Onderhoud Brandmeldinstallatie

U heeft een brandmeldinstallatie laten plaatsen. Het is heel belangrijk dat de brandmeldinstallatie jaarlijkse onderhoud ontvangt. Zoals een auto onderhoud nodig heeft om goed te blijven rijden en functioneren, heeft uw brandmeldinstallatie ook onderhoud nodig. Wanneer de brandmeldinstallatie niet met regelmaat wordt onderhouden is de kans op storingen groot. Daarnaast is de kans op nodeloze meldingen ook aanwezig. Dat kan flink in de papieren lopen, omdat uw medewerkers onnodig het pand moeten verlaten voor een bepaalde tijd.

Vrijblijvende offerte

Verantwoordelijken voor beheer & onderhoud brandmeldinstallatie

Welke partijen zijn verantwoordelijk voor het goed functioneren van een brandmeldinstallatie?

 • U als gebruiker moet de brandmeldinstallatie goed beheren;
 • Een Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI) moet de brandmeldinstallatie periodiek controleren en preventief onderhoud uitvoeren;
 • De onderhoudsdeskundige van het branddetectiebedrijf voert periodieke controle, inspectie, onderhoud en reparatie uit aan de brandmeldinstallatie. Voor deze werkzaamheden wordt een onderhoudsovereenkomst vastgelegd.

Masset Solutions kan u volledig ontzorgen, door zowel de rol als Beheerder Brandmeldinstallatie te vervullen als inspecteren, onderhouden en repareren van uw brandmeldinstallatie. 

Storingen & nodeloze meldingen wilt u natuurlijk voorkomen.

onderhoud brandmeldinstallatieOnderhoudsovereenkomst brandmeldinstallatie

Voor het onderhouden van de brandmeldinstallatie wordt er tussen de onderhoudsdeskundige en u als ondernemer een onderhoudsovereenkomst opgesteld en getekend. Wordt het onderhoud niet uitgevoerd door het branddetectiebedrijf die  uw brandmeldinstallatie heeft geleverd? Dan is het belangrijk dat u bij het afsluiten van de onderhoudsovereenkomst de volgende documenten ter beschikking stellen:

 1. Het Rapport van Oplevering of het installatie-attest
  Het installatie-attest is een document waarin het branddetectiebedrijf verklaart dat de brandmeldinstallatie conform Programma van Eisen (PvE) in werking is gesteld, volledig is gecontroleerd en functioneel is getest.
 2. Relevante documenten voor het onderhoud van de brandmeldinstallatie waaronder:
  • het bedieningsvoorschrift van de brandmeldinstallatie in de Nederlandse taal;
  • het reinigingsvoorschriften van de fabrikant;
  • installatieplattegronden, blokschema’s, functiematrixen, en dergelijke;
  • een logboek waarop aantekening worden gemaakt voor het beheer, de controle en het onderhoud van de brandmeldinstallatie.

Het is belangrijk dat de documenten actueel zijn en direct toegankelijk. De documenten bewaart u daarom bij de (hoofd)brandmeldcentrale. Al het onderhoudswerk aan de brandmeldinstallatie waaronder het preventief onderhoud, de inspectie en reparatie aan de brandmeldinstallatie moeten in het (digitale) logboek worden vermeld.

Meer over periodieke controles en het (digitale) logboek, leest u hier.

Onderhoud voor uw brandmeldinstallatie uitbesteden?

Masset Solutions is de specialist op het gebied van brandbeveiliging en inbraakbeveiliging. We adviseren en leveren niet alleen brandmeldinstallaties maar verzorgen ook het complete onderhoud van uw brandmeldinstallatie. Benieuwd wat het u kost om een brandmeldinstallatie te laten onderhouden door Masset Solutions? Klik op onderstaande knop. U ontvangt binnen 24 uur reactie. (tijdens werkdagen)

Vraag een offerte aan

Naar een 100% veilig gevoel

Offerte ontvangen

Om uw werk te kunnen verrichten is het belangrijk dat u zich veilig voelt en aan de wettelijke eisen voldoet. Masset helpt u daar graag bij.

Vrijblijvende offerte

Sinds 1987

30 jaar ervaring met
allerlei typen beveiliging

Eén aanspreekpunt

Volledige ontzorging op
het gebied van veiligheid

100% Gecertificeerd

Uitsluitend
gecertificeerd personeel

3447 veilige klanten

Beschermd tegen
brand en inbraak