classificatie E: glas mag niet barsten in geval van brand
  • Classificatie EI: glas en naden mogen geen vlammen en geen rook doorlaten
  • Classificatie EW: glas moet de grootste temperatuurstijging tegenhouden

Voordelen brandwerend glas

Brandwerend glas brengt een aantal voordelen met zich mee. Naast dat het een belangrijke rol heeft in de brandveiligheid en rookverspreiding binnen een gebouw, brengt het ook transparantie en licht met zich mee, hierdoor is het dus multifunctioneel.

Masset Solutions. Expert in brandwerend glas.

Heeft u advies nodig op het gebied van het brandveilig maken van uw pand? Of wilt u de mogelijkheden bespreken voor het plaatsen van brandwerend glas? Onze experts staan voor u klaar. Neem contact op via 088 – 77 88 300 of stuur een e-mail naar info@massetsolutions.nl. Binnen 24 uur ontvangt u een reactie.

Naar een 100% veilig gevoel

Offerte ontvangen

Om uw werk te kunnen verrichten is het belangrijk dat u zich veilig voelt en aan de wettelijke eisen voldoet. Masset helpt u daar graag bij.

Vrijblijvende offerte

Sinds 1987

30 jaar ervaring met allerlei typen beveiliging

Eén aanspreekpunt

Volledige ontzorging op het gebied van veiligheid

100% Gecertificeerd

Uitsluitend gecertificeerd personeel

3447 veilige klanten

Beschermd tegen brand en inbraak